Znajomy pokazał mi informacje o niedawno przeprowadzonym wspólnym szkoleniu przez GPW i
Noble Securities S.A. (100% Getin Noble Bank S.A.).
I tutaj chciałbym napisać o przypadku tzw. "chińskich murów" chociaż nie wiem czy właściwe jest zastosowanie tego określenia w tym przypadku.
Otóż ostatnim znanym mi
prezesem SPC S.A.i akcjonariuszem jest
Jakub Raksimowicz za jego to czasów w KRS-ie spółki pojawił się wpis komornika w dniu 12.02.2014r. Zgodnie z obowiązującym w tym czasie regulaminem ASO był on obowiązany przekazać informacje o tym w formie raportu bieżącego, ale uczynił to dopiero po interwencji GPW (której też trzeba było zwrócić uwagę, że skoro taki zapis znalazł się w tym regulaminie to powinna go egzekwować).
I tak w komunikacie z 02.10.2014r.
newconnect.pl/komunikat?geru_i... spółka
Cytat:(...) informuje o krokach podjętych w celu wyjaśnienia wpisu Komornika Sądowego przy Sądzie Rejonowym w Wołominie w dziale 4 rubryka 4 Krajowego Rejestru Sądowego
Działania w tym, zakresie były jednak nieskuteczne, bo wpis widnieje nadal a nawet wpisał się następny komornik.
Ten prezes też złożył wniosek do KRS-u o zwieszenie działalności bez informowania pozostałych akcjonariuszy o tym fakcie co zostało opisane w wcześniejszym poście.
On także informował o działalności firmy w sektorze budowlanym
newconnect.pl/komunikat?geru_i...Cytat:realizowania przez Emitenta szeregu usług związanych z budownictwem pod marką PremiumHouse min: zastępstwa inwestorskiego, nadzoru inwestorskiego, nadzoru bankowo ? finansowego, zarządzania i utrzymania nieruchomości, realizacji całości robót budowlanych jako generalny wykonawca
co zakończyło się jednak powstaniem spółek budowlanych poza SPC, częściowo na podstawione osoby (co też jest opisane wcześniej oraz w wątku dot. PSW Capital).
Otóż Jakub Raksimowicz jest
również prezesem i głównym udziałowcem m.in. firmy
Gransport Sp. z o.o. (KRS 424801), która znajduje się wśród firm jakie
poleca Noble Consierge Sp. z o.o.
(100% Getin Noble Bank S.A.) www.nobleconcierge.pl/partnerz...Cytat:Firma obsługuje również imprezy okolicznościowe, śluby, eventy dla firm czy pokazy na torze – z doświadczonymi kierowcami posiadającymi licencje wyścigowe.
Na drugim zdjęciu, które reklamuje tą firmę widać czarnego Lamborghini Aventadora na Verva Street Racing
www.scigacz.pl/zdjecia/gallery... www.cosmicagency.eu/hostessy/r... którym jeździł Piotr Krawczyk
www.autogespot.pl/lamborghini-....
W sumie to dziwi mnie, że Noble poleca i uwiarygadnia firmę i osobę prezesa, który tak zasłużył się jeśli chodzi o przekazywanie informacji inwestorom spółki notowanej na NC.