PARTNER SERWISU
reiilefm
plumpak

plumpak

Ostatnie 10 wpisów
A ja tak optymistycznie 150 :D

Co do przeceny, wyrzucane były małe pakiety akcji ze średnim obrotem około 35k dziennie, dołączając do tego szum naganiaczy wieszczących 10zł w najbliższych dniach na wszystkich możliwych "forach giełdowych" jak dla mnie wniosek jest jeden większość się myli, odjazd pod raport + przejęcie.

janus_z napisał(a):
jednym słowem chyba "spadające noże", tylko jaki powód, bo z Japonia spólka nie ma chyba jakichś ważnych korelacjiThink
pytanie do techników, kolejne wsparcie na jakim poziomie?

[..]Wycinek z informacji i spółce
Odbiorcami są takie czołowe firmy oponiarskie jak: Goodyear, Michelin, Continental, Stomil Olsztyn, Dębica i inne. [..]

Na przykład Goodyear ma centra w Japonii, pogrzebałem trochę ale nie doczytałem się czy coś z tych zakładów ucierpiało czy nie.

Ja też trzymam, czekam na wyniki :) ale na wykresie niespodzianka o ile się nie mylę mieliśmy trzech białych żołnierzy więc raczej odwrócenie trendu spadkowego ;).
Dziwi trochę polityka spółki żadnego info itd. ale zobaczymy :)

w przypadku emaklera tutaj jest opisane jak to ma wyglądać :

www.mbank.pl/blog/artykul.html...

Może już przed dywidendą zbierają ilości . W każdym razie jutro będzie kolejny ciekawy dzień po dzisiejszym cudofixie ;).

Z rekomendacjami jest tak, że ktoś je wydaje bo coś mu tam się wydaje, a ktoś inny je olewa ;) nie ma to w tym przypadku znaczenia po której stronie się jest ważne jest natomiast po co wydaje się rekomendacje : Żeby coś zyskać -> na przykład żeby zyskać obniżoną cenę akcji aby te akcje po tej obniżonej cenie zakupić. Jak sami zaznaczyli w rekomendacji

" [..] Na chwilę obecną nie dostrzegamy znaczących czynników wzrostu zysków, które mogłyby wpłynąć na wzrost ceny akcji, gdyż srogie warunki pogodowe w I kw. '10 stanowią zdarzenie jednorazowe, natomiast rzeczywiste czynniki wzrostu wartości nie pojawią się wcześniej niż w 2012/2013 wraz z rozpoczęciem działalności kopalni LMG [..]". Oznacza to tyle, że spodziewająsie bardzo dobrych wyników spółki za I kw. związanymi własnie ze srogą zimą i dlatego warto się obkupic przed raportem ;) a , że cena wysoka trochę to wydajemy rekomendację obniżoną sprzedaj ;). To tak na tyle wg. mnie. Generalnie rekomendacje można sobie wsadzić : -> patrz rekomendacja Unicredit dla Lotosu :) z Listpada bodajrze 2008 roku ;) o taki tam fragment wyrwany : [..] "Dzienne minimum cena osiągnęła ok. 10.30 (po spadku o 19,1 proc. do 11,04 zł) " Część przestraszonych inwestorów wtedy wywalała PKC ;) ale ktoś inny kupował i jak sprzedał dziś co kupił po 10zł to ma 300% w 1,5 około roku no ładna lokata kapitału. Materiał do przemyśleń ;)

Kasę dostajesz na konto już po potrąceniu 19% podatku i nie umieszczasz tego w picie. jest ona w postaci wolnych środków.

PGE zarekomenduje akcjonariuszom, by na dywidendę trafiło 1,31 mld zł

Zarząd PGE zarekomenduje akcjonariuszom spółki, by z zysku osiągniętego w 2009 roku na dywidendę trafiło 1,31 mld zł - poinformował PGE w komunikacie.

1 310 000 000 / 1 730 090 000 = okolo 0,75 zl

Im bliżej 90 tym więcej zacznie się wysypywać a walka dopiero się zacznie ;)

latrell napisał(a):

...jutro wyniki za III kwartał, zgodnie z zapowiedziami będą bardzo dobre, ale czy jest szansa na wzrost kursu? Wydaje się, że kurs już wcześniej przyjął jutrzejsze wyniki i różnie to może być ze wzrostami. Ponadto analiza techniczna też chyba nie wygląda najlepiej, no ale to możę niech się fachowcy wypowiedzą bo w tym temacie nie bardzo się orientuję.

Pozdrawiam!

Sądze że ostatni rajd od 3,7 już uwzględnia bardzo dobrze podobno wyniki JTZ i jego opublikowanie będzie poprostu realizacją zysków ( ale zobaczymy ) obym się mylił czego wszystkim zyczę ;)

nocnygracz napisał(a):
Orlen dostał pozytywną rekomendację "kupuj" od Unicredit.
Wycena 1 akcji = 33 zł.

Unicredit jest doradcą Orlenu przy sprzedaży Anwilu.
Unicredit jest doradcą Orlenu przy sprzedaży Polkomtela.

Ostatnia wycena Unicredit dla Lotosu to "0".

Unicredit zabierał też głos w dyskusji na temat ewentualnego połączenia naszych paliwowych koncernów. Uważał oczywiście, że Lotos może zostać uratowany przez połączenie z (wchłonięcie przez) PKN Orlen.
Unicredit nie był jeszcze wtedy doradcą Orlenu przy sprzedaży Anwilu.
Unicredit nie był jeszcze wtedy doradcą Orlenu przy sprzedaży Polkomtela.

Angel

"fachowcy" powinni być rozliczani z ich rekomendacji jak w normalnej pracy jak schrzanisz to dostajesz po głowie jak dobrze to nagrody a oni co by nie powiedzieli jest ok ;) mogą manipulować kursem dla własnych korzysci sami nabierając wory taniego lotosu gdy wystawili im rekomendację na 0 zł. Poprostu dno kompletne wszyscy ci analitycy i znawcy. Wystarczy sobie przypomnieć rekomendacje z zeszłego roku.

Kurs Bre 2008-11-24 Anale wystawili cene docelowa 280 zl kupuj 280,00 zł 2008-11-24 Deutche Bank
Otwarcie tego dnia ; 174 , zamkniecie 194 kto kupil na gorce liczac ze.... 280 ;) noo powiedzmy 250 to jeszcze poczeka ile czasu a kto to wie napewno nie Anal ;) to tylko jeden z setek przykladow  a zeby dolozyc jeszcze kwiatkow to powiem przypomne ze 2009-03-03 Bre kosztowal 92 ;) 4 miechy - szybka strata :) .

Pozdrówki dla "fachowców"

P.S Nie myli się ten co nic nie robi ;)

No czekamy czekamy cierpliwie juz dzis powolne zbieranie bylo :) wiec sadze ze zaczyna cos sie kroic ;) ale czas pokaze

2 zł ?;) kto wie kto wie ?:D

Piekne wyniki piekna firma ;) da zarobic i to sporo w najblizszych dniach kto sprzedal niech zaluje ;)

Jak nie patrzec warto jeszcze brac ;) do 6 zl spokojnie ;)

Borek jak nic jutro 4 zł ;)

www.bankier.pl/wiadomosc/MIESZ...

Chca sie pochwalic ?? moze albo nie ma czym albo wrecz przeciwnie jest i chca szybciej albo poprostu wczesniej popelnili byka ;) czas pokaze juz tylko dwa dni :)

Dezeus napisał(a):
ludzie zobaczcie na WK - 0.93 a jaką mają inne spółki... Synthos jest nie dowartościowany. I całkiem dobry FF 38,07 % zdyscyplinowany akcjonariat. pozdrawiam

My to wiemy gorzej z tymi co sprzedawali p o1,05 i 1,06 dziś oni nie bardzo ;) ale nadejda jeszcze czasy ze beda ustawiac sie w kolekjce po 1,3;)

_________________________________________________________________________________________________________

A więc należy trzymać dalej ;) thx ofsajd

Do 2,3 może 2,5 dolecimy ażdo wyników za drugi kwartał licze że będą dobre a może bardzo dobre w końcu to spożywka jej kryzys nie straszny :)

Ja już obróciłem nim ze dwa razy raz po 90 raz po 97 teraz kupiłem na dłużej ale może właśnie trzeba 1,2 opchnąć i czekać znowu na 1,14 przynajmniej tak już kilka razy można było zrobić ale jest jak jest ;) jeszcze potrzymam nie pali się. Pieniądz lubi spokój salute Przy najbliższym większym wybiciu opchnę i poczekam na korekte. A do ilu licze ... do 1,22 moze 1,26

Tez dobrałem po 1,12 sadze ze teraz w gore choc raport dopiero 31-ego ;)

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 3 lipca 2011 20:14:20
Liczba wpisów: 28
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,268 sek.

rqzzlpzt
paaxvqmv
yscvadnq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lptrcaap
rbicroeo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat