pojawił się kolejny wywiad tym razem w inwestorzy.tv w którym trochę więcej szczegółów o umowie z Paradox
|
|
No i mamy emisje akcji.
|
|
Co sądzicie o wczorajszej konferencji ?
|
|
|
|
aboyhasnoname napisał(a):
Za kilka dni, jak znajdę czas, przeanalizuję podobne gry do Serial Cleaner(s) (zarówno z PL jak i zza granicy) i to, w jaki sposób się sprzedawały..
Hej, z niecierpliwością czekam na Twoja analizę
|
|
Dokładnie tak jak napisałeś, emisja miała być przeznaczona między innymi na wkład własny na 3 mln tak wynika tez z tego co mówiła spółka rok temu.
Podłączam sie do pytania "dlaczego przy wszystkich pozostałych spółkach w liście wątków przy nazwie jest obecny kurs spółki, a przy Draw Distance go nie ma?"
|
|
aboyhasnoname napisał(a):Nie zdziwiłbym się, gdyby wyszło na to, że Bloober sprzedał swoje 15% właśnie tym podmiotom, które ustawiały się pod emisję. Myślę że tutaj znajdzie się choć trochę informacji kto kupił te 15% www.money.pl/gielda/bloober-te...
|
|
Zeszłoroczna emisja została wstrzymana jak wiadomo przez wybuch pandemii. Ciężko sprzedawać cokolwiek jak wszystko leciało na dno. Rachunkowość wygląda całkiem dobrze szczególnie w III kwartale 2020r, myślę że cały raport za 2020r będzie bardzo dobry jak nie najlepszy w historii DDI
Co do komunikacji rzeczywiście nie wygląda to najlepiej. Mało komunikatów, choć padło już tutaj stwierdzenie ze czasem lepiej nic nie ogłaszać niż podać terminy a potem je przesuwać, nie mniej jednak o spółce na tle branży jest raczej cicho. Pytanie czy to dobrze czy źle ?
|
|
Dokładnie tak, zszedł tym samym z udziałem w spółce do 34 % posiadanych akcji. Wspominałem wypowiedz Piotra Babieno z grudnia a wiec parę miesięcy po tym wydarzeniu. Wtedy to tez wytłumaczył dlaczego to zrobił. Można tego posłuchać tutaj od 21:53 minuty
|
|
Zdecydowanie więcej pozytywów widzę w fakcie z tego ze głównym akcjonariuszem jest Bloober. Sam Prezes Bloobera, Piotr Babieno w niedawnym webinarze wspomniał ze to bardzo dobra obiecująca spółka i nie przewiduje w najbliższym czasie wyprzedaży akcji.
|
|
Zapraszam do wymiany poglądów i myśli na temat Draw Distance
Co myślicie na temat tej spółki ? Analiza fundamentalna wygląda całkiem dobrze, spółka wykazuje zysk, główny akcjonariusz Bloober, na 2021 zapowiedziana jest premiera Serial Cleaners. Kurs już jakiś czas waha się miedzy 1,9 a 1,7, myślę że szansa na wybicie będzie po pierwszych pokazanych demach gry.
|
|