PARTNER SERWISU
fizpkodt
del-24032024

del-24032024

Ostatnie 10 wpisów
krewa napisał(a):
Jasne, wkrótce posprzątam. Miej tylko na uwadze, że zgodnie z regulaminem forum usuwane też inne treści:
Cytat:

- nakłaniające pośrednio lub wprost do kupna bądź sprzedaży akcji,
- monologi, czyli odpowiedzi samemu sobie, szczególnie nie niosące nowych informacji,
- niechlujne i niepełne, np. gołe linki bez cytatu,

Wybacz, że tak prosto z mostu, ale biorąc pod uwagę medialną ofensywę dotyczącą spółki Saule, Twoje wpisy na początkowym etapie mogą być traktowane jako część tej kampanii.

Zadałeś pytanie dlaczego na forum nie ma wątku tej spółki i uzyskałeś podpowiedź - link do akcjonariatu. Jak już wspomniałem wcześniej, w mojej subiektywnej ocenie jest to główny powód braku zainteresowania spółką wśród doświadczonych inwestorów.

Masz na myśli, że brak zainteresowania tą spółką jest spowodowany, głównie tym, że tylko 2 osoby posiadają 38,69% akcji spółki? Z punktu widzenia początkującego na giełdzie, jak bardzo to może przeszkodzić w sporym wzroście wartości spółki oraz jak bardzo w tym przypadku to jest prawdopodobne?

Nie nakłaniam ani pośrednio ani bezpośrednio do kupna bądź sprzedaży akcji. Po prostu jest zaintrygowany mocno ogromnym potencjałem ogniw perowskitowych. W dodatku w podsumowaniu dałem zapytania, czy w ogóle warto, jak tak to w co? To nie było żadne nakłanianie, tylko szczere zapytanie ludzi bardziej obeznanych w temacie giełdy niż ja. Zwłaszcza, że wejście na giełdę tej firmy odbywa się w sposób którego niezbyt znałem i nie mam pojęcia czy jest dobry. I chciałbym żeby ktoś po prostu wypowiedział się w tym temacie.

Monologi? Chciałem stworzyć wątek z nowymi informacjami o spółce, żeby potencjalny interesant sobie mógł tu wejść i poczytać, ew dołożyć cegiełkę od siebie. Nawet dałem konkretne cytaty i linki do danych stron(nie do wszystkich cytatów, ale i tak starałem się). Nie wiem jaki konkretnie popełniłem błąd.

Wg mnie ogólna medialna ofensywa nie jest kampanią jak to określiłeś. Wg mnie ludzie po prostu jarają się, że to jest coś nowego, innowacyjnego i w dodatku polskie. I to nie na etapie jakiegoś prototypu, tylko na etapie produkcji.

Moderator:
Serdeczna prośba o zapoznanie się z regulaminem forum
www.stockwatch.pl/forum/wpis-n...

@krewa

I właśnie tego obawiałem się robiąc temat na forum, i nie myliłem się. Zamiast merytorycznego wkładu w dyskusję otrzymuję coś takiego. Proszę Cię, jeśli nie chcesz pomóc/wytłumaczyć/dodać czegoś od siebie to przynajmniej nie przeszkadzaj wprowadzając nikomu niepotrzebny zamęt. Nie lubisz syzyfowej pracy? To się tutaj nie udzielaj(w tym wątku), proste. Później ktoś będzie poszukiwał jakichś przydatnych informacji na forum i będzie musiał się przedrzeć przez 20 stron takich zupełnie nieprzydatnych postów jakich właśnie dałeś popis przed chwilą.

@administrator - Czy jest możliwość usuwania takich zbędnych w dyskusji postów jak ten powyżej?

Kolejny fakt do listy:
Rynek perowskitów ma urosnąć 11-krotnie.

źródło: www.wboc.com/story/43947607/%2...

Z 350 mln usd w 2020 do 3801 mln USD w 2027. Średnio o 40,6 % rocznie.

@krewa

Czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź?

Zastanawiam się dlaczego tematu o tej spółce nie ma na tym forum. Tak się przedstawia jej wykres:
//nie wiem jak wstawiać zdjęcia - poźniej zedytuje i doda

- Dlaczego warto się teraz interesować tą firmą? Oto jeden fakt, który niezmiernie mnie ciekawi.
"We wrześniu ubiegłego roku JR Holding zobowiązał się wobec większościowych akcjonariuszy Saule Technologies oraz samej firmy doprowadzić do transakcji nabycia akcji Saule przez podmiot notowany na GPW."
"Takim podmiotem będzie Blumerang, który ma kupić walory, stanowiące 100 proc. kapitału zakładowego Saule."

- A teraz czym jest Saule Technologies. Saule to firma, specjalizująca się w produkcji elastycznych ogniw fotowoltaicznych w technologii perowskitowej. We wrześniu ubiegłego roku Columbus kupił za 10 mln EUR 20 proc. udziałów w tej firmie.
- Columbus Energy(20% udziału w Saule) - po wczorajszym uruchomieniu pierwszej na świecie fabryki ogniw perowskitowych od Saule Technologies Columbus wystrzelił 15% w górę. Wg mnie świadczy to o bardzo pozytywnych nastrojach odnośnie tworzącej się nowej spółki i tworzącej przez nią nowej technologii.
- Owa technologia produkcji jest objęta patentem, który ma Saule Technologies. W skrócie polega to na "nanoszeniu cienkiej warstwy perowskitu (trudną nazwę zawdzięcza rosyjskiemu odkrywcy) przy pomocy drukarki atramentowej na folie aluminiowe czy inne powierzchnie. Po krystalizacji tworzy się sieć ogniw fotowoltaicznych."

- Zarząd Blumerang Investors S.A. z siedzibą w Poznaniu (dalej: Blumerang) informuje, iż w dniu 19 kwietnia 2021 roku zawarł z Saule S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej: Saule) oraz JR HOLDING ASI S.A. z siedzibą w Krakowie (dalej: JRH) Term Sheet.
W Term Sheet Strony uzgodniły założenia transakcji, związanej z nabyciem akcji Saule przez Blumerang (dalej: Transakcja). Realizacja Transakcji jest zależna od wyniku badania due diligence Blumerang, które powinno zostać zrealizowane do 18 czerwca 2021 roku.(źródło : www.bankier.pl/wiadomosc/BLUME...)

Czyli teraz mam do Was pytanie, jestem nowy w tych klockach. W którą spółkę w takim wypadku inwestować? W Blumerang Investing? Czy w Columbus Energy? A może pół na pół? Czy może jest jeszcze jakaś inna możliwość? Dodam, że raczej nastawiam się na długoterminową inwestycję.
I jeszcze jedno pytanie. Gdzie mogę kupić akcję spółki blumerang Investing, bez prowizji, bez miesięcznych opłat? Lub aby te opłaty były dość niskie(IBKR na moje obroty jest zbyt drogie). Na XTB akcje nie są dostępne.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 21 czerwca 2021 18:24:36
Liczba wpisów: 6
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,316 sek.

czthechd
tccvjvuh
cykviezn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bupviesn
ioiqrxxz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat