Temat:
GOBARTO
... oj ale mi sie dostało ; ) ...
ale w ch... to mam i taki juz jestem ... ; )
przepraszam... pisalem szybko pod wplywem emocji po komentarzu krewy... ; P nie chodzilo mi o to, że jestem poważnym inwestorem pisząc to rano, ale po danych które zobaczylem wieczorem w TV że wiekszosc gra 10-50 tys.. Widze, że jednak tak ... ; )
zawsze sądzilem po prostu, że mniejszymi kwotami nie oplaca sie grac na gieldzie i powiedzialem to bo cieszy mnie to co zarobilem... chyba kazdy ma prawo byc z siebie dumny ; )
ale przepraszam jak to kogos urazilo... heheh ; P
nie uczesticze za dużo w forach, tylko akurat w Dudzie od Lipca bo jest dosyc duza aktywnoc i myslalem, że czegos tu sie jednak dowiem ; P
teraz wiem, że wiekszosc to pier**** kocopaly...
a za drobne pomylki przepraszam... kazdemu sie zdarza wstawic za duzo zer czy napisac transakcje zamiast zlecenia... pisze szybko i czasem popelnie bledy ale nie jestem nieomylny ... ; P
heheh
i tak juz od was znikam...
bo jednak lache klade na to cale forum... ; P
chociaz czasem tu zajze ale juz nie zamierzam sie udzielac ; P
fik... duszek sobie znikł ... ; )
Pozdrawiam
|
|
Temat:
GOBARTO
; )
myśl co chcesz ; P
Pozdrawiam : )
|
|
Temat:
GOBARTO
Lubie tak mówic bo czesto sie sprawdza ; ) i lubie zarabiac na grzankach ; )
jeżeli tak zarabiaja leszcze jak ja to spoko są ; P
hehe ; )
Miałem wczesniej Dude, którą popchłem po 1,88, teraz odkupilem po 1,42( patrz post zaraz przed wzrostem) skokotan po 1,3, izolacje zaraz po splicie po 1,29, ERG po 1,00, jak równiez dobre spolki z WIG-u 20... : )
I przewaznie wszystkie wywalilem na maksie albo blisko niego...: )
Jak równiez nie gram malymi kwotami typu 50 tys...
Na grzanki mam przeznaczone ok. 300 000 tys, a na WIG-u 20 - ok 900 000 tys : )
A zaczynalem po kryzysie z kwota 500 000 tys : )
A Dude ma potezny potencjal pod wzrost, chyba najlepszy z tych wszystkich spolek ktore mialem, ma potencjal - ludzie kupuja : ) a kurs rosnie ... : P
a od 2 tygodni na dudzie zmienilo sie to, że zmienila trend : ) a to jest ogromnie wazne na gieldzie.. zwlaszcza dla grzanek : )
ale jak mowie kazdy robi co chce : )
Pozdrawiam
|
|
Temat:
GOBARTO
kupuj plotki sprzedawaj fakty ; )
o to krewa chodzi na gieldzie...
wiedziec wczesniej niz inni wiedzą - przewidywac ; )
a Ty widze, że chyba tanio akcji nie wychaczyłas : ) ale dalej masz szanse bo nadal jest tanio : ) ale im dluzej bedziesz zwlekac ... ; P
Opoka trzymała kurs na 1,88 gdy go ciagli w góre w lipcu przed Układem z Bankami by potem zasiac panike i kupic po 1,5, bo musiała wychaczyc w miare za dobra cene, poniewaz trzymala akcje az do wrzesnia na NWZ...
a jeżeli chodzi o eksport to spadł, ale Dudzie jednak przychody rosną i stale je powieksza, do czego dochodzi dobra relacja złotówki do euro ... : )
po prostu małe firmy miesne cienko przedą, coraz ciezej im o dobre kontrakty, a duzy moze wiecej : ) przez co duzo małych Polskich firm miesnych poupada a dla Dudy to tylko dodatkowy plus : )
i duzo duzo by tu pisac o sutuacji DUDY ... ale kazdy swój rozum ma : ) wiec niech robi co chce ; P
Pozdrawiam ; )
|
|
Temat:
GOBARTO
doncarlos napisał(a):W tej sekwencji fal ważniejszy jest przedział 1,65-1,75 i sądzę, że ten poziom zostanie osiagnięty a 2-2,4 chyba trochę później..
edit 1,57 ma jednak znaczenie.. trójkąt.. jak przebije to jw.. heh... zaczelismy jazde i tak szybko sie nie zatrzymamy ; ) nie obawiajcie sie... ; P spółke na bardzoooo duzooo stac i 2 zł przebijemy jeszcze w tym tyg. na ostatnim wzroscie opoka trzymała akcje na poziomie 1,88, bo potrzebowala sporo do NWZ... teraz kurs jest puszczony i bedziemy leciec i leciec ; ) do tego swietne wyniki... mysle, że zysku wypracowanego jest cos kolo 10 - 20 mln (chociaz moze byc wiecej bo nie wiadomo co na tych ruskach sie dzieje a Prezesik dosyc pewny siebie )... do tego dochodzi zysk operacyjny z tytułu opcji zamienionych na akcje, czyli 155mln ( bo chyba tak sie to ksieguje a zostaly rozdane jeszcze w III kwartale )... a wiec zysk netto wyniesie gdzies ok. 170 - 180 mln zlotych... : )
|
|
Temat:
GOBARTO
Dlaczego ERG rośnie ? Kurs przeciął linie oporu zmieniając tym samym kanał trendu, spekuła dodatkowo zaczeła działac, i wywindowali akcje na 1,4 po czym spółka stała sie w centrum zainteresowania i brnie jak wszystkie inne grzanki - kiedy sie zatrzyma, tego nie wie nikt... Ja ubralem sie po równym 1,00 a kiedy sprzedam to zobaczymy ; ) duzego potencjalu do wzrostów tutaj nie mamy ale moze akurat... ; ) Oto jak kurs przecina linie oporu i zmienia trend: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8... Jezeli moge wam poradzic to to samo stało sie na PKM Duda teraz i jutro moze byc grzanie ; D ja sie dzis juz ubrałem po 1,42 : D ale tam potencjal wzrostu mamy duzo duzo wyzszy, bo spółka jest strasznie niedowartosciowana i jednoczesnie popularna jak cholera... Przy dobrym grzaniu moze byc i spokojnie 5 zeta w niedługim czasie : ) Oto jak tam własnie zmienia sie trend ( identyczna sytuacja jak na ERG) : www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2... Pozdrawiam ; ) DobryDuszek
|
|
Temat:
ERG
Kurs przeciął linie oporu zmieniając tym samym kanał trendu, spekuła dodatkowo zaczeła działac, i wywindowali akcje na 1,4 po czym spółka stała sie w centrum zainteresowania i brnie jak wszystkie inne grzanki - kiedy sie zatrzyma, tego nie wie nikt... Ja ubralem sie po równym 1,00 a kiedy sprzedam to zobaczymy ; ) duzego potencjalu do wzrostów tutaj nie mamy ale moze akurat... ; ) Oto jak kurs przecina linie oporu i zmienia trend: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8... Jezeli moge wam poradzic to to samo stało sie na PKM Duda teraz i jutro moze byc grzanie ; D ja sie dzis juz ubrałem po 1,42 : D ale tam potencjal wzrostu mamy duzo duzo wyzszy, bo spółka jest strasznie niedowartosciowana i jednoczesnie popularna jak cholera... Przy dobrym grzaniu moze byc i spokojnie 5 zeta w niedługim czasie : ) Oto jak tam własnie zmienia sie trend ( identyczna sytuacja jak na ERG) : www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2... Pozdrawiam ; ) DobryDuszek
|
|
Temat:
GOBARTO
bartekbb napisał(a):wydaje mi się, że zjazd kursu może mieć dwie przyczyny. Pierwsza to taka, że więszkość inwestorów jest niepewna wyników finansowych za QIII. Natomiast druga możliwość to taka, że jakisfundusz zaniża kurs po to by sie nachapać za tanie pieniądze.
możliwe... bo na kazdej dotychczasowej sesji Dudy są robione 4 dziwne transakcje tylko po to żeby zbic kurs: 0,52 ......... 15000 ......... 08:07:13 0,30 ......... 1 ............. 07:04:34 0,01 ......... 3 ............. 09:46:45 0,01 ......... 3 ............. 09:47:22 0,01 ......... 3 ............. 09:47:47 ... i tak jest codziennie w zleceniach kupna... ......... ...zobaczymy co bedzie bo jesli ktos trzyma to zapewne posci niedlugo przed wynikami...
|
|
Temat:
GOBARTO
krewa napisał(a):duszek napisał(a):krewa napisał(a):jest komunikat o objęciu akcji przez banki gospodarka.gazeta.pl/Gielda/0,... Kredyt Bank i ING obejmują akcje imienne, w ciągu roku nie zwiększą zaangażowania. Natomiast Handlowy też objął imienne, lecz z opcją wymiany na okaziciela na żądanie. Miejmy nadzieję, że o chęci wymiany imiennych na okaziciela poinformują odpowiednio wcześnie, przed sypaniem a nie po nie moga sypac do 2012 ... a do tego czasu duda ma ponoc je wykupic... pozyjemy zobaczymy : ) w takim wypadku po co jest zapis o wymianie akcji imiennych na okaziciela na żądanie banku? zabezpieczenie... gdyby dudus nie byl w stanie wykupic wszystkich swoich akcji do 2012... Kredyt i ING sa wiekszymi bankami wiec normalne ze Duda najpierw od nich polknie akcje... To samo ze przez 12 miechów nie beda zwiekszac udzialów... Po to bo przez rok beda obserwowac czy faktycznie idzie wszystko zgodnie z planem pozatym powinna sie wyklarowac juz sytuacja gospodarcza na swiecie... Banki stały sie bardziej bezpieczne... Wolą sie zabezpieczyc w razie gdyby ... ale sądze, że Duda bedzie w stanie wykupic wszystkie akcje od banków... Bo do 2012 nie jest obciazona zadnymi dlugoterminowymi kredytami wiec mniej kosztów wiekszy zysk.... i stad powinna byc kasiorka na akcje...
|
|
Temat:
GOBARTO
krewa napisał(a):jest komunikat o objęciu akcji przez banki gospodarka.gazeta.pl/Gielda/0,... Kredyt Bank i ING obejmują akcje imienne, w ciągu roku nie zwiększą zaangażowania. Natomiast Handlowy też objął imienne, lecz z opcją wymiany na okaziciela na żądanie. Miejmy nadzieję, że o chęci wymiany imiennych na okaziciela poinformują odpowiednio wcześnie, przed sypaniem a nie po nie moga sypac do 2012 ... a do tego czasu duda ma ponoc je wykupic... pozyjemy zobaczymy : )
|
|
Temat:
GOBARTO
Wedle powyższej informacji to akcje przeznaczone za wykup zobowiązań będą żyłą złota dla Maćka (o ile nie postanowi ich umorzyć). Cena + WIBOR + 7% wygląda mi na złoty interes, bo chyba mało kto wątpi, że w 2012r. będą one kosztowały dużo więcej. Osobiście myślę, że może to być nawet kilka razy więcej niż obecnie. [/quote]
tak jak wyzej napisane odkupic macius moze akcje bankow ale tylko celem umorzenia a nie w jakims innym celu wiec tak bardzo zloty interes dla niego to nie musi byc, wszystko zalezy od tego jaka bedzie w 2012 roku cena akcji. pytanie czy bedzie chcial tracic kase w celu umorzenia swoich akcji[/quote]
wszystko zalezy od tego jaka bedzie w 2012 roku cena akcji - niezaleznie od ceny Maciek ma te akcje za grosze... pisalem juz wyzej jakie czynniki przyczynia sie do wzrostu akcji i skad wezmie na nie kase...
Wystarczy ze umorzy te akcje - zrobi nowa emisje i jak kiedys poszybuja 100% bo ludzie beda sie o nie zabijac i znow sprzeda na górce... ; ) i ma zloty interes... ; P myslisz ze kto zbierał akcje przez ostatnie miesiace ? : P i po co dudom te za 20 mln ? : P
GAMBONI...
hehe
|
|
Temat:
GOBARTO
i przypominam że wskaznik inwestycji tylko w 2007 r wynosił o ile dobrze pamietam 7,5 co oznacza ze inwestycje byly 7,5x wyzsze niz amortyzacja...
nie zdarza sie to czesto przy tej wielkosci spolkach...
a Duda akcje od banków ma załatwione po cenie emisyjnej + pare procent i WIBOR...
a nie jak tu kolega wyzej napisal ze beda tak wysoko ze nie bedzie go stac... bo to bzdura...
Niezaleznie od wielkosci kursu akcje beda w cenie podanej w układzie ( emisyjnej + pare procent i WIBOR )
Jak czytam niektore watki to mnie smiech ogarnia... heh co za akcjonariusze...
|
|
Temat:
GOBARTO
a to moja odp:
eee.. Maciek nawet zrobil jeszcze lepszy myk... Bo kredyt konsolidacyjny (wszystkie w jednym) z układu zacznie byc splacany dopiero po 2012... Do 2012 firma nie jest obciazona zadnymi kredytami stad prognozy na zysk za 3 i 4 Q tego roku ( no i na lata 2010-2012) ... W drugim przed ukladem jeszcze musieli splacac te kredyty... Jeżeli bedzie zysk i to duzy to normalne ze akcje beda rosnac...
Jeżeli nie ma narazie rzadnych zoobowiazan dlugoterminowych to normalne ze zysk bedzie duzy, stad bedzie kasiora na odkup akcji własnych (po smiesznej cenie emisyjnej + pare procent i WIBOR) które teraz jako zabezpieczenie dostaja banki...
W 2010/2011 ma byc robiona dokladna wycena zakladu ( a zaklad od 2003 rozbudowal sie bardzo poteznie bo non stop byly inwestycje) to akcje tym bardziej jeszcze pojda w góre... W 2012 Duda wykupi swoje akcje a wtedy znow powinny isc w góre i bedzie je powoli wpuszczac na rynek...
Dodatkowo jest kryzys... Duda sie rozbudowala jest potezna firma, która go bez problemu przetrwa, a mniejsze firmy maja klopoty... Nie tylko w Polsce ale i w calej UE... Czyli Duda moze stac sie potentatem równiez na rynku europejskim, dochodza kraje wschodu i kwitnacej wisni ... ; ) czyli jednym slowem inwestycje byly w 100% trafne i to da pokrycie przy nowej hossie...
Imperium Dudów bedzie potezna firma a akcje pojda teraz nie 2000% a sadze ze okolo 4000% w ciagu najblizszych 3 lat...
Dlatego w tych akcjach jest najwiekszy potencjal ze wszystkich spolek notowanych na gieldzie... Kupilem za 100 000 K po 1,1 i czekam na pierwszy milion ; )
See yaa
|
|
Temat:
GOBARTO
Przytocze 2 ciekawe wypowiedzi z forum bankier.pl..
Jeden jakiegos goscia i moja odpowiedz...
:
Mam ostatnio więcej chwil wolnych od zajęć, więc i dla forum Dudy znajduję kilka minut. Dała zarobić sporo, wieć dlaczegóż nie. Historycznie patrząc panie i panowie zaczęliśmy od 20 złotych za akcję. Minęło raptem 500 dni i płaciliśmy już 130 złotych. Zarobiliśmy przepięknie. Maciuś stwierdził mało! Robimy SPLIT bo akcje drogie i co mądrzejsi juz się zastanawiają czy aby kupić. Jest SPLIT i akcja kosztuje tylko 12 złotych. No cuda, Panie cuda - nieprawdaż ?!!! Są więc kolejni chętni na tanie akcje PKM DUDA, hossa panuje pod strzechami, dzieci w szkołach podczas przerw akcje kupują, sąsiad mieszkanie zastawił i KGHMa kupił po 98 złotych. Inni akcje PKM DUDA, nie wiedząc co to był SPLIT nawet - cytuje " popatrz jak spadła, ze 130 na 12". O to chodziło. Maciek przejmuje, kupuje, rośnie. Firma także :) Nagroda Przedsiębiorca roku dla PKM DUDA!!! ( kredytów nikt nie chce widzieć ) Grudzień 2006, 1 akcja prawie 30 zł !!! Policzmy zatem: z 20 do 130 = 650% x z 12 do 30 = 300%. Cóż blisko 2000% w 3 lata. MACIEK NAGANIA I SPRZEDAJE !!! Ja też bym sprzedał i za takie pieniądze również bym naganiał. 2007 pierwsze sygnały końca hossy. Cóż, może uda się odkupić troszkę taniej. No i prosze faktycznie bessa, najwyższy czas.... Kombinacje, kłamstwa, opcje, sytuacja na świecie - NO KRYZYS NORMALNIE. Kryzys spożywczy? Ludzie już nie jedzą mięsa? Nie to tylko banki narozrabiały. Wykorzysta sytuację kto cierpliwy, myślący i pamięta lata minione i wnioski wyciągnął. Duda Panie 1,2 zł. NIE !!! 49 groszy. Tak 49 groszy. Klika funduszy straciło pieniądze. Nie swoje przecież, na szczęście. Kryzys trwa, i potrwa jeszcze na pewno. Jednak świń nie przestaliśmy jeść. Więcej okazuje się jemy a mniej świnek na świecie. 49 groszy, tam była super promocja i trwa do dziś. Do 2000% od tych 49% jeszcze bardzo daleko, ale czy aby bardzo długo? Ostatnim razem minęły 3 lata. Mam akcje PKM DUDA płaciłem 23zł. 40 zł. 112 zł. 15 zł. 10 zł. 5 zł. i w końcu tak jak zapewne Maciek, kilka banków, fundusze, prywatni inwestorzy mali i duzi po 0,53 ; 0,6 i 0,8. Skup trwa, tzw. korekty 20% i 30% to tylko okazja do zakupów. W roku 2012, kiedy banki będą mogły sprzedać swoje akcej, które dostały za kredyty PKM DUDA, akcje będą kosztowały wielokronie więcej. Dlaczego? Otóż, i Maćkowi i Bankom to się opłaci. Akcje kupią od nich, ode mnie oraz od cierpliwych nowi tzw. inwestorzy zachłyśnięci hossą, która przychodzi zawsze po bessie. A bessa to już inna historia.
Napisał niejaki ~ninek
|
|
Temat:
GOBARTO
Art. 585. § 1. Kto, biorąc udział w tworzeniu spółki handlowej lub będąc członkiem jej zarządu, rady nadzorczej lub komisji rewizyjnej albo likwidatorem, działa na jej szkodę - podlega karze pozbawienia wolności do lat 5 i grzywnie. § 2. Tej samej karze podlega, kto osobę wymienioną w § 1 nakłania do działania na szkodę spółki lub udziela jej pomocy do popełnienia tego przestępstwa.
Nie udowodnia tego za nic w swiecie... tak jak mowie nie tylko duda wtopila z opcjami, i nieswiadomie dzialał na niekorzysc spolki... Wtopil po prostu ale nie popelniono tam zadnego przestepstwa...
|
|
Temat:
GOBARTO
WatchDog napisał(a):Duda to nie Madoff, ale wspaniale, że dostał karę i że być może będzie prokuratorskie śledztwo. Wszyscy powinni być równi wobec prawa, a jeśli zostanie uznany winnym, to też ukarany. Dla jego reputacji jest to katastrofa, bo nawet jeśli jest świetnym menedżerem, to właśnie przykleiła mu się do tyłka brzydka etykietka i stracił markę. W najgorszym razie po prostu zapłaci za te opcje z własnej kieszeni, na czym spółka powiedzmy zyska. Sprawa może też pójść dalej: spółka ma przewietrzoną radę nadzorczą, w której w tej chwili prym wiodą przedstawiciele wierzycieli. Stara rada w większości została odwołana. Nie zdziwiłbym się, gdyby nowa uznała, że spółka z różnych powodów potrzebuje nowego prezesa. Mimo że nie jest przyjemnie i boli, proces idzie w dobrą stronę: oddzielenia władzy od własności i zaprowadzenia w spółce rządów merytorycznych. nie sadze zeby macka odwolali z prezesa... zbyt wiele zrobil dla spolki a co zrobil to dopiero pokaze wam czas ; ) wtapil z opcjami fakt... ale nie tylko duda wtopila na opcjach... on po prostu manipulowal ta wiadomoscia i za to zostal ukarany ale jezeli chodzi o szkode dla spolki to mu nic nie zrobia i sie wybroni...
|
|
Temat:
GOBARTO
|
|
Temat:
GOBARTO
|
|
Temat:
GOBARTO
w tym przypadku o pieniadze ; )
heh ; P
|
|
Temat:
GOBARTO
krewa napisał(a):duszek, Ty we wszystkim widzisz spisek ;) niczym Yossarian: "oni wszyscy chcą mnie zabić" ... bo jezeli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze, seks, lub drugsy ... ; )
|
|
Temat:
GOBARTO
Podejrzewalem wlasnie ze banki wiedza takie rzeczy bo duda m.in. to pokazal bankom w postepowaniu naprawczym.. Dlatego od miesiaca papier jest zbierany... przez towarzystwa zamkniete ; ) rozeszlo sie to wewnatrz bankow... media tez dziwnie wstrzymuja inf. jak z tymi wywiadami wczesniej... W TV byly one puszczona przy najmniejszej ogladalnosci czyli podczas gdy byla awaria gieldy, a na necie ciezko znalezc te wywiady... sa tylko na oficjalnej stronie PKM Duda w zakladce inf. mediowe czy cos takiego...
... ale podczas gdy bylo info na stronie glownej, że taki wywiad mial miejsce, nie bylo linka do niego pod spodem... a zawsze załączaja...
... na stronie cnbc oraz Tv biznes tez ich nie znajdziecie...
|
|
Temat:
GOBARTO
a Pan z DM palnął gafe i wygadal sie ile przychodu duda miala w IIQ. Tak jak myslalem raport byl na 30.07. wiec banki znaja go wczesniej.... Jeden wielki układ heh.... Powiedzial ze 300mln nawet w porównaniu z 500 mln przychodu w IIQ tego roku.... Gdy dojdzie rosja III q zakonczymy na 800 mln przychodu a wtedy duda stanie sie najwieksza firma miesna :D
|
|
Temat:
GOBARTO
|
|
Temat:
GOBARTO
Stoji bo nie ma informacji a informacja jest tutaj najcenniejsza. Zaczną sie infa bedą wzrosty. Słabi wymiekaja i papier traci na wartosci. Dobrze bo mozna jeszcze podokupowac po okazyjnych cenach. Jak ludzie pozarabiali po 30-40 % juz w czasie gdy jest na spadku teraz to dlczego go nie sprzedac skoro dalej leci. A leci bo ludzie nic nie wiedza, nikt nic nie wie, nawet analitycy.
kiedy bylo mowione ze ta spolka upada i ma ogromne dlugi byla warta 78 gr ... wiec pola do spadkow nie ma duzego, a jezeli chodzi o wzrosty - hmm... te akcje byly kiedys warte nawet 150 zł. nikt nie wie co sie stalo z firma bo ma slaby kontakt z inwestorami i nawet analitycy nic nie wiedza, a skoro dostala wsparcie od tylu bankow, a zwlaszcza dostala jak gdyby nowy kredyt 29,1 mln ze splata dopiero w 2016-17 i to od banku Pekao, w którym naprade jest ciezko o kredyty dla firm, dostaje tylko najwyzsza polka...
dodatkowo szukaja nowego inwestora i sami wpompuja 20 mln
ch** z tym ze miala stary, wpompowana w nia teraz tyle hajsu ze to musi byc odpal
nikt nie pompuje hajsu w czasach kryzysu w byle g***
sami zobaczcie ile firm upadlo juz do tej pory
bo gdy cos jest nierentowne to likwidacja
....
Pozdrawia
Dobry duszek ; )
|
|