zoufbuts
Advertisement
PARTNER SERWISU
fzgimyqv

Uczciwość firm pana Leszka Czarneckego

pioflor
0
Wpisów: 17
Wysłane: 19 czerwca 2012 05:58:01
Ostatnio zacząłem interesować się bliżej Getin, oraz Getin Nobel Bank, ze względu na to, że kiedyś kupiłem trochę akcji Getin Banku. W internecie pełno jest skarg, i przestróg przed Getin Bankiem. Najwięcej zastrzeżeń mają ludzie do produktów strukturyzowanych. Jak można to zjawisko racjonalnie ocenić? Czy to prawda, że dzieła pana Leszka oszukują ludzi? W internecie znalazłem nawet takie forum jak wrobieni. Czy to zjawisko wynika, z czystej głupoty i niewiedzy ludzi?
Edytowany: 19 czerwca 2012 05:58

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 19 czerwca 2012 08:26:56
Jakie konkretnie zjawisko masz na myśli?
Bank jedzie po bandzie, pamiętasz reklamy z lokatami na ileś tam (dużo) procent i iPadem w prezencie? Nikt jednak nie zmusza do korzystania z ich usług, trzeba czytać umowy i używać głowy.
Od strony etycznej można bankowi sporo zarzucić, ale od strony inwestora daje to extra zyski, o które nam chodzi. Dlatego warto się zdecydować, czy piszesz jako klient czy jako inwestor.

pioflor
0
Wysłane: 19 czerwca 2012 22:19:05
Pytałem o zjawisko nagonki na bank w internecie. Dla inwestora, a zwłaszcza długo terminowego, to jest ważne jaką o banku(o danej firmie) ma opinie społeczeństwo. Dobra opinia, to dobra marka, dobra marka to duże zyski. Więc etyka prowadzenia biznesu, jest ważna w długich terminach.
Ten dział na forum jest poświęcony, aby ostrzegać przed lipnymi ofertami, i naciągaczami. Chce tu to rozstrzygnąć, czy oferty Getin Banku, są lipne czy nie? Czy Getin Bank to naciągacze czy nie?
W internecie znalazłem informację, że prawdopodobnie tak duża ilość negatywnych opinii, to efekt pisania ich na zamówienie. informacja
Edytowany: 19 czerwca 2012 22:32

pioflor
0
Wysłane: 19 czerwca 2012 22:47:25
Z powodu, że przycisk "Edytuj" nie działa. Musiałem kliknąć "Odpowiedz", aby coś dodać.
W internecie krąży, coś takiego jak "List otwarty do Piotra Fronczewskiego" .List

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 19 czerwca 2012 23:54:15
Naciągacze i spamerzy pierwszej wody - to wszystko co mam na temat tego banku do powiedzenia.
Po pierwszym miesiacu, dwóch można się spodziewać zmiany warunków umowy, a gdyby ktoś próbował z nimi ten temat przedyskutować ląduje w BIKu.

Ogólnie to lepiej unikać spółek firmowanych wielkimi nazwiskami, bo wcześniej czy później zaczną się przezwiska.

Wielcy cieciowie GPW zawsze patrzą tylko i wyłącznie na swój biznes mając gdzieś pomniejszy akcjonariat a wyłapanych z nagonki klientów tam gdzie sie robi lewatywe.

Kij im w oko.
Edytowany: 20 czerwca 2012 00:03

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 20 czerwca 2012 08:35:36
Nie miałem do czynienia ze spółkami "Ternesa", ale dobrze jest znać Wasze opinie. Dzięki za linki.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

pioflor
0
Wysłane: 20 czerwca 2012 11:58:12
Przeanalizowałem parę skarg na produkty strukturyzowane, i wydaję się, że ci ludzie nie rozumieją, czym są produkty strukturyzowane. Uważają, że oszczędności bezwzględnie muszą rosnąć, tak jak na lokacie. Jeśli inwestycja planowana jest na 15 lat, a po roku oszczędności spadną o 15%, uważają to za oszustwo. Mnogość nieprzychylnych komentarzy, może być efektem działania konkurencji. Jak podaje Wirtualna Polska "Trzeba jednak zwrócić uwagę, że bardzo duża liczba ocen Getin Banku to najprawdopodobniej komentarze pisane na zlecenie. Klakierów na forach można poznać po numerze IP oraz podobnych wpisach wrzucanych na bardzo wielu stronach internetowych." Artykuły tego typu artukuł1, artykuł2, można wyjaśnić, szukaniem dowodów na teorie spiskowe na temat III RP - popularne w pewnych kręgach.
Jeśli teoria o podwyższonej nieuczciwości - na tle innych banków - jest prawdziwa, to wszystko co Getin, straci zaufanie społeczne, jak również zyski. To jakoś mi nie pasuje, do tego, że ta firma coraz bardziej się rozwija, i pretenduje do miana potentata polskich usług finansowych. Czy firma uważana za złodziejską może nim zostać?

Wygląda to na jakąś wojnę klakierów w internecie, Wirtualna Polska donosi, że "Podobno Getin bardzo mocno dba o swój wizerunek w internecie. Aby go poprawić, inwestuje w cyfrowych klakierów." To ciekawe, bo ja nie znalazłem pozytywnych komentarzy w internecie o Getin.
Edytowany: 20 czerwca 2012 12:21

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,255 sek.

giapauqm
orkkdtbz
cbqurabz
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
koyiefvw
mogqcdbx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat