Temat:
GRAAL
Witam Panów.. No..obecnie Graal jest po 5,99..heheh No i kto miał rację??:)..Niektórzy watpili w moje słowa..
|
|
Temat:
GRAAL
Witam..Jak tam "nasz" Graal?:)..Czekam na cene ponizej 6 zł. Juz nic z Graala nie mam.I nie załuję..
|
|
Temat:
GRAAL
Witam... Teraz o Rosji..Czy zauważyliście Panowie gdzieś tam komunikat mnej wiecej takiej treści,że "Rosja może przestać kupować od Bialorusi tanie ryby"...itd..Czy to oznacza,że zacznie je kupowc w Polsce??..Nie.Bo nadal będzie jednak kupowac je od Białorusi.hehe.To,że inspektorzy jacyś tam zatwierdzili cos tam w Graalu nie oznacza jeszcze ,ze "Graal wejdzie na olbrzymi rynek rosyjski"..To nie sa lata 90-e.. Co do wywiadów z prezesem..Po pierwsze ,jak juz kidyś powiedziałem,nic co produkuje Graal nie zasługuje na miano zdrowej zywności.Przcietny konsument moze tego nie wiedziec,ale fachowy wiedzą.Takim fachowcem jest też..prezes Graala.Po co więc mów w wywidach,ze sprzedaż "zdrowej zywności (czyt.ryb Grala ) bedzie rosnąć??Mydlenie oczu. Kiedys też mówił ,że "wkrótce" Gral przejmie dwie firmy "jedną z Zachodu a drugą ze Wschodu.Kda o obrocie 100 mln euro".No i nie przejął.Zresztą zawet DOS a jkoś ni emoże przejąć.Za to przejął Kordex po horrendalnej cenie.Poprez transakcje na Wyspah HulaGulaa..hheheZaraz wtedy ze stanowiska odszedł dyrekor ..który sie tej transakcji ostro sprzeciwiał.Słuchac hadko..:) Teraz o cenie akcji...Spadnie..Ci co mają te akcje bedą się martwić w czym jeszcze Gral mija się z prawdą.No z wynikami to na pewno i w wywiadach prezesa tez-co wywiad to klamstewka..Zaufanie zerowe.
|
|
Temat:
GRAAL
Dos-to znana w brznży firma produkuąca konserwy rybne.Firma sredniej wielkości.Prosze wrócić uwagę na zmiane umowy przedwstepnej i dokladnie przeczyac komunikat Graala.Mieli kupić,a nie kupili,tzn.kupią ale "do konca 2010 roku"..baardzoe ciekawe. Poprzediej zaqlizki DOS "nie musi oddwac"..i "moze ona być zaliczona na pozet...itd".A oto co to znaczy.. Dos nie ma kasy wiec nic by i tak nie oddał.Za to Dos ma zzwolenie na eksport do USA.Dos specjalizuje się m.in.w watóbkach rybnch ( z dorsza).Tak więc Graal bedzie maczał palce w tym wszystkim.Ale nie ekpoortował do USA bo nie może.Nie ma licencji.Czyli sprzedż Graala w ziazku z Dosem nie wzrośnie. Machlojki księgowe opócz utraty zaufania maja jeszzce jedną podstawową cechę.BYLY ROBIONE.A skoo były robione to znaczy ze czemus słuzyly.A cemu???..Ukrciu prawdy.Ciekaw jak na to patrzą banki,kóre udzielły Graalowi kredytów.. Dobra..rozpisałem się,a dzieci głodne placzą..:) P.S..Jeszcze co do Rosji..Nic z tego nie będzie.Dlaczego-napisze innym razem
|
|
Temat:
GRAAL
Witam Panowei... 1.Panie Słaku..dokładne i rzecowe analizy mają często jedną cechę-nie sprawdzają się..:).Moje niedokładne i ogólnikowe mają też jedną cechę-sprawdzają się.Nieprawdaz?:) 2.Oto kolejna moja "przepowiednia".Nie będzie wzrostu sprzedaży w drugim kwartale.Drui kwartał to okreś z grubsza letniA w lecie sprzedż ryb jest bardzo słaba.Koszty pozostają,bo czy markety zamówią mniej czy więcej ( a w lecie zamwiają znacznie mniej) to koszty się nie zmniejzą,a marza ze sprzedaży zmniejszy się znacznie.Czyli i wyniki fnansowe będą gorsze.Zakładamy się?:)
|
|
Temat:
GRAAL
Witam Panowie.. Proszę przeczytać moje uwagi na temat Graala.Niektórzy pekali ze śmiechu.Niestety..smiali się pierwsi. To co napisałem-wszystko sie sprawdza. Teraz jeszce oś napiszę 1.Wbrew zapowiedziom prezesa Graala-nie bedzie wzrostu sprzedży w II kartale. 2.Nie bedzie wzrostu zysku. 3.Bedzie słaabo.. Zakładamy się?:)
|
|
Temat:
GRAAL
Gral rośnie? Byłbym zdziwiony...
|
|
Temat:
GRAAL
Słucham konkretnych pytań..
|
|
Temat:
GRAAL
No..nie jestem w stanie podawac wszystkich cyferek.Trzeba to przyjąć na wiarę. Zobacz na pange+przejadła sie.W promocjach sprzedaż w tym roku mniejsza o połowę,a koszty promocji większe. Aksjomat pierwszy=sprzedaż spada i spadnie. Aksjomat drugi=koszty w tym finansowe rosną i będą rosły Wyniki będą się pogarszać. Zresztą obserwujmy kursy akcji Pozdrawiam..i ide na ryby.Te w lecie biora.. P.S. Sledź jest w wyrobach ale nie polski lecz importu SlawekW napisał(a):ZawrotneTempo napisał(a):Witam..
2.Udział surowca importowanego w produkcji wszystkich firm GK Graal wynosi 90-95 %.Ryb krajowych,poza szprotem,nie ma.
Nie robia nic ze sledzia?? Edit. Poza tym liczylem na troche wiecej informacji od eksperta. Ciekawily mnie na przyklad ceny pierwszej sprzedazy ryb i ich zmiana vs. zmiany cen detalicznych w tym okresie. Piszesz, ze wzrost obrotow wynika z przejecia, ale to chyba naturalne? Nie widze rowniez nic negatywnego w przejmowaniu przedsiebiorstw za kredyt. Czy placi sie przelewem z linii kredytowej, czy uzywanymi dwudziestozlotowkami w reklamowkach, liczy sie efekt przejecia. Mowiac w skrocie zawiedziony jestem jakoscia informacji, ktorymi sie podzieliles, wczesniej deklarujac, ze znasz sie na tym jak malo kto. Peace! PS Duzo rzeczowych informacji, w tym ceny, mozna znalezc tu: http://rynekrybny.mprfish.com/
|
|
Temat:
GRAAL
Witam.. Oto moje glossy.. 1.Wzrost przychodów Graala - Graal przejął za 1 mln zł (???!) firmę Dos ,produkującą konserwy.Dos miał sredni obrót roczny w wysokości kilkudziesięciu milionów zł.Stąd wzrost obrotów. 2.Udział surowca importowanego w produkcji wszystkich firm GK Graal wynosi 90-95 %.Ryb krajowych,poza szprotem,nie ma. 3.Ceny ryb na rynku krajowym troche wzrosły ale ZNACZNIE mniej niż koszty ich zakupu za granicą .Pertspektywy na nadchodzące miesiące bardzo słabe..Ewentualnie od września coś się może ruszyc. 4.Kredyty trzeba spłacać ,a banki żądają nowych zabezpieczeń.Rosną koszty finansowe.Sprzedaż niekoniecznie.Na Rosję bym na miejscu Graala nie liczył.Bardziej na "Biedronki" ale tez srednio.. 5.Proszę sprawdzić w jaki sposób ( i za ile ) Graal przejął firmę Kordex.. Odpowiedź- w transakcji posredniczyły..Wyspy Hula Gula..Mówi to Panom cos? Za inne firmy równiez..zapłacili ( z kredytów ) a teraz "konsolidacja"... Pozdrawiam i zyzce miłego "weeeekendu )
|
|
Temat:
GRAAL
Witam wszystkich. Jestem nowy na tym Forum.I..wypowiadam się w sprawie notowań firmy Graal 1.Znam sie na rybach jak mało kto..:) 2.Idzie lato a z nim wielki spadek sprzedaży ryb mrożonych i marynowanych.Konserwy Graal (niska jakość) tego spadku na pewno nie zmniejszą ,a konserwy droższe ( np.Black Rose) nie sa kupowane ze względu na cenę . 3.Graal musi płacić za promocje w sieciach a to sa duże pieniądze.Sieci sprzedają coraz mniej,ale opłaty za tzw.gazetki wcale nie spadły,bo są negocjowane pod koniec ubiegłego roku.Wysokie ceny gazetek reklamowych,wzrost ceny surowców (euro o od początku roku wzrosło i to sporo) .nadchodzące lato-to wszystko sprawi,że wyniki Graala będą słabsze. Wniosek-sprzedawac akcje..
|
|