PARTNER SERWISU
qmvkrwmv

Mam omamy! Wydaje mi się, że discopolo jest tadkiemmazurem :)

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 6 listopada 2009 17:36:22
1) Discopolo zarejestrował się 28.08, tadekmazur napisał swój ostatni post 25.08.

2) Nowi użytkownicy na forum na ogół nie od razu zabierają otwarcie głos w naszych dyskusjach, potrzeba jakiegoś czasu, aby się zaadaptowali, przestali krępować i nabrali pewności siebie. Discopolo od razu stał się jednym z najaktywniejszych użytkowników SW w dyskusjach wszelakich.

3) Podobny sposób argumentacji i wypowiadania się (paru użytkowników już zwróciło na to uwagę).

4) Tadekmazur i discopolo mają słabość do spółki MCI.

5) Z Tadkiem parę razy na forum wchodziłem w delikatne "utarczki" - ktoś taki może sobie pozwolić względem mnie na pewne "niegrzeczności", które oczywiście ujdą mu płazem (mam nadzieję, że na zasadzie wzajemności). Tymczasem dziś dowiedziałem się od discopolo, że
Cytat:
Twoje straty na Techmexie odebrały Ci jasność spojrzenia.

Może się mylę, ale tu wnioskuję na zasadzie analogii. Sam nie powiedziałbym jeszcze czegoś takiego do discopolo, ale do Tadka - bazując na wcześniejszych dyskusjach - już pewnie tak.

Proszę o zalecenie mi jakichś ziółek, które pomagają na opisaną przypadłość.

Edytowany: 6 listopada 2009 17:36

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 6 listopada 2009 20:00:11
Jeśli tak jest- to witaj Tadek! Jak dobrze, że nie przepadłeś.

Nocny, a spróbuj wyszukać teraz Jarbasa. Też się martwię o niego.

nocnygracz
0
Wysłane: 6 listopada 2009 20:28:48
A Jarbasa widziałem ostatnio na Hawajach. Mówił, że musi chwilę odpocząć.

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 6 listopada 2009 20:53:30
Też się nie macie gdzie "szlajać"Angel

Jarbas nie lubi zielonch rynków, wróci pewnie kiedy bedzie bardziej normalnie, czyli czerwono. Hehe.............
To jeszcze gorszy niedźwiedź ode mnie.

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 7 listopada 2009 00:32:56
Nie bardzo mi sie chce w to wierzyć, Tadek to byl juz pewien autorytet, czlowiek pracuje przez dobre pół roku na swoje opinie a potem zaczyna od nowa? Nawet jak cos nie wstrzelił sie z prognozami to przeciez to żadna ujma w tej branży :D
Sam bym tego nie zrobił, ale słyszy sie opowieści różne, nawet o takich co zakladaja sobie kilka kont o drazu aby ze soba dyskutowac w wybranych wątkach zwiekszając zainteresowanie jakimis papierami. Think Wolnosc dyskusji niesie wszelakie zagrozenie spotkaniem dewiantów internetowych. Może powinienem podrzucic w dziale oczekiwan podawanie pierwszych czlonów numerów IP rozmówcow forumowych.
W żadnym razie nie podejrzewałbym Tadka o takie skłonności jak rozdwojenie osobowosci, byl zbyt szczery, czesto az do bólu. Zapewne wycofal sie z powodow pozagieldowych, sa ważniejsze sprawy i zdarzenia w życiu.

A Jarbas to jest maksymalny hazardzista, po tym co opisywał, to podejrzewam że padł na atak serca siedzac z ręka na enterze na jakims bankrucie. Angel
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

nocnygracz
0
Wysłane: 7 listopada 2009 04:01:54
Majamo: nie ma co dalej drążyć skoro discotadek sam się nie wypowiada. Widocznie do czegoś mu to potrzebne.
Mi to wygląda na to, że jak już się raz napisze, że coś ma być na zawsze, to może być jednak trochę "głupio" po kilku dniach zmienić zdanie. A discopolo być może w pierwotnym zamyśle nie był tworem "na zawsze", tylko właśnie "na jakiś czas". Ale sytuacje tymczasowe mają tendencje do utrwalania się :)

Dodam tylko jeszcze, że jeśli chodzi o podobieństwo sposobów wypowiadania się obu kolegów, miałem na myśli nie tylko treść, ale i formę, np:

discopolo:
Cytat:
Potem gospodarka dogoni hossę i PONAD 1000 FOREVER.

ś.p. tadekmazur:
Cytat:
Ale bessa i tak już zakończona, bo 1200 nie będzie NIGDY. Przynajmniej moim zdaniem.

Cytat:
Coś takiego ostatni raz obserwowaliśmy w 1992r podczas hiperinflacji czyli NIGDY CZEGOŚ TAKIEGO NIE BYŁO.

Cytat:
Jednak absolutnie nie wierzę w zjazd WIG poniżej 20tys.
IMHO juz jesteśmy w hossie i NIGDY nie zjedziemy nawet do 1500 dla WIG20.

To nie są moje podkreślenia :)

czy w ostatnim cytacie padło "IMHO"?
Tylko Vox IMHuje częściej:)

discopolo:
Cytat:
Choć myślę że te 1500 to za nisko. Przy 1800 wiara rzuci się na akcje (IMHO) i nici z dalszych spadków.

Cytat:
C/WK dla WIG20 na poziomie 1.67 to IMHO lekkie niedowartościowanie. Za neutralny uważam poziom 1.80.

Cytat:
Zatem jej przebicie jest przesądzone. Oczywiście niekoniecznie już teraz. Jej przebicie wcale nie musi spowodować mega zjazdu bo IMHO rynek już wie że i tak będzie przebita.

Cytat:
Boi się że w przypadku korekty w Ameryce nie utrzyma WIG2o przez wiele dni.
IMHO zacznie pilnować w środę.

tadekmazur:
Cytat:
Skoro to zagrożenie minęło to IMHO niżej niż 20370 WIG nie będzie nigdy

Cytat:
IMHO nie będzie żadnego Armagedonu. Jak za mocno urośnie czyli np. do 2400 w końcu lata to będzie nieco silniejsza korekta.

Cytat:

Pierwsze zniesienie Fibonacciego to IMHO już korekta czyli 0.382 czyli 1983 to już będzie korekta.
Spodziewam się większej ale mogę się mylić.

Wreszcie last but not least chłopaki biją podobnie:

discopolo vs nocnygracz:
Cytat:

Jeśli Angela napadnie na Westerplatte to będzie ten 1000, ale nie istnieje możliwość 3000 w tym roku.
Na to 1000 też bym nie liczył. Niemcy mają słabą armię.

Cytat:
Twoje straty na Techmexie odebrały Ci jasność spojrzenia.

tadekmazur vs buldi:
Cytat:

Masz niedźwiedzia w herbie to i nie dziwota że takie rzeczy wypisujesz. Nawet 1500 nie zobaczysz już nigdy.

Starczy tego. Każdy chyba zdążył nas tu przeczytać i - jeśli tego chciał - napisać coś od siebie. Spełniłem się jako detektyw, teraz jakbym jeszcze mógł się spełnić jako akcjonariusz spółki Techmex (głównie aby discotadkowi wytrącić z rąk oręż) to już w ogóle nic mnie więcej w życiu spotkać by nie musiało :)

Pora chyba zakończyć ten wątek NA ZAWSZE.
Nie będę omawianego tu zagadnienia JUŻ NIGDY dalej drążył i wiercił.

Edytowany: 7 listopada 2009 04:03

WatchDog
50
Wysłane: 7 listopada 2009 06:37:10
majama napisał(a):
Może powinienem podrzucic w dziale oczekiwan podawanie pierwszych czlonów numerów IP rozmówcow forumowych.

Admin widzi IP Anxious
Ale się nie odzywa, żeby nie popsuć zabawy żadnej ze stron.

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 7 listopada 2009 12:46:38
WatchDog napisał(a):
majama napisał(a):
Może powinienem podrzucic w dziale oczekiwan podawanie pierwszych czlonów numerów IP rozmówcow forumowych.

Admin widzi IP Anxious
Ale się nie odzywa, żeby nie popsuć zabawy żadnej ze stron.

No to jak jeszcze do tego dołożyć poprzedni wpis Admina
Cytat:
Jeśli tak jest- to witaj Tadek! Jak dobrze, że nie przepadłeś.

Nocny, a spróbuj wyszukać teraz Jarbasa. Też się martwię o niego

To łeb daję, że IP jest takie samo.blah5

Nie chciałem za bardzo zabierać głosu, by uszanować decyzje Discotadka o zejściu do podziemia, ale skoro Nocny go już zdekonspirował...........
Tadkowe wypowiedzi - spora wiedza, poczucie humoru i ta sama brzytwa satyry były(są) na tyle niepowtarzalne, że nawet gdyby jakiś Discopolo chciał go naśladować, choćby nawet był jego rodzonym bratem bliźniakiem nie był by w stanie tego tak skutecznie robić.
Dla mnie miedzy nimi jest taka różnica jak między Ks. Robakiem a Soplicą, jak między Kmicicem a Babiniczem.
Silenced Silenced Silenced Silenced Ale dobra koniec tematu, bo znowu pryśnie i Go trzeba będzie szukać od nowa.

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 7 listopada 2009 22:56:55
Z tym uszanowaniem decyzji to prawda, zanim sie pojawia podejrzenia ze jestem kolejnym wcieleniem wujka Leona czy kogos tam jeszcze proponuje zamknąc temat.
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

WatchDog
50
Wysłane: 8 listopada 2009 07:56:19
Tadek to dobry chłop. Założył najbardziej żywy wątek na całym forum. Wykrył dno bessy, znalazł mi błędy w algorytmach liczenia wskaźników sektorów. Tyle mam do powiedzenia, że mu dużo zawdzięczam w rozwoju SW.

Jak to było u Lema? Jeśli smok istnieje to są dwa, czyli nie ma żadnego. Gdy wszystko inne zawiedzie, rozbij mnie.
Ale to co było dalej nie jest fajne: smok odjął się od siebie i zniknął.
Mi nie zależy żeby ktokolwiek stąd znikał.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,243 sek.

airndvaw
kytlbtxa
nvjcayvd
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 599,59 zł +383,00% 96 599,59 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
jgstkzjn
qzrhohlg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat