Przeanalizowałem parę skarg na produkty strukturyzowane, i wydaję się, że ci ludzie nie rozumieją, czym są produkty strukturyzowane. Uważają, że oszczędności bezwzględnie muszą rosnąć, tak jak na lokacie. Jeśli inwestycja planowana jest na 15 lat, a po roku oszczędności spadną o 15%, uważają to za oszustwo. Mnogość nieprzychylnych komentarzy, może być efektem działania konkurencji. Jak podaje
Wirtualna Polska "Trzeba jednak zwrócić uwagę, że bardzo duża liczba ocen Getin Banku to najprawdopodobniej komentarze pisane na zlecenie. Klakierów na forach można poznać po numerze IP oraz podobnych wpisach wrzucanych na bardzo wielu stronach internetowych." Artykuły tego typu
artukuł1,
artykuł2, można wyjaśnić, szukaniem dowodów na teorie spiskowe na temat III RP - popularne w pewnych kręgach.
Jeśli teoria o podwyższonej nieuczciwości - na tle innych banków - jest prawdziwa, to wszystko co Getin, straci zaufanie społeczne, jak również zyski. To jakoś mi nie pasuje, do tego, że ta firma coraz bardziej się rozwija, i pretenduje do miana potentata polskich usług finansowych. Czy firma uważana za złodziejską może nim zostać?
Wygląda to na jakąś wojnę klakierów w internecie,
Wirtualna Polska donosi, że "Podobno Getin bardzo mocno dba o swój wizerunek w internecie. Aby go poprawić, inwestuje w cyfrowych klakierów." To ciekawe, bo ja nie znalazłem pozytywnych komentarzy w internecie o Getin.