Nie, nie zgłaszam się. Mam za słabe CV żeby mnie przyjęli do camorry.
www.pb.pl/a/2010/03/15/GPW_szu...Cytat:Łatwo nie będzie: musisz mieć przynajmniej pięcioletni staż na stanowisku kierowniczym w instytucjach rynku kapitałowego. Takie są warunki konkursu na prezesa GPW nowej kadencji ogłoszonego przez radę giełdy. Anons w tej sprawie ukazał się w dzisiejszej prasie.
Rada ogłosiła też konkurs na członków zarządu GPW. Tu wymagania nie są nieco mniej wyśrubowane: wystarczy „wieloletni staż pracy”, w tym trzy lata na „wyższej funkcji kierowniczej w instytucjach rynku kapitałowego”.
Aplikacje można składać do 14 kwietnia. Otwarcie zgłoszeń przewidziane jest na 15 kwietnia. Kandydaci na szefa GPW mają przedstawić „trzy priorytetowe działania kluczowe dla zapewnienia rozwoju spółki”, a walczący o posadę w zarządzie – to samo, uwzględniając działanie związane z funkcją, o która się starają.
Nie wiem jak tam płacą, ale szefa mają nieskutecznego i dobrze, że będzie nowy. Ciekawe czy ujawniona zostanie lista kandydatów, bo to kto się zgłosi świadczy o randze konkursu i atrakcyjności stanowiska. A jest paru sensownych i pracowitych ludzi.