W poniedziałek raport HBP - kupiłem na ostatnim dołku czysto spekulacyjnie z założeniem dwóch scenariuszy - albo wyrzucam ze stopem 5%, albo odbije do góry i zarobię. Nie jest to spółka którą chciałbym trzymać dłużej i zastanawiam się co zrobić w poniedziałek. Czy ktoś nie wyrzuci mnie z rynku przed samym raportem? Być może głupio zrobiłem bawiąc się w taką spekułę, ale z drugiej strony ci którzy wchodzili średnioterminowo dużo wyżej mają jeszcze gorzej.
W przypadku Jupitera nie mam takiego problemu bo mogę i chcę go sobie zostawić na dłużej, a raport też w przyszłym tygodniu. Tutaj znowu ostatnio widać wypychanie kursu na fixingu o parę groszy w górę. Ktoś najpierw testuje arkusz większymi zleceniami, a potem zbiera aż do 2.28 Jak stwierdzić czy jest to ubieranie leszczy przed złymi danymi czy też po prostu skup insidera pod dobry raport?
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.