PREMIUM
49 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
24 września 2014 21:22:26
Redakcja podejmie temat. Zadzwonimy i postaramy się wypytać co i jak ze spłatą. Prosimy tylko o chwilę cierpliwości. Jeśli nasza inicjatywa nie przyniesie efektów to damy znać na forum. Liczby nie kłamią (...) ale kłamcy liczą
|
|
PREMIUM
Wysłane:
2 października 2014 13:08:20
ok, udało się dodzwonić do prezesa. Rozmowa trwała niecałe 3 min, ale udało się coś ustalić. Pan Tokarski zgodził się na wywiad, ale dopiero w przyszłym tygodniu, ponieważ jak zaznaczył, na dzisiaj nie ma żadnych konkretów do przekazania. Sytuacja ma się zmienić na dniach. Dlatego omówiliśmy się na krótki wywiad pod koniec przyszłego tygodnia. Jak coś nowego w tej sprawie się pojawi damy znać na forum. Liczby nie kłamią (...) ale kłamcy liczą
|
|
PREMIUM
Wysłane:
6 października 2014 19:02:44
Jeśli ktoś ma pytania do prezesa East Pictures to proszę śmiało pisać w postach na forum. Liczby nie kłamią (...) ale kłamcy liczą
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-02-06 Wpisów: 925
Wysłane:
7 października 2014 09:14:49
Krotkie pytania do prezesa: 1. Dlaczego spolka nie wyplacila odsetek od obligacji, pomimo podpisania umow z obligatoriuszami zgadzajacymi sie na przesuniecie terminy wykupu o 6 miesiecy. 2. Jak spolka planuje uregulowac zobowiazania wynikajace z zapadlych seri? 3. Czy spolka prowadzi jaka kolwiek dzialanosci operacyjna? 4. Jak wyglada obecna oraz przyszle perspektywy dla spolki? 5. Kiedy spolka opublikuje sprawozdanie za II kwartal 2014? Dlaczego nie opublikowala tego dokumentu do dnia dzisiejszego? 6. Kiedy spolka opublikuje sprawozdanie za rok 2013? Dlaczego nie opublikowala tego dokumentu do dnia dzisiejszego? 7. Czy spolka planuje opublikowac sprawozdanie za III kwartal 2014r?
|
|
0 Dołączył: 2014-10-08 Wpisów: 5
Wysłane:
8 października 2014 18:40:25
co mogą zrobić posiadacze akcji, aby uzyskać choć trochę gotówki?
|
|
Wysłane:
8 października 2014 21:35:47
1. Jakie kroki zarzad planuje podjac w celu przywrocenia notowania akcji na rynku NC. 2. Jakie aktywa posiada obecnie podmiot? Czy generuja one jakies przeplywy finansowe? 3. Ile osob zatrudnia spolka na umowe o prace, umowa zlecenia, umowa o dzielo?
|
|
0 Dołączył: 2014-05-01 Wpisów: 13
Wysłane:
9 października 2014 16:52:41
Sąd gospodarczy wydał na moją rzecz nakaz zapłaty - obligi. Ciekawe, czy EP wniesie sprzeciw do nakazu. Jeśli wniesie, opublikuję jego treść. Mam nadzieję, że w wywiadzie nie usłyszymy, że EP się zwija?
|
|
Wysłane:
20 października 2014 10:34:32
sasky napisał(a):ok, udało się dodzwonić do prezesa. Rozmowa trwała niecałe 3 min, ale udało się coś ustalić. Pan Tokarski zgodził się na wywiad, ale dopiero w przyszłym tygodniu, ponieważ jak zaznaczył, na dzisiaj nie ma żadnych konkretów do przekazania. Sytuacja ma się zmienić na dniach. Dlatego omówiliśmy się na krótki wywiad pod koniec przyszłego tygodnia. Jak coś nowego w tej sprawie się pojawi damy znać na forum. Czy udalo sie przeprowadzic wywiad oraz zadac choc czesc pytani zaproponowanych na forum?
|
|
PREMIUM
Wysłane:
21 października 2014 10:09:28
Pracujemy nad tym - proszę o jeszcze chwilę cierpliwości. Liczby nie kłamią (...) ale kłamcy liczą
|
|
Wysłane:
27 października 2014 22:35:51
chyba plan prezesa jest jednak prostszy. Nie robić nic, aby firmę wyrzucono z notowań. Okaże się w ciągu 2-3 tygodni.
|
|
|
|
Wysłane:
29 października 2014 08:20:20
sasky napisał(a):Pracujemy nad tym - proszę o jeszcze chwilę cierpliwości. Sasky czy udalo sie ponownie skontaktowac z Prezesem? Czy udzielil redakcji stockwatch wywiadu? Kiedy mozna liczyc na jakis artykul na podstawie wywiadu?
|
|
PREMIUM
Wysłane:
1 listopada 2014 21:43:27
Ok, sprawa wygląda następująco: pierwsza rozmowa telefoniczna miała miejsce kilka tygodni temu - prezes zgodził się na wywiad i ustaliliśmy termin. Od tego czasu cisza. Dzwoniłem kilkanaście razy od momentu przygotowania wywiadu na podstawie Waszych pytań i nic. Numer albo zajęty albo nie odbiera. Pytania do wywiadu podesłałem mailem na adres spółki i napisałem sms do prezesa z prośbą o potwierdzenie. Niestety nadal bez odzewu. Muszę przyznać, że to irytujące, bo prezes zapewniał mnie, że wywiad zrobimy w przeciągu tygodnia. Na dniach spróbuję się dodzwonić z innego numeru niż dotychczas. Liczby nie kłamią (...) ale kłamcy liczą
|
|
Wysłane:
4 listopada 2014 22:02:29
Uważam, że prezes już nie odpowie i czeka na 14 listopada, kiedy skończy nieudaną historie z giełdą. Interes nie wypalił.
" 1. Zarząd Giełdy, działając na podstawie § 12 ust. 1 pkt 2) Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, postanawia wykluczyć z dniem 19 listopada 2014 r. z obrotu na rynku NewConnect akcje spółki EAST PICTURES S.A. (dalej "Spółka"), oznaczone kodem "PLESTPT00018", z zastrzeżeniem ust. 2.
2. Wykluczenie z obrotu, o którym mowa w ust. 1, nie nastąpi jeżeli do dnia 14 listopada 2014 r. Spółka przekaże w trybie i na warunkach obowiązujących w alternatywnym systemie obrotu:
1) raport roczny za rok 2013,
2) raport kwartalny za II kwartał roku 2014 "
|
|
PREMIUM
|
|
5 Dołączył: 2012-03-02 Wpisów: 1 225
|
|
Wysłane:
20 stycznia 2015 21:24:51
Od jakiegoś czasu jeden z warszawskich komorników usiłuje odzyskać dla mnie 20k zainwestowanych w obligacje. Na razie bez skutku. Czyżby król był nagi? Czy ktoś ma doświadczenia z odzyskiwaniem środków od tej spółki?
|
|
0 Dołączył: 2012-10-23 Wpisów: 1
Wysłane:
6 lutego 2015 14:33:56
A można się zapytać jaką drogą udało się uzyskać nakaz zapłaty? Ja próbowałem przez sąd elektroniczny, ale dostałem odmowę - według sądu brak jest podstaw do wydania nakazu :( To jest jakaś kpina (powołałem się na posiadane świadectwo depozytowe, korespondencję z dłużnikiem, pismo wzywające do zapłaty), chyba e-sądowi chodzi tylko o szybkie "skasowanie" opłaty i nie podejmowanie decyzji.
|
|
0 Dołączył: 2013-01-29 Wpisów: 641
Wysłane:
6 lutego 2015 15:30:43
Dibor napisał(a):Od jakiegoś czasu jeden z warszawskich komorników usiłuje odzyskać dla mnie 20k zainwestowanych w obligacje. Na razie bez skutku. Czyżby król był nagi? Czy ktoś ma doświadczenia z odzyskiwaniem środków od tej spółki? Źle to ująłeś. Pytanie mialo brzmieć: Czy ktoś ma doświadczenia z odzyskiwaniem środków od jakielkowiek spółki? Zapomnij o $$$, warszawscy komornicy nie ruszają d.. ze stołków. Nogi na biurku,kilka telefonów,wezwanie i to by było na tyle. Sam poszukaj majątku i komornika za ucho pociagnij(nie bój sie go) w końcu dla ciebie pracuje.
|
|
Wysłane:
6 lutego 2015 18:59:37
fatest napisał(a):A można się zapytać jaką drogą udało się uzyskać nakaz zapłaty? Ja próbowałem przez sąd elektroniczny, ale dostałem odmowę - według sądu brak jest podstaw do wydania nakazu :( To jest jakaś kpina (powołałem się na posiadane świadectwo depozytowe, korespondencję z dłużnikiem, pismo wzywające do zapłaty), chyba e-sądowi chodzi tylko o szybkie "skasowanie" opłaty i nie podejmowanie decyzji. EPU to jest ruletka. Ale postanowienie o stwierdzeniu braku podstaw do wydania nakazu zapłaty to nie problem - sprawa jest przekazywana do sądu "tradycyjnego", który normalnym trybem rozpatrzy pozew. Tak że spokojnie czekaj na korespondencję. I nie trzeba wnosić kolejnej opłaty, ta wniesiona do e-sądu nadal "się liczy", w sądzie tradycyjnym trzeba jedynie dopłacić różnicę, bo jest trochę "drożej", ale to dopiero, jak Cię wezwą.
|
|
Wysłane:
6 lutego 2015 19:02:33
DRIVER77 napisał(a):Dibor napisał(a):Od jakiegoś czasu jeden z warszawskich komorników usiłuje odzyskać dla mnie 20k zainwestowanych w obligacje. Na razie bez skutku. Czyżby król był nagi? Czy ktoś ma doświadczenia z odzyskiwaniem środków od tej spółki? Źle to ująłeś. Pytanie mialo brzmieć: Czy ktoś ma doświadczenia z odzyskiwaniem środków od jakielkowiek spółki? Zapomnij o $$$, warszawscy komornicy nie ruszają d.. ze stołków. Nogi na biurku,kilka telefonów,wezwanie i to by było na tyle. Sam poszukaj majątku i komornika za ucho pociagnij(nie bój sie go) w końcu dla ciebie pracuje. Wielu komorników tak działa niestety. Na szczęście ja mam jednego sprawdzonego. I znowu niestety - ponieważ EAP jest "pod pręgierzem" kilku komorników i do tego skarbówki z tego co wiem, pewnie sąd będzie musiał wyznaczyć organ do prowadzenia łącznej egzekucji. Być może warto zaryzykować tezę, że spółka jest niewypłacalna, skoro ma wiele egzekucji. Ale w takim razie zarząd trochę chyba zaniedbał kwestię upadłości?..
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.