Temat:
SCPFL
Moderator:Usuwam treść wpisu jako niedotyczącą spółki. Słusznie zwróciłeś Carlosowi uwagę, on ustosunkował się do zarzutów. Wątek trafia pod specjalny nadzór moderacji ;)
|
Temat:
SCPFL
Carlos,
Piszesz tu co drugi post, albo nawet więcej niż co drugi. Z jednej strony fajnie poczytać Twoje wpisy, ale z drugiej strony tyle w nich sprzeczności i nieścisłości. Z jednej strony mówisz, że jesteś tylko skromnym akcjonariuszem i żeby nie kierować się Twoją opinią. Z drugiej strony pouczasz wszystkich i sam ciągle wytykasz nieścisłości. Nie zrozum mnie źle, Carlos – nie chcę Cię absolutnie hejtować ani obrazić. Nie w tym rzecz. Raczej zwrócić uwagę. Pozwól, że to Tobie raz ktoś zwróci uwagę, Carlos.
1,5 roku na innym popularnym forum pisałeś, że już zaraz, że już tuż tuż. Pamiętam Twoje wpisy, w których informowałeś innych, że z Twoich źródeł wynika, że będzie transakcja wtedy i wtedy i że kwota będzie porządna. Ile z tego okazało się prawdą – wszyscy wiemy. To było w lipcu 2020, Carlos, kiedy pisałeś, że masz swoje informacje i że deal będzie wtedy do końca września 2020. Jeśli chcesz, mogę Ci wkleić te posty, ale myślę, że dobrze sam pamiętasz, co pisałeś.
Tu na tym forum tylko z Twoich ostatnich wpisów z ostatnich miesięcy: 14 września "Osobiście uważam, że realna bramka do zawarcia umowy sprzedaży to okres od połowy października do połowy grudnia tego roku. Czyli jesteśmy bardzo blisko."
Teraz, jak już się bramka Twoja zamyka, to piszesz: 9 grudnia "I tak jak pisałem powyżej, sam proces według mnie wcale nie trwa zbyt długo i jeszcze ze względu na skomplkowany proces zasadnym jest oczekiwać, iż ten proces może jeszcze jakiś czas potrwać."
Ze swadą o tym piszesz jak zawsze. Przecież to oczywiste. Zwłaszcza teraz, po fakcie.
9 listopada piszesz, wietrząc sensację w informacji o "tajemniczej osobie dołączającej do spółki na stanowisku Członka Rady Nadzorczej". "Czyżby czas zapiąć pasy ??? :)"
I cóż to była za tajemnicza osoba, Carlos? Odpiąłeś już pasy?
23 listopada piszesz o jakiś domysłach, że być może jest więcej niż 3 listy intencyjne i że jeden jest z Europy, drugi z USA, trzeci z Azji. To już w ogóle odlot jest, Carlos
"Szybka data publikacji od uzyskania certyfikatu CE_IVD oraz godzina publikacji (16:28) wskazują raczej na podmiot zlokalizowany na terenie Europy. Łatwo, blisko, szybko i można opublikować informację na koniec sesji giełdowej."
"Znając funkcjonowanie biur w globalnych korporacjach to jednak pracują one raczej w godzinach 09:00 - 17:00, a nie tak wcześnie rano - nikt raczej nie umawia się na podpisanie takiego listu intencyjnego."
Pierwszy list był podpisany w niedzielę. A Ty piszesz o publikacji na koniec sesji giełdowej i o sztywnym funkcjonowaniu biur .
"Uważam więc, że mamy do czynienia z zawartymi listami intencyjnymi w trzech regionach geograficznych - Europie, Azji i Ameryce Północnej. Jednocześnie Zarząd wskazywał, że nie będzie publikował wszystkich zawartych z nabywcami listów intencyjnych ,a jedynie te, które uważa za zasadne. Myślę więc, że wcale nie jest wykluczone i to, że są zawarte trzy listy intencyjne z potencjalnymi zainteresowanymim, jak i to, że jest tych listów więcej, a Zarząd tylko poinformował akcjonariuszy o tych trzech listach z trzech różnych regionów świata."
Skąd Ci do głowy takie historie przychodzą, Carlos?
Na innych forach bawisz się w liczenie lajków i obrażasz się ostentacyjnie na innych i niby wyniosłeś się stamtąd. Jednocześnie na tym samym forum naganiasz na inne spółki. Tu udajesz wyważonego eksperta, a tam bawisz się w przedrzeźnianie z Robercikiem.
Żeby było jasne, mam akcje SCP i chciałbym, żebyś miał rację ze wszystkim. Chciałbym Ci jednak powiedzieć, że łatwo jest zdemaskować kogoś, kto udaje fachowca, a tak naprawdę nim nie jest. Poza tym trzeba być spójnym, Carlos.
I jeszcze jedna drobnostka, Carlos. Taka mała, naprawdę. Twoim ulubionym słowem jest ostatnio "fisibilities study". Używasz tego pojęcia po parę razy w każdym swoim poście. Raz można się pomylić, ale mylić się regularnie to co innego. Nie słyszałem nigdy o "fisibilities study", Carlos. Chyba że zajmujesz się słowotwórstwem i tworzysz własne pojęcia?
Ty tu Carlos naganiasz, podobnie jak Mike z innego popularnego forum nagania. Naganiacie zbyt bezkrytycznie. PCR ONE miał być już w 2020 r sprzedany. Nie jest to moja interpretacja. To była komunikacja spółki. Nie będę wklejał linków – każdy sam może sobie znaleźć.
|