PARTNER SERWISU
cckzhfvp
Marcinjot

Marcinjot

Ostatnie 10 wpisów
Prawda. Trzeba ciezko (w wiekszosci wypadkow - dlugo) pracowac, ogladac, cwiczyc i starac sie zrozumiec to co sie dzieje na rynku. Szukac patternow. Rysowac linie. I znow starac sie zrozumiec. Zwlaszcza na pocztaku grac tak jak wszyscy nakazuja, a zwlaszcza max 30% kapitalu na depozyt i nie wiecej. Uzasadniac kazde wejscie w rynek (i wyjscie) - przyczynowosc...

Ja po ponad roku gry i jednym zerowaniu konta, nie potrafie zrozumiec dlaczego kiedys wchodzilem w rynek tak a nie inaczej...

A pozniej przychodzi psychologia i trzeba uczyc sie od nowa :)

Jesli chodzi o spraeady i swapy... Spready w dluzszej perspektywie troszke traca na znaczeniu, nawet jesli sa one rzedu 25pips, bo dobry ruch mozna zgarnac na poziomie np 300pips.

I tu znow przychodzi psychologia - cierpliwosc jest niezwykle wskazana... i spokoj...

Reasumujac... jesli masz troche czasu to bierzesz konto z mikrolotami, dzwignia max 100 (wtedy 0.01 lota to depozyt okolo 39 zl, a jeden pips to okolo 28 groszy), wplacasz 150 zl i grasz jednoczesnie sie uczac. Jesli bedziesz dobry to moze z tych 150 zl zrobi sie 300 itd.

Jeszcze jedno... Market Maker ma takie mozliwosci ze jesli widzi ze twoje zlecenia sa trafne to robi ptaszka w systemie i zlecenia leca w rynek... MM chyba najbardziej nie lubia skalpowcow :)

kiedy lockup puszcza?

pawedo napisał(a):
Marcinjot napisał(a):
Super - pewnie jutro +50%

albo -50%, dobre infa wyraznie szkodza tej spolce ;-)

no - moze pani Jadwinia juz czeka na glodnych zysku inwestorow ;)

Super - pewnie jutro +50%

Ostatnio tez podbilo z 085 do 103, pozniej z 088 na 097

Nikt nie chce inwestowac w spolke ktora nie informuje o wszystkim, przedstawia polowe faktow albo zataja informacje ktore akcjonariuszom sa nabardziej potrzebne... Brak nawet informacji kiedy dokladnie insider sprzedal papiery aby zrozumiec co wtedy dzialo sie z kursem...

Kiedy roslo - brak rzetelnosci nadrabiali porzadnymi wynikami za kolejne miesiace i wtedy nikomu to nie przeszkadzalo...

Az do momentu kiedy pojawily sie fundy o ktorych nic nie wiadomo, gigantyczne emisje akcji za grosze, inne kwoty kar i zobowiazan niz te na ktore byly zawiazane rezerwy...

Trend jest wyrazne spadkowy... moze strzal stochastyczny jakis bylby fajny, ale nie teraz kiedy jest podbijanie i dalej padaka.

Zaufasz im na dluzej? ja nie...

Najgorsze ze teraz juz jest musztarda po obiedzie, kasa z emisji podobno wplynela...

Reasumujac - weszli na gielde, zgarneli kase ile sie da, a teraz akcjonariuszy/inwestorow maja w d#. TO jest tzw stosowanie dobrych praktyk... Szkoda

Z tych informacji widze ze zachowanie zarządu jest odrobine niepoważne... Robić emisję komuś obcemu, za grube pieniądze i nie sprawdzić wszystkich danych... Jak oni sie dogadali? Pomijam fakt ze akcjonariuszy powinno sie chyba informowac o jak najwiekszej ilosci faktow - w koncu oni zaplacili pieniadze za akcje... Juz chyba w 100% rozumiem dlaczego Haroldowi to wszystko tak nie pasuje... Oldmajka chyba tez rozumiem...

Gacek - a co ty na to? Mocno subiektywnie poprosze...

Cytat:
Wydarzenie mające istotny wpływ na sytuację finansową Emitenta
Zarząd SZAR SA informuje, że w dniu 09 marca 2010 r. Emitent powziął informację o podjęciu dostaw produktów własnych do wiodącego producenta w branży chemiczno- budowlanej.
Za wykonanie przedmiotu umowy emitentowi będzie przysługiwać wynagrodzenie w wysokości 1.212,- tys. zł. Strony ustaliły termin realizacji przedmiotu umowy do dnia 15.04.2010r.
W ocenie Zarządu Spółki Emitenta wartość przyjętego zamówienia przełożyły się pozytywnie na wyniki finansowe Spółki SZAR SA w 2010r ze względu na wzrost alternatywnego rynku dostaw.
Podstawa prawna:
§ 3, ust.2, pkt. 2 Załącznika nr 3 do Regulaminu ASO "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect"

Osoby reprezentujące spółkę:
* Aleksander Srokosz - Wiceprezes Zarządu Dyrektor Finansowy

Ja na razie grzecznie ogladam :)
Widac ze podbitka zrobila sie do 090 i chyba na tym sie zatrzyma. Obadamy co bedzie pozniej - jesli krawce nie napisza listu, oswiadczenia, komunikatu to wciaz jest to dla mnie wielka niewiadoma.

Wg mnie jeszcze zbyt szybko to wszystko leci. Jedno odbicie bylo dzisiaj ale na niewiele sie zdalo...

Cytat:
Spółka SZAR SA zajmuje się importem antracytu, grafitu, węglika krzemu, elektrod grafitowych, boksytu, oliwinu, fluorytu oraz innych surowców z rynku wschodniego z przeznaczeniem na rynek krajowy, eksport oraz potrzeby własnej produkcji.

SZAR SA jest producentem materiałów wsadowych i pomocniczych w procesach metalurgicznych i procesach spalania. Dzięki opracowanym, własnym technologiom specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości nawęglaczy, ze szczególnym uwzględnieniem nawęglaczy antracytowych , spieniaczy żużla - stosowanych w piecach elektrycznych. Jest również producentem różnego rodzaju zasypek węglonośnych. W tej mierze współpracuje z koncernami o zasięgu światowym tj Arcelor Mittal Poland S.A., Celsa Huta Ostrowiec, Lhoist, ISD Trade, SGL Carbon Group.

Jedną z głównych gałęzi działalności firmy jest handel, prowadzony w wymiarze krajowym i międzynarodowym. Podstawową ofertę stanowią tu importowane surowce jak również wyroby SZAR SA.
Spółka prowadzi handel wyrobami hutniczymi i produkcję lekkich konstrukcji metalowych. Działa w oparciu o System Zarządzania Jakością wg normy EN ISO 9001:2000 wydany nam przez TÜV NORD CERT GmbH

Cytat:
Terminy przekazywania raportów okresowych w 2010 roku
Zarząd SZAR Spółka Akcyjna z siedzibą w Częstochowie niniejszym informuje, że
w 2010 roku przekaże raporty okresowe w nastepujacych terminach:
1. Raport kwartalny za IV kwartał 2009 roku - w dniu 15 lutego 2010 roku
2. Raport kwartalny za I kwartał 2010 roku - w dniu 17 maja 2010 roku
3. Raport roczny za 2009 rok - w dniu 10 czerwca 2010 roku
4. Raport kwartalny za II kwartał 2010 roku - w dniu 16 sierpnia 2010 roku
5. Raport kwartalny za III kwartał 2010 roku - w dniu 15 listopada 2010 roku

Podstawa prawna : Paragraf 6 ust.14.1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu " Informacje bieżące i okresowe w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".

Cytat:
Raport kwartalny za IV kwartał 2009r
Zarząd SZAR SA przekazuje w załączeniu raport kwartalny za IV kwatrał 2009r.

Podstawa prawna:
§ 5 ust 1 pkt 1 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".

Załączniki:

* raport IV kwartał 2009.pdf rozmiar: 2591.3 kB

Cytat:
Papiery wartościowe wprowadzone do obrotu oraz debiutujące na NewConnect:
- 20.000.000 akcji zwykłych na okaziciela serii B,
- 10.000.000 akcji zwykłych na okaziciela serii C.

Marcinjot napisał(a):
Zycze Ci zebys sie nie przejechal.

Dodatkowo - tu nawet nie chodzi o to ze prawda, nieprawda itd... Ja martwilem sie o to zeby nie stracic... Zobacz ze po przebiciu 0,98 poszly stoplossy. Wtedy odpalilo sie mocne kupowanie - pewnie automaty albo animator... Nie wiem - nie znam sie... Sprzedalem na zlotowce i ciesze sie. Wiesz - mozesz zaplacic 190 Euro i sam dowiesz sie o funduszach na cyprze, dla mnie dopoki sprawa nie bedzie jasna - bede bal sie wchodzic w ta spolke, z prostego powodu - te 35 milionow akcji, jesli wysypia to moze byc tak ze posrednio zaplaca kary sami sobie - wtedy to jest oszustwo. Nalezy jeszcze pamietac ze jesli spolka przejdzie (!) na rynek glowny to kar juz nie bedzie i beda mogli sypac ile wlezie...
Ja po prostu boje sie o moja kase. Wole wchodzic nawet teraz w Photon albo Szar w konsolidacji niz w ta spolke. A GPH? Obadamy przyszly tydzien...

Zycze Ci zebys sie nie przejechal.

Ucieklem na zlotowce - szkoda ze nie z zyskiem z ostatniej transakcji ale i tak zdrowo zarobilem. Na parkiecie wrzucili ciekawe informacje o funduszach. Wole nie miec tych akcji na razie... Poczekamy do jesieni ;)

noe33 napisał(a):
Wygląda na to że spółce nie idzie sprzedaż węgla.

a skad ten wniosek?

Marcinjot napisał(a):
Moje dzisiejsze obserwacje:
Z ponad 1,5 miliona lezacego na poziomach powyzej 500 w duzych pakietach, zostaly juz tylko 3. 152k, 400k, 308k = 860k
Nie zagladalem tam ostatnio, ale dzisiaj np w ciagu 2 ostatnich godzin, z jednago batona zeszlo 100k. Wiec ktos sie kulturalnie od dluzszego czasu wysypuje. Kulturalnie bo moglby kurs zmasakrowac, a tak to powoli schodzi. Ktos to odbiera, drobni czy grubi - niewazne. Ale moze dzieki temu kurs jakos sie ustabilizuje.
Jeszcze mamy ponad miesiac czasu...

poprawka, już mamy:
152k + 200k + 308k = 660k
Wiec jesli nawet nie zjechalo w calosci dzisiaj to pewnie zejdzie jutro, albo sobie czlowiek zrobi ze dwa dni przerwy? :P

Moje dzisiejsze obserwacje:
Z ponad 1,5 miliona lezacego na poziomach powyzej 500 w duzych pakietach, zostaly juz tylko 3. 152k, 400k, 308k = 860k
Nie zagladalem tam ostatnio, ale dzisiaj np w ciagu 2 ostatnich godzin, z jednago batona zeszlo 100k. Wiec ktos sie kulturalnie od dluzszego czasu wysypuje. Kulturalnie bo moglby kurs zmasakrowac, a tak to powoli schodzi. Ktos to odbiera, drobni czy grubi - niewazne. Ale moze dzieki temu kurs jakos sie ustabilizuje.
Jeszcze mamy ponad miesiac czasu...

Chociaz gdyby bylo odwrotnie to by bylo WOW :P
wracajac na ziemie.... na razie trzymam :P

TheBlackHorse napisał(a):
Marcinjot napisał(a):

1) sa emisje ale chodzi juz o ceny po splicie (ale przeciez to bez sensu bo juz jest KRS)
2) split

Myślałem o tym, ale faktycznie to bez sensu...

Cos mi sie pomylilo - zmiany do krs sa ale tylko w uchwale. Chyba nie bylo informacji o zwikszeniu kapitalu?

Tez to zauwazylem - niech by zrobil jeszcze 3 podbitki i sie wysypal - mielibysmy spokoj...

Nie zejdzie juz do tylu - tak mi sie wydaje
Wskoczylismy na kolejna polke. Nastepna musi byc trwale powyzej 1,25

Marcinjot napisał(a):
A teraz gdy wiemy o splicie, jak ma się do tego emisja akcji Think ?

ja myslalem ze emisja byla juz teraz i split po emisji...

Nie o to mi chodzi.
Czy emisja w perspektywie splitu dalej jest taka zła?

No ja dalej nie rozumiem.

Czy zakladamy ze:
1) sa emisje za ceny jakie znamy
2) split wszystkiego co jest w KRS

czy:
1) sa emisje ale chodzi juz o ceny po splicie (ale przeciez to bez sensu bo juz jest KRS)
2) split

Jaki jest dla mnie potencjalny plus jesli bedzie split? Chodzi mi o emisja+split vs emisja bez split

spsułem coś

A teraz gdy wiemy o splicie, jak ma się do tego emisja akcji Think ?

ja myslalem ze emisja byla juz teraz i split po emisji...

Wg mnie bedzie jutro wreszcie pozadne wybicie
w sumie jest pod co teraz podjazdy robic :)

Ciekawe co by się stało, gdyby plotki z Bankiera o splicie, okazały się faktem?

Kiedys myslalem ze rzeczywiscie moglby byc split (1:2), no ale wyszlo inaczej. Wszystko zaklepany, uchwaly weszly w zycie, papierki niedlugo wejda do kdpw... Split wg mnie jest najgorszym pomyslem - kurs nie ma dynamiki. Dla mnie generalnie groszowki sa zle.

Nie wiem czy dobrze kombijuje ale wydaje mi sie ze nie pozwalaja zeby kurs zbyt sie osunal i ladnie podstawia kolejne pakiety... a wyglada mi to na schlodzenie wskaznikow - chcialbym miec racje...

marsmann napisał(a):

Co ważne, z tego komunikatu wynika, że już niedługo bedzie to spółka ROSYJSKA

Fakt - nie moglem nigdzie znalezc informacji o tym ze emisje sa wylaczone z prawa glosowania... Pomylili sie czy ja jestem slepy?

hehe (no ale to smieszne nie jest...)
Jeszcze jedna rzecz - nie robi sie TAKIEGO kontraktu na wegiel, jesli nie ma sie kilku znaczacych odbiorcow/umow. Byc moze w marcowych planach bedzie informacja o umowach z jakimis elektrocieplowniami itd... Wszyscy inwestorzy na forach mowia tylko o detalistach ale nie mowia o duzych odbiorcach. Zupelnie jakby oni nie istnieli. To ze wungiel bedzie odbierany w trzech miejsach w PL, wcale nie znaczy ze po niego bedzie przyjezdzal gospodaz ze Starem po 3 tony wegla... O ile pamietam, nie znamy tez ceny tony wegla, ale znamy wartosc kontraktu - musi cos w tym byc...

Na wszystkich słowo "EMISJA" działa mniej więcej tak samo... szkoda...
moze powoli sie odbuduje akcjonariat - przeciez podbitka po raporcie byla swoistym pozwoleniem na wysypanie sie bo nikt nie wierzy we wzrost..
jesli ktos zbieral przez ten czas 2 tygodni to nastepne rwanie moze byc wysoko i znow beda gonic pociag...
mnie wzrosty bardzo interesuja ;)

Oczywiscie ze byly negatywne informacje - w swietle ogolu, emisja 35mln akcji, nawet z lockupem i po takich jakie znamy cenach emisji to zla wiadomosc. Zla wiadomosc to tez brak jednoznacznej informacji na temat zadluzenia spolki wobec firm leasingowych i byc moze innych kontrahentow. Te dwie rzeczy wystarczyly zeby kurs zwalil sie z 198 na 089. Obecne zachowanie kursu jest wlasnie tym spowodowane.

Nasi inwestorzy poszli dalej, zdyskontowali nawet pozytywne informacje, które wczesniej nie byly w zaden sposob prognozowane... Wszyscy domyslili sie jak bedzie ale spolka nie dala na to zadnej informacji...

Nie moge sie tez oprzec wrazeniu ze ktos tym kursem ostro steruje, blokuje, podbija, podbiera, zbija, od czasu doczasu robiac wiecej procent, po czym zarobieni sie wysypuja a ktos to zbiera... Nerwowi wysypuja sie ze strata itd...

Spokojnie - do konca sesji jeszcze troszke, ale widac ze chyba juz wysypali sie ci co im zalezy na czasie - teraz lagodne podbieranie. Jednakze powod do zadowolenia daloby mi co najmniej 120 :P

No i nie chodzi tu do konca o sama spolke tylko o inwestorow ktorzy trzesa portkami nawet na wspomnienie o poprzednich mniej lub bardziej negatywnych informacjach...

noe33 napisał(a):
Dołuje, ale nie aż tak jak Grupa, i może właśnie przez nią.
Wczoraj prawie 1,30 a dziś 1,07.
Masakra bandhead

Wczoraj bylo mocne podbicie z ekspresowym oddawaniem akcji.
A PSH ma bodajże nieco ponad 1% udziału w indeksie NC

mathu napisał(a):
Ale czego to miałaby być korekta? Trendu bocznego?

Dzienny wyglada bokiem ale na inter jest niezla hustawka:
097 - 116
106 - 118
111 - 129

Poza tym podobno cale NC doluje dzisiaj

Wydaje mi sie ze korekta a przy okazji ktos zbiera

W sumie to nie wiem... Widzialem za to ze w przedziwny sposob ukladaly sie zlecenia, tak jakby bylo sciagane na sile. Nie wiem jaki jest tego cel... - wskazniki chyba sie juz zdrowo ochlodzily... nie wiem co myslec - na razie pilnuje sie :)

Mysle ze o wyniki nie ma co sie martwic :)
Jeszcze wczoraj rano myslalem ze moze pobawie sie w dt... zarobie jeszcze na kilku groszach... ale jak widze ze kurs ani mysli sie zwalic to stoje i cierpliwie czekam :)
Chetnie bym dokupil ale nie mam juz za co :|

Domkna luke i jazda... :P

Ile krawczyki musieliby wysypac akcji tych ktore maja zeby stracic kontrole?

Gdy zrobia walne to ani w tekscie jednolitym ani w projekcie zmiany statutu nie ma mowy o tym ze akcje serii A i B sa akcjami na okaziciela (z tekstu wynika ze wciaz sa imienne...), a podobno ta zmiana juz nastapila i nawet jest zarejestrowana w KRS...

newconnect.pl/?page=1045&p...

A moze byc tak ze Krawczyki obiecuja duze zyski inwestorowi, z racji tego ze nikt by im nie dal tyle kasy tak szybko? Zalozenie ze robia emisje, rok czasu wszystko sie mieli, coraz wyzej, w tym samym czasie atmosfera sie uspokaja. Pozniej albo skupuja akcje spowrotem (umozenie), albo czesc. Reszta wylatuje w rynek i inwestor z 10 groszy ma np 2,3,10 zl na jednej akcji... Oczywiscie zakladam ze wyniki finansowe sa dobre a kurs zapomnial co to jest wszystko ponizej 1 zl...

Niezla panika - ale 0,90 wciaz sie trzyma - moze jakas mala szansa jest wyjscia ponad zlotowke dzisiaj...

Ja tylko nie chcialbym jutro paniki... Wszyscy co mogli to sie wysypali. Później w dolku do koszykow schodzily grube sumy pieniedzy. Prawie milion papiera przemielil sie na wzroscie z 0,90 do zamkniecia... Polowa akcji z poziomu 10 zl zniknela. W sumie nie wazne czy to pokazowka. Sa dwa wyrazne obozy - parkiet w wiekszosci narzeka, choc tam prawie wszyscy bez akcji. Bankier chyba uwaza ze bedzie OK. KRS zarejestrowal statut z akcjami serii A i B. Jeszcze tylko KDPW. Ile oni mogą jeszcze wysypać?

A mnie tylko interesuje brak paniki i powolne wzrosty, tak jak bylo to dzisiaj. Moze to i naiwne ale w sumie dlaczego nie?

Tez wzialem po 0,97. Wesolo byloby gdyby cena emisyjna byla odpowiednia... spekula albo pani prezes juz sie chyba wysypala a druga mozliwe ze to odebrala... powolutku...

Chetnie wejde jak bedzie konkretny sygnal. Byc moze wzrosty uspokoja sie i bedzie roslo tak jak do zlotowki, bo pozniej to juz wariactwo :)

Bardzo mozliwe. Gadaja ze moze to byc ktorys krawczyk. Ja sie w calosci wysypalem, poczekam az sie uspokoi... Kto to odbiera?

No jasne - jesli split mialby byc to fundusz o tym wie, inwestorzy juz niekoniecznie (ostatnio chyba podobnie bylo na hurtimeksie) :P
Poza tym ciekawi mnie jak beda liczyli cene emisyjna akcji... Rozmowy trwaja podobno od 3 tygodni.

W emisje zamknieta raczej nie wierze. Jesli maja zakleprany kontrakt z Rosja (przypuszczam ze juz wszystko jest rozsadzone) to pewnie potrzebuja kapital na obroty, ktorego moze nie maja w wystarczajacej ilosci. Zreszta - czy to wegiel czy Rekord - jesli chca zwiekszyc obrot to musza dolozyc kasy i byc moze kupic kolejne place pod sklady... I stad pewnie rozwiazanie ktore wybrali - bodajze 700 tysiecy z rezerw wraca do kasy i mozna cos z tym zrobic. Prywatna niema emisja leci do funduszu, akcje sobie rosna, raporty dobre... w sumie do pewnego momentu dla kazdego byloby takie rozwiazanie zyskowne...

Jesli wszystko im wypali to byloby to na prawde super.

Jeszcze co do sezonowosci - tutaj chyba przodowac bedzie brykiet, tym bardziej, ze podobno beda mieli dobre rabaty poza sezonem grzewczym. A w lecie wciaz pali sie w piecach, chocby po to zeby miec ciepla wode...

Jesli pozyskuja/pozyskaja/posiadaja jakichs klientow strategicznych, to wydaje sie ze nie beda mieli problemow ze zbytem w lecie...

Patrzac sie na ostatnie 2 godziny to... wysypali sie ci co mieli sie wysypac... moze glupio to zabrzmi ale ja nie sprzedalem bo dla mnie za tanio. Jakbym mial mozliwosc po 1,7-1,9 przed komunikatem to bym sprzedal i byc moze teraz znow bym kupil... Ale srednia zakupu mam 2 razy nizej wiec wciaz jestem na dobrym plusie.

Plotki/spekulacje sa takie - albo fundusz jest Krawczykow albo jesli Krawczykow nie jest to bedzie emisja akcji niemych (ak bylo nawet w malu od p. Krawczyka)... Gdzies na bankierze pisali tez ze to moze byc fundusz p. Kulczyka.

Ja zastanawialem sie tez, czy czasami nie bedzie taka kolej rzeczy:
1. zdawkowy komunikat w piatek
2. szczegolowy komunikat o ilosci emisji akcji, ich cenie, procencie calosci akcji itp, z ktorego mogloby wynikac ze bedzie split
3. split :P

Patrzac na kary i zobowiazania wobec spolek leasingowych... Zgodnie z komunikatem - kary zostaly zniesione, a zobowiazania... czy nie byly na raportach jako krotkoterminowe?

Jakkolwiek by nie bylo, ostatnio widac dobrze ze wielu akcjonariuszy ma pamiec dobra ale krotka, wiec kolejne komunikaty jesli beda dobre - moga nas zaprowadzic spowrotem na poziomy 1,9x, tym bardziej ze jest ktos kto chyba pilnuje tego kursu.

Chyba zakonczyla sie ekspresowa korekta... Do srody bedzie nastepny komunikat - czekam na niego w miare spokojny...

Cytat:
Istotna Informacja
Zgodnie z wcześniejszymi deklaracjami Zarząd Grupa PSW Holding S.A
Informuję o zakończeniu rozmów z wierzycielami spółki oraz przedstawia
sposób rozliczenia wierzytelności oraz kar za wcześniejsze rozwiązanie umów
leasingowych w związku z likwidacją działu transportu i logistyki w marcu 2009 r.

Emitent zawarł umowę z Zagranicznym Funduszem (Fundusz) polegającą na skupie
wierzytelności od firm leasingowym wraz z karami za wcześniejsze rozwiązanie
umów. Rozliczenie z funduszem nastąpi poprzez wyemitowanie 25.000.000 akcji nowej serii i objęcie ich przez Fundusz.

Fundusz zawarł z Emitentem ugodę polegającą na umorzeniu kar za wcześniejsze
zakończenie umów leasingowych które to nabył od wierzycieli Emitenta.

Zarząd Grupa PSW Holding S.A zawarł z Funduszem umowę w której to Fundusz
zobowiązuje się do nie sprzedawania nabytych akcji na rynku Newconnect do
dnia 1.01.2011r zobowiązanie przechodzi również na każdego nabywcę w/w akcji
poza rynkiem Newconnect. W przypadku sprzedaży przez Fundusz akcji na rynku
Newconnect do dnia 1.01.2011r Fundusz zapłaci karę spółce Grupa PSW Holding
S.A w wysokości 5.000.000 zł.

W opinii Zarządu powyższa transakcja była słuszna i z korzyścią dla Emitenta
oraz Akcjonariuszy spółki. Zawarte umowy pozytywnie wpłyną na wyniki
finansowe Emitenta oraz znacząco zwiększą kapitały własne emitenta
co przełoży się na realizowanie zakładanych planów inwestycyjnych
Emitenta która zostaną przedstawione 1.03.2010r
Pozyskanie poważnego i stabilnego akcjonariusza spowoduje wzrost wartości
spółki Grupa PSW Holding S.A.

Czy ma ktos jakis konkretny scenariusz rzeczy ktore moga sie wydarzyc teraz? Wczorajszy komunikat pozostawil mieszane uczucia. Zarzad uwaza ze wiadomosc jest dobra, polowa akcjonariuszy uwaza ze nie... Ja chyba przeczekam jeden dzien i obadam co sie bedzie dzialo... Z tym ze upieram sie przy pozostawieniu akcji u siebie...

Dolaczam sie do zyczen :)

A takie pytanie jeszcze mi przyszlo:

Jak to jest ze spolkami zaleznymi, ktore sa notowane rowniez na gieldzie? Czy zwiekszenie wartosci ich akcji przeklada sie bezposrednio na cene akcji spolki matki? Jednoczesnie raporty spolki matki jako grupy zawieraja tez dane calej grupy, w tym i spolki corki ktora jest na gieldzie?

No ja akcje trzymam - pierwsze 100% sie zrobilo :) Chodza glosy ze kurs moglby zrobic nawet 5 zl, jednak ja bardzo bede sie cieszyl jesli bedzie powrot do ceny emisyjnej :)

I zastanawiam sie tez nad jedna rzecza - tu jest handel. Czy nie bylby bardziej odpowiedni wskaznik cena/zysk?

W tej chwili wyczekujemy kilku informacji z ktorych kazda moze byc kolejnym impulsem do wzrostu kursu (o spadku nie mysle :P)

No i jest tak jak przypuszczałem - akcje są wypuszczane do obiegu. Nadal nie wiadomo czy beda chieli wprowadzic cale 2,5 miliona, czy jednak sobie troche zostawia.
Dzisiaj kurs odbil sie od 0,50 i wreszcie zaczal sie ladniejszy obrot i maly wzrost. Mysle ze do obiegu weszlo juz okolo milion akcji - choc nie sposob to wyliczyc.
Akcje trzymam i tylko zal ze nie mialem za co kupic na 51 groszach.

Istotna Informacja
Zarząd Grupa PSW Holding S.A informuje iż w dniu 02.12.2009r zbył zabudowaną nieruchomość w Ciechanowie. Cena sprzedaży to 1.220.000,00zł Jednoczenie został spłacony Kredyt Inwestycyjny zaciągnięty za zakup nieruchomości w Kredyt Bank S.A

Emitent wykorzystywał w/w nieruchomość na cele prowadzenia działalność gospodarczej po zlikwidowaniu działu transportu i spedycji oraz po redukcji zatrudnienia budynek był wykorzystywany w 10%.

Podstawowym kryterium przy sprzedaży nieruchomości było:

- Zmniejszenie zaangażowania Kredytowego spółki

- Zmniejszenie kosztów odsetek poprzez brak zaangażowania kredytowego

- Zmniejszenie kosztów utrzymania nieruchomości ( podatki i inne stałe opłaty )

Zarząd szacuje iż po zbyciu w/w nieruchomości miesięczne koszty zmniejszą się o ok. 10tys.zł co przyszłościowo wpłynie na większy zysk netto przedsiębiorstwa.

Osoby reprezentujące spółkę:

* Włodzimierz Krawczyk - Prezes Zarządu

Spolke znam stosunkowo krotko. Opinie o wlascicielach nie byly zbyt przychylne do momentu kiedy zaczely pojawiac sie ciekawsze raporty i informacje. Zreszta - o wlascicielach wciaz przychylnie ludzie nie mowia, ale licza jednoczesnie na duze zyski z akcji.

Zapakowalem sie na 41 groszach, dokupilem na okolo 0,60. Wielu inwestorow liczy na duze wzrosty (w tym i ja). Krawczyki rozmawiaja jeszcze na temat importu opalu z Rosji, wszyscy czekaja na informacje o podpisaniu umowy.

Co do spolki z branzy IT - sa podzielone zdania - ja nie mam zadnego.

Generalnie - o ile nic sie znaczaco nie zmieni - jestem zainteresowany spokojnym dojsciem powyzej zlotowki (najlepiej 1,5). Sa tez glosy ze dzieki tym kontraktom spolka moze wrocic na poziomy na jakich miala debiut. Oczywiscie wszyscy chieliby jak najlepiej :P A umowa z Rosja moze jeszcze polepszyc wyniki.

Jest jeszcze sprawa 2,5 mlna akcji ktore spolka moze wprowadzic do obiegu - pytanie, czy beda to robic. Jednak chyba wszystkim zalezy zeby kurs szedl w gore i zwiekszylo sie zainteresowanie.

Reasumujac - na razie nie sprzedaje. Wlasnie skonczyla sie korekta, pierwszy przystanek, akcje zmienily wlasciciela, drobni jakos daja rade, lagodnie idziemy w gore :)

OK. BTW: Kanal ograniczalem cenami zamkniecia i otwarcia od najwyzszego wierzcholka. Powinienem brac pod uwage OHLC?
Rosnaca linia trendu wyznaczona przez rosnace dolki (uwzglednilem OC) - tez powinno byc OHLC?

Wersja na zoomie: img691.yfrog.com/img691/1331/z...

Mi wychodzi takie cos (jest w porzadku?):

kliknij, aby powiększyć

Ja jeszcze lece - z mala przerwa ale lece :)
Generalnie mam malo akcji wiec wyjsc moge szybko - byleby zrobilo jutro co najmniej 10 gorszy.

Jestem tez ciekaw co sie bedzie dzialo po splicie...

No niestety ja jestem jeszcze bardzo nerwowym inwestorem i po stracie duzej czesci mojego kapitalu w ciagu 2-ch miesiecy dzialania na gieldzie - musze po prostu nauczyc sie ufac swoim osadom. Od tamtego posta udalo mi sie obnizyc troszke srednia, ale wciaz, przez to ze wystraszylem sie ze nie zarobie nic (a wciaz brakuje mi 33% zainwestowanej kasy - brakowalo ponad 50% wiec jednak cos zarabiam) - wysiadlem na 0,97 :| po czym kurs wrocil do 1,10... Nic to... zobaczymy na otwarcie - tez chce zarobic wiecej niz 60 zl dzisiaj...

ja dzisiaj za szybko wysiadlem i to w najgorszym momencie... jak myslicie - jest jutro szansa otarcia sie o zlotowke? jesli na 1,13 te pakiety beda staly do rozebrania to troszke czasu moze minac i kurs bedzie sie odbijal...
no to jak myslicie? :P

No - tylko ze wszedlem ciut za wysoko i wszystko sie uspokoilo. Brakuje mi 4 grosze do zamkniecia na +.
Ciekawe ze pomimo niefajnych informacji - kurs sie jakos trzyma.

Bardzo chetnie uslysze opinii co bedzie jutro :)
Wczoraj +, dzis wyglada na +, a jutro?

Wyglada jakby spolka szla po gornym bollingerze

hehe :)

ja wszedlem po 1,24 bo jak zwykle nie zagladalem w kurs i nie bralem nawet pod uwage oporu na 1,25...

dziendobry na forum :)

A ja jakbym wczoraj nie kupił OPT, to pewnie wziąłbym rano na IGROUPa. Drugi dzień z rzędu regularnie rośnie...

Ja kupiłem wczoraj za 1,65. Wyglądało tak jakby kształtowała się chorągiewka. Na razie jest 1,62 i czekam aż wreszcie wyskoczy do góry. Chyba, że źle interpretuję wykresy. Tez jestem amatorem i się uczę :) Przynajmniej teraz jak mam zamrożone pieniądze, to mogę poobserwować zachowania.

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 25 czerwca 2011 18:15:38
Liczba wpisów: 67
[0,02% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,325 sek.

jgehwths
ncmwwaqg
vageancm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dwwmbuyl
kczxnmpu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat