Temat:
CORMAY
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 14 / 2010 Data sporządzenia: 2010-04-26 Skrócona nazwa emitenta PZ CORMAY S.A. Temat Uchwała GPW S.A. w sprawie dopuszczenia i wprowadzenia do obrotu akcji serii E PZ CORMAY S.A. Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: Zarząd PZ CORMAY S.A. informuje, że Zarząd Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. w Uchwale nr 380/2010 z dnia 23 kwietnia 2010 r. ("Uchwała") stwierdza, że do obrotu giełdowego na rynku równoległym dopuszczonych jest 10.000.000 akcji zwykłych na okaziciela serii E spółki PZ CORMAY S.A. o wartości nominalnej 1 zł każda ("Akcje"). Ponadto Zarząd Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. na podstawie Uchwały postanowił z dniem 28 kwietnia 2010 r. wprowadzić Akcje w trybie zwykłym do obrotu giełdowego na rynku równoległym pod warunkiem dokonania przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A. w dniu 28 kwietnia 2010 r. rejestracji tych akcji i oznaczenia ich kodem "PLCMRAY00029"
A więc dopuszczenie 10 mln. akcji do obrotu spowodowało natychmiastową wywałkę i masakryczny spadek kursu (jak na razie -12%). Ciekawe, czy warto kupić, czy czekać? Jutro raport za 2009.
|
|
Temat:
SONEL
mam pytanie: dlaczego kurs tej spółki na stockwatch nie jest aktualny? cały dzień kurs sprzed 5 dni... a różnica spora...
|
|
Temat:
SONEL
trochę zapomniana spółka, a jednak jedna z najlepszych moich inwestycji w ostatnich miesiącach. tylko dlaczego jej kurs nie jest aktualizowany na stockwatch? dziś ma prawie 9% na plusie, co daje medalowe miejsce wśród najbardziej rosnących, a tutaj "wisi" wynik z 21 kwietnia?
|
|
dziś niesamowita okazja do zakupów, nawet poniżej 5.20, mam nadzieję, że w dłuższym terminie się opłaci :)
|
|
Temat:
NORDEABP
a co to za program? tak pytam z ciekawości...
po uwolnieniu handlu, można powiedzieć, że przyszła chwila prawdy, kurs -10%
|
|
Temat:
NORDEABP
dzięki za info :)
po prawie rocznym handlu na giełdzie po raz pierwszy spotkałem się z takim przypadkiem.
nie wiem, czy handel ma się dobrze, dziś zawarto 2 transakcje (jedna o 11.15, 1000 sztuk, druga o 15.00, 1101 szt.), ewidentnie można podciągać kurs o kilka procent dziennie 1-2 transakcjami. z zaciekawieniem przyglądam się.
|
|
Temat:
NORDEABP
handel akcjami Norea jest praktycznie niemożliwy. Wszelkie zlecenia kupna czy sprzedaży są odrzucane, pojawia się komunikat: "W fazie Dogrywki cena zlecenia musi byc równa kursowi jednolitemu."
Czy akcje mogą być w fazie dogrywki cały dzień? Kilka dni? Czy ktoś może wyjaśnić???
Ten wzrost 10 zł wydaje się być po prostu sztuczny.
|
|
Temat:
REMAK
marulkus napisał(a):szop_pracz napisał(a):zapakowałem się na maxa po 30 zł obym miał racje !? trochę współczuję, dzisiaj zjazd na 26,50, dziś było dużo zleceń S, mam nadzieję, że to tylko chwilowe, bo spółka dobra na dłużej w dwa dni -12%. Ktoś dalej sypie...
|
|
Temat:
REMAK
szop_pracz napisał(a):zapakowałem się na maxa po 30 zł obym miał racje !? trochę współczuję, dzisiaj zjazd na 26,50, dziś było dużo zleceń S, mam nadzieję, że to tylko chwilowe, bo spółka dobra na dłużej
|
|
Temat:
SONEL
Witam, dziś ciekawe info o dotacji (dotacja to 25% rocznych przychodów :)))
Zarząd SONEL S.A. informuje, że w dniu 16 listopada 2009 r. została podpisana umowa z Polska Agencją Rozwoju Przedsiębiorczości z siedzibą w Warszawie przy ul.. Pańskiej 81/83, której przedmiotem jest udzielenie przez Instytucję Wdrażającą/Instytucję Pośredniczącą II stopnia dofinansowania na realizację Projektu " Opracowanie i wdrożenie nowej gamy produktów do pomiarów elektrycznych i środowiskowych )33.20.45 – 30.19)" ze środków publicznych w ramach POIG oraz określenie praw i obowiązków Stron Umowy związanych z realizacją Projektu w zakresie zarządzania, rozliczania, monitorowania, sprawozdawczości i kontroli, a także w zakresie informacji i promocji. Projekt składa się z 2 etapów. Maksymalna kwota dofinansowania na realizację I Etapu wynosi 4 493 015, 45 zł. Maksymalna kwota dofinansowania na realizację II Etapu wynosi 1 898 142, 00 zł. Całkowita maksymalna wartość dofinansowania wynosi 6 391 157,45 zł. Umowa została uznana za znaczącą ze względu na to, że jej wartość przekracza 10% wartości kapitałów własnych Spółki.
|
|
Temat:
ARMATURA
Witam, niniejszym popełniam pierwszy wpis po niezłych wynikach kwartalnych i nawet sygnale kupna 4 listopada, kurs pomału osuwa się, dziś nawet do 2,70. Czy ktoś może wyjaśnić to dziwne zachowanie kursu?
|
|