PARTNER SERWISU
aahmrtta
Vers

Vers

Ostatnie 10 wpisów
Ja zgaduje, ze te 25 mld jest przewidziane na zakup Lotos-u. Nie wiem czy mogli / chcieli wprost o tym w sprawozdaniu napisac.

Jakby nie patrzec zakup papierowej gazety w tych czasach jest wyrzuceniem pieniedzy w bloto ... i sluzy jedynie politycznym celom.

Ja mam co najwyzej troche obaw jak nowe regulacje KNF dotyczace kredytow hipotecznych w walucie wplyna nie tylko na LCC, ale na cala branze developerska. Mysle ze moga co nieco ograniczyc popyt utrudniajac zdobycie kredytu, a tym samym wyniki sprzedazy.

Cytujac:
forsal.pl/artykuly/439267,nadz...

"Od drugiej połowy sierpnia zaczną obowiązywać przepisy rekomendacji T. Maksymalna wartość udzielanych pożyczek w walucie nie będzie mogła przekroczyć 80 proc. wartości kupowanej nieruchomości."

Mimo wszystko pozostaje optymista.

Mnie sie juz pojawily GANT-PNE na rachunku.

Cos ruszylo, jest jakies info?

vica napisał(a):
z lewara 54 tyś dostalismy 8 akcji----ale złodzi........!!!!Liar

Redukcja w moim przypadku wyniosla okolo 96.5%.

Wedlug mnie zgubiles przecinek i tak naprawde zapisales sie ze srodkami 5.400zl, a nie 54 tys. Ewentualnie zgubiles zero przy 8 i zapisales sie na 80 akcji, co raczej tez cie nie urzadza.

Pozdrawiam.

KGH trzymam od 27 zl. Wlasciwie juz mialem dawno sprzedac, ale zostawilem bo chcialem miec cos opartego na surowcach w portfelu. Niedlugo pewnie zmienie.

Cos ostro TEX zanurkowal.

Mnie cierpliwosci nie wystarczylo, wyszedlem z TEXa ze strata jakichs 2zl na akcje. Wszedlem w IEA za pieniadze ze sprzedazy i juz czesc straty odrobilem.

Jak pojawi sie jakies info to moze wroce.

W kazdym razie zwykle jak z czegos wyjde to idzie w gore, wiec Wam tego zycze ;).

Jeszcze odnosnie GIS-a to troche pracowalem w tej branzy (tworzylem mapy), ale nie wymagano ode mnie zbyt wysokiej ich jakosci. W moim odczuciu naklad pracy nie jest bardzo duzy ani nie jest to jakies nad wyraz trudne, ale ogromne kwoty pochlaniaja licencje na specjalistyczne oprogramowanie oraz dostep do najnowszych danych, bez ktorych po prostu nie da rady.

Wczoraj znalazlem jeszcze troche pieniazkow na inwestycje. Myslalem czy PETROLINVEST, czy KOPEX. Wybor padl na KOPEX i nie zaluje :). Pozdrawiam akcjonariuszy.

Drugie widly, normalnie szok, ciekawe do ilu dojdzie ;). Fajnie ze siedze na IEA od 5,17 zl bez zbednych ruchow, a tylko po prostu czekam.

Ja dzis sprzedalem za 27,20. 7 zl zysku na akcji.

Ja z kolei nadal trzymam ;). W tym co kupilem w pierwszym dniu korekty mam cene 5,27. Wczoraj az mnie nosilo by sie pozbyc, ale sie nie dalem ;). Dzis w kazdym razie znow nad kreske.

Ja dluzszy czas trzymalem SGN, ale w koncu sprzedalem z niewielka strata za 17,60 i pieniadze zainwestowalem w co innego. Nie zaluje. Owszem w koncu cos sie ruszylo, ale dzis ruszylo sie praktycznie wszystko. Posiadaczom zycze dluzszych wzrostow.

Moze sie pospieszylem, plakac z tego powodu nie bede. Korekta jest reakcja na raport i takowej reakcji sie spodziewalem. Niektorzy patrza na strate, a niektorzy ja ignoruja patrzac na wartosc ksiegowa. Glebokosc jak na razie trudno ocenic, bo to przede wszystkim psychologia. Jak mocniej spadnie to usrednie nizej za nastepna wyplate ;).

Ladna korekta, wlasnie nadstawilem koszyk i juz sie znow napelnil, nie wiem czy nie za wczesnie, ale raczej nie strace, najwyzej dluzej poczekam ;).

Hmm rowniez spodziewalem sie, ze KGHM dzis spadnie. Wiadomosci o naciskach zwiazkowcow nie sa raczej zbyt pozytywna informacja, a kurs nadal pnie sie do gory jak szalony. Mimo wszystko spodziewam sie, ze na dniach spadnie, moze nieduzo, bo jako spolka surowcowa nadal jest mile widziana w portfelu w czasach takich jak te. Ja KGHM na razie trzymam, nawet jak troche poleci, moze zrobie jakies ruchy jak sprzedaz i odkupienie taniej jak bede online, ale calkiem sie nie pozbywam.

Ja tez wyszedlem. Wczoraj kupilem za 4,69 dzis sprzedalem za 5,49. Chwilowo wystarczy i tak jestem zadowolony. Dla mnie cena powyzej 5zl przed raportem to troche za duzy optymizm.

Rewelka, kupilem za 27 zl i trzymam dlugoterminowo. Nie sadzilem ze w tak krotkim czasie tak urosnie spolka z W20.

Hm, pare dni temu kupilem troche za 8,60, bo wydawalo mi sie, ze powinien juz zaczac rosnac. Niedlugo po tym zaczalem miec watpliwosci, bo nadal Action tanial, ale jednak nie zaluje. Jakos nie moge za to znalezc informacji kiedy nastapi wyplata tej dywidendy - kiedy nabede do niej prawo. Ktos sie orientuje?

Niestety na te certyfikaty oprocz wahan ceny ropy wplywa rowniez zmiana ceny dolara wzgledem zlotowki. Jak dolar spada, to rowniez wartosc certyfikatu. Jak wiemy Fed drukuje dolary, wiec ropa moze w przyszlosci urosnac konkretnie, a notowania certyfikatu juz niekoniecznie tak szybko.

Witam,

Mnie sie zdarzylo niepotrzebnie wejsc za 40 gr i pozniej jakos nie bylo jak sprzedac. Przy 37gr poczulem ze obrywa sie dno i sprzedalem, zaraz przed konkretnymi spadkami. Lepsza taka strata niz wieksza.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 18 czerwca 2021 14:41:24
Liczba wpisów: 20
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,069 sek.

lrbngcox
yunqcpyb
tmkkymlw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qmkzjzdv
qikjkbwz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat