Cytat:Bianchini napisał(a): Inwestorzy nie tak wyliczyli sprzedaż i dlatego kurs jest taki niski.
Można prosić link do tych wyliczeń? oczywiście nie mam takiego linka :) Ale rozumiem, że Pan uważa, że w grudniu 2020 temu inwestorzy spodziewali się, że w momencie premiery gry na PS5 cena będzie wynosić 104,5 zł ? :) Zysk przy sprzedaży za 104,50 zł jest zdecydowanie niższy niż zysk za 239 zł (czy ile ona tam kosztowała w dniu premiery). Potencjał został zmarnowany i przeorany i dlatego mamy taki kurs :)
|
|
gra dużo ludzie, ale jakoś nikt nie napisał, że wersja na nextgeny kosztuje 104,50 zł. Przecież to jest żart.
Inwestorzy nie tak wyliczyli sprzedaż i dlatego kurs jest taki niski.
|
|
Temat:
ALLEGRO
i jest Amazon w Polsce i Allegro rośnie :)
|
|
Temat:
GameStop
nie ma u nas tematu o GME - czy to ja jestem ślepy? :)
Psize o tym już dosłownie każdy, a u nas cisza...
Co myślicie?
|
|
Temat:
JSW
ceny stali tak mocno wzrosły, że aż dziwią tak "małe" wzrosty JSW.
Z drugiej strony Górnicy (wprawdzie w PGG, ale to jedna brać) znowu zaczynają pobąkiwać o strajku
|
|
Temat:
ORANGEPL
jak technicznie widzicie Orange? Gdzie jakiś opór pod korektę?
|
|
Temat:
ALLEGRO
jasne - Allegro ma przyzwyczajenie klienta. Do tego ma dużo lepszą witrynę (wyszukiwarka o niebo lepsza - tak z 300 razy, na Amazonie to można Kindle kupić), ale Amazon ma to czego Allegro nie będzie mieć nigdy: telewizję, autorski sprzęt itp. Allegro nie ma perspektyw rozwoju - chyba nikt się nie spodziewa Allegro TV? :) subiektywnieofinansach.pl/amaz...Cytat:Amazon ma też inne usługi nie związane z zakupami, których w Allegro nie znajdziemy – takie jak Drive (dysk internetowy), Music (muzyka), kindle unlimitted (ebooki i audiobooki), czy Amazon Visa (fizyczna karta kredytowa ze zwrotami za płatności – na razie dostępna tylko w Niemczech i Austrii). No i Amazon ma Kindle – najbardziej znany i pionierski czytnik ebooków, który stworzyli. Jest też Alexa, ale ona w Polsce jest mniej popularna. Natomiast przyzwyczajenie imo jeszcze długo pozwoli im być liderem, ale trochę tortu stracą. Tylko to już pewnie było w cenach od IPO, więc emocje teraz tylko grają.
|
|
Temat:
ACTION
roberto_baggio napisał(a):A co tu jest to uzasadniania? Wchodzi firma, która zagarnie 40% rynku albo i więcej... zgarnie 40%, ale innego rynku. Przecież Action to zupełnie inna grupa docelowa. No chyba, że uderzy w marki typu Sferis, ale też jakoś tego nie widzę - tam jest też drożej niż na Allegro w końcu.
|
|
Temat:
KGHM
w ogóle czemu surowce aż tak wzrosły ostatnio? Złom stalowy w zasadzie ponad 100% w 2 miesiące... w zasadzie za chwilę będziemy mieć sytuację, że jak ktoś kupił blachę na hucie we wrześniu - to ją może zezłomować i zarobić. Biznes życia.
Z historii widać, że po takich wzrostach bywają też spadki. To się może odbić na kursie.
|
|
Temat:
GPW
Cytat:Wydaję się, że do portfela dywidendowego GPW pasuje idealnie. zgadzam się - sam mam w takim portfelu. Aczkolwiek był lepsze okazje do kupna - mimo wszystko raczej się tu nie zapowiada na koniec dywidend ani drastyczny spadek kursu.
|
|
ja to w ogóle zastanawiam się - czemu oni nie zaczęli wcześniej schodzić z tego shorta. Przecież wypracowali ładny zysk - po co dalej ryzykować? Co oni liczyli, że spółka zbankrutuje? Bez jaj. Mogli spokojnie stopniowo zmniejszać po cichu.
|
|
też się boję takich poziomów i uważam je za realne, ale mam nadzieję, że jednak nie jesteśmy aż tak powiązaniu z USA.
Niestety obawa powstrzymała mnie przed wieloma zyskownymi ruchami. Ciągle myślę, że przecież w obecnej sytuacji USA nie mogą dalej rosnąć, a oni sobie... rosną.
|
|
W ogóle to masakra z tymi szczytami w USA.
Wiele spółek na WIGu bym ostatnio kupił, ale boję się pęknięcia bańki w USA i że nas pociągną w dół. Czy tam już nigdy nic nie spadnie? :)
|
|
Też jestem w PPK i też uważam, że żal nie skorzystać.
Natomiast u mnie w firmie zapisana jest... co 20 osoba. Ludzie po prostu nie chcą oszczędzać.
|
|