0 Dołączył: 2012-04-09 Wpisów: 1 241
Wysłane:
9 kwietnia 2013 19:11:10
Co myślicie o tym funduszu? w 3 lata ponad 40%, chociaż miał też wtopę ponad 10%, ale chyba wygląda solidnie : www.ingtfi.pl/fundusze-obligac...
|
1 Dołączył: 2010-10-20 Wpisów: 80
Wysłane:
10 kwietnia 2013 21:01:42
Jak to fundusz obligacji - korzysta na obniżkach stóp ale tylko do czasu. Głośno się mówi o bańce na obligacjach za oceanem a właśnie amerykańskie papiery mają w nim największy udział. Ja osobiście już jakiś czas temu przestałem kupować ten fundusz i jestem w przeddzień decyzji o całkowitym wycofaniu się.
|
0 Dołączył: 2012-04-09 Wpisów: 1 241
Wysłane:
10 kwietnia 2013 22:22:52
ale on ma obligi korporacyjne, a nie skarbowe.. chyba piszesz o innym funduszu
"Fundusz realizuje cel inwestycyjny Subfunduszu poprzez inwestowanie do 100% Aktywów Subfunduszu w tytuły uczestnictwa funduszu zagranicznego ING (L) Renta Fund Global High Yield wyodrębnionego w ramach ING (L) Renta Fund otwartego funduszu inwestycyjnego o zmiennym kapitale (SICAV). ING (L) Renta Fund Global High Yield zasadniczo inwestuje (co najmniej dwie trzecie aktywów) w obligacje wysokodochodowe emitowane w dowolnym miejscu na świecie przez spółki, na których ciąży ryzyko zdolności do pełnej realizacji zobowiązań (co wyjaśnia przyczynę wyższej dochodowości: w celu skompensowania takiego ryzyka, spółka z niższym ratingiem oferuje obligacje o wysokiej dochodowości; dla rynków instrumentów wysokodochodowych ratingi kształtują się na poziomie od BB+ do CCC)"
Edytowany: 10 kwietnia 2013 22:26
|