PARTNER SERWISU
xvkfmbew
Myszka

Myszka

Ostatnie 10 wpisów
APATOR (APT): Zawarcie umowy przez APATOR POWOGAZ SA na dostawę wodomierzy do Etiopii. (raport nr 15/2010)
05.03.2010 08:39

hello1 hello1 hello1 Dobra wiadomość.!!!Trzeba czekać:)

Bardzo dziękuję za informację!!!!!!!!!!!!!!hello1

Witam wszystkich:)
czy ktoś się orientuje do ilu może dojść Apator i kiedy?
Z góry bardzo dziękuję.

Ja w swoim imieniu bardzo dziękuje za tą wiadomość.Pozdrawiam Magda

Co do dywidend to od lat wypłacaja w grudniu a dugą część ok lipca.Ale fajnie by było.

Apator rozważa uruchomienie montowni w Indonezji (wywiad)
28.8.Warszawa (PAP) - Apator stara się o przetargi na liczniki w Indonezji i jeśli dostawy
na tamten rynek przekroczą rocznie 100 tys. sztuk, będzie tam chciał otworzyć montownię -
poinformował PAP Janusz Niedźwiecki, prezes Apatora.
"Staramy się o przetarg w Indonezji, mamy już podstawowe certyfikaty na tamten rynek i
budujemy koalicję z miejscowymi firmami. Nie będzie to jeden duży przetarg, tylko kilka
przetargów w roku. Czekamy na ten najbliższy. Spodziewam się, że będzie on ogłoszony
jeszcze w tym roku" - powiedział Niedźwiecki.
"Przetarg będzie na 100-120 tys. liczników, jak zdobędziemy 30-40 tys. to uznałbym, że
osiągnęliśmy na początku sukces. Pierwszy przetarg jest istotny, bo chcemy zaistnieć na
tamtym rynku" - dodał.
Zdaniem prezesa decyzje w sprawie przetargu będą podejmowane raczej w IV kwartale, bowiem
do końca września trwa ramadan.
Prezes poinformował, że ewentualna wygrana w pierwszym przetargu nie miałaby istotnego
wpływu na tegoroczne wyniki.
"Chcemy tam być na długie lata. Założyliśmy, że jak ilość liczników przekroczy rocznie 100
tys. sztuk, to otworzymy montownię" - powiedział Niedźwiecki.
"Jeśli zdecydujemy się na montownię, to będzie to koszt kilkuset tysięcy euro. Natomiast
jeśli pójdziemy głębiej i zdecydujemy się na przykład na przetwórstwo tworzyw, to
inwestycje będą większe, jednak nie większe niż 1-2 mln euro" - dodał.
Po I kwartale 2009 roku eksport stanowił 25,9 proc. w strukturze sprzedaży. Prezes
poinformował, że w II kwartale zwiększała się sprzedaż za granicą.
"Zwiększoną sprzedaż eksportową w strukturze sprzedaży będzie widać w wynikach w III i IV
kwartale" - dodał.
W I kwartale spółka wypracowała 90,7 mln zł przychodów i 1,47 mln zł zysku netto.
Grupa Apator działa na rynku aparatury łącznikowej oraz pomiarowej.
Oferta grupy obejmuje urządzenia do pomiaru wszystkich nośników energii - liczniki
przedpłatowe i kredytowe liczniki energii elektrycznej, ciepłomierze, gazomierze,
wodomierze i czujniki temperatury.

Domi:)bardzo dziękuje za informacje.Jestem takiego samego zdania jak Ty:)pozdrawiam życząc miłego weekendu:)

:)od 2000roku,może tak bedzie bardziej precyzyjnie?Przepraszam za mój błąd.Co do ceny to nie licze na taki cud,natomiast osobiście uważam że może być dobrze.Jestem na tym forum od 2 dni więc chciałam zasięgnąć informacji z innego żródła odnośnie Apatora.

Mam pewną osobe od lata ktora mi pomaga na GPW(i nigdy mnie nie zawiodła),a oprócz tego gdzieś czytałam w biurze maklerskim ale nie pamietam w jakim czasopismie.:(Po przetargu powinno być dobrze,APATOR nie raz mial nagłe spadki a potem bum do gory!!!!Ja go mam i nie narzekam:)))

Ja Apatora mam od uuu....i jeszcze na nim nie straciłam.Teraz jestem troche zaniepokojona bo GPW rośnie a on spada:(((

Co sadzicie o tym Apatorze?Miałam info że ma pod koniec sierpnia dojść do 28zł a on spada?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 24 września 2010 09:46:03
Liczba wpisów: 10
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,342 sek.

kznphbwr
hmtpmonv
uhhzldhh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rukuntfy
mymougoo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat