Dobry jesteś
|
|
Temat:
WINVEST
strachliwi wywalali, ciekawe czy już się skończyło ?
|
|
Czy ja dobrze rozumiem ze zmian że ma być split 1:20 ? Wtedy po splicie cenka 1 akcji 1 zł i jest dobrze
|
|
Temat:
IDMSA
Tak nie dawno pisałem przy 2,8, że spadnie do poziomu 1,80 - 2,20 to mnie WatchDog upomniał
|
|
Temat:
TRION
Jak kiepsko wygląda i duż o osób to zauważa - tzn ??? - że będzie dobrze !
|
|
Temat:
TRION
 Wg mnie 7 zł za akcje (o ile nie będzie PP lub splitu) jest realne w ciągu 2-3 lat
|
|
Temat:
IDMSA
A pisałem, że analiza wskazuje, że idziemy na 1,80 -2,20 zł !
Dobrze, że sprzedałem przy 2,79 lepiej mały zysk niż duża strata.
|
|
Temat:
GRAAL
Ciekawie nie jest.
Mam nadzieję że do 6 zł nie dojdziemy - przynajmniej nie w tym roku.
|
|
Temat:
WINVEST
Nie wiem o co koledzy się sprzeczają. Jak będzie wyjdzie w praniu.
Też rzucę funt kłaków od siebie:
Spółka fundamenty ma dobre i dobrze rokuje na przyszłość. Nawet bank tak twierdzi - godząc się na taką umowę.
Reklama w Internecie to podstawa. C/WK = 0,3
Przyszła cena 20 - 30 zł to minimum, (3-4 lata)
|
|
Temat:
WINVEST
Cev napisał(a):Co do CR Media Consulting i o2 - mój mały komentarz CRMC to broker reklamowy, zarabia na marży od budżetów reklamowych przepuszczonych przez ich firmę. Jeżeli wydawca (czyli o2) uzyskuje sądowy nakaz spłaty wierzytelności, oznacza to że z CRMC jest krucho. Bo jeśli broker nie płaci wydawcom, to żaden z wydawców nie przyjmie od CRMC kampanii reklamowej do emisji bez przedpłaty (wg znajomego z branży, tak już się dzieje). A jeśli CRMC nie ma kasy na przedpłaty, to nie ma możliwości zakupu kampanii, czyli nie ma jak zarabiać. Błędne koło. Trochę analogicznie do SkyEurope - nie ma kasy na opłaty lotniskowe więc nie można latać, nie można latać więc nie ma jak zarabiać ... ta firma powinna się nazywać iTrup ... sprzedawaj, szybko ;)
|
|
Temat:
IDMSA
Czas na korektę na spółce.
Chyba w czas uciekłem po 2.79
Szacuję spadek do poziomu 1,80 - 2,20 zł
|
|
Znając Karkosika szykuje wypłatę dywidendy - zawsze po "rozmnożeniu" liczby akcji puszczał dywidendę.
Tylko ciekawy jestem czy po PP 1:5 czyli będę miał o 5 razy więcej akcji niż mam - dotrzymam do 10 zł za akcję jak to było na innych spółkach :)
|
|
Temat:
BORYSZEW
BoryszewZobaczcie wskaźniki: Wskaźniki Wartość Liczba zarejestrowanych akcji 62 686 547 Wartość rynkowa (mln zł) 477.67 Wartość księgowa* (mln zł) 873.40 Wskaźnik cena / wartość księgowa* 0.55 Sytuacja pomimo wzrostu nadal jest abstrakcyjna - spółka jest na giełdzie warta połowę tego co powinna C/WK = 0.55 Tak dla przykładu podam inną spółkę :) - kto ją kupuję / kupił ? Cyfrowy PolsatWskaźniki Wartość Liczba zarejestrowanych akcji 268 325 000 Wartość rynkowa (mln zł) 3 761.92 Wartość księgowa* (mln zł) 280.97 Wskaźnik cena / wartość księgowa* 13.39 C/WK = 13.39 czyli wartość na giełdzie jest wyższa ponad 13 razy od wartości księgowej ;)
|
|
Temat:
EUROMARK
LPP ma 4,22 C/WK więc Euromark powinien ok 20 zł, ale pamiętajmy że : 1. Mamy kryzys i wyceny zaniżone 2. Euromark nie działa od roku i nie z takimi kryzysami - szczególnie w POlsce sobie radził Przejęcie Alpinusa to był majstersztyk
Apropo mam Plecak Alpinusa już 15 lat, - nadal w nim wszystko działa, a używany jest niemal codziennie (wygląda na troszkę używany) - trudno jest mi się z nim rozstać funkcjonalny, trwały, pewny - co ja w nim nie nosiłem - tyle ton co on przeniósł ;)
|
|
Temat:
WINVEST
WatchDog napisał(a):30 groszy za 1 złotówkę wartości niematerialnych i prawnych to nie jest wcale tanio. Chociaż tak naprawdę one mocno przewyższają kapitał własny. Spółka bardzo mocno przeinwestowała i od tego czasu (koniec 2007 r.) pogarsza się jej stabilność finansowa - co zresztą widać i słychać. Oni działają na rynku, który tak czy inaczej rozwija się i będzie rozwijał szybciej niż inne. Zobacz na całą grupę - niektóre spółki to cudeńka Nie zdziwię się jak jakaś duża firma np. Google będzie chciała coś chapnąć od nich, a wtedy wycena skoczy kilkadziesiat razy. Ja trzymam min. do 20 zł, a jak będzie ładnie rósł rynek reklamy to może i 30-35 doczekam ;) (czas inwestycji ok 3 lata)
|
|
Temat:
JUPITER
inwestorgpw napisał(a):krewa napisał(a):paweupl napisał(a):Tak:) kupilem 15k papieru po 2,65.. No coz, pozostaje czekac a czemu SL nie ustawiasz? lepiej stracić określoną, akceptowalną kwotę i uwolnionymi środkami próbować zniwelować stratę. dobrze kolega mowi pamietaj na przyszlosc o SL tym bardziej ze nei wchodziles na poziomach np 1,60-2 zł takze polecam bliskiego stopa mogles ustawic np na 2,58 ... ja kupilem jupitera po rowne 2,00 w poniedzialek SL ustawiony na 2,55 zamknal mi pozycje i wywalil akcje PKC zysk z inwestycji ponad 25%... nie jest zle jupitera obserwuje... Gdzie masz konto ? Skoro możesz ustawiać SL ? CHyba że ustawiasz, że po prostu chcesz sprzedać po danej cenie, a nie SL. Pytam się bo chciałbym coś takiego :)
|
|