slktlshe
Advertisement
PARTNER SERWISU
bkcfsrrp
W z K

W z K

Ostatnie 10 wpisów
Przyszłość notowań Onde? Coraz bardziej skłaniam się do przekonania, że zależeć będą od tego jak potoczą się losy pieniędzy z UE dla naszego kraju. Jeżeli nam zakręcą kurek, to czy notowania, głównie budowlanki nie runą? W przypadku Onde jeszcze dochodzi wstrzymanie dofinansowań do OZE.
Podzielacie taki pogląd, czy jestem w błędzie ?

Kiedy startują notowania Onde? Czy są już jakieś informacje ?

Zainteresowałbym się Cavatiną, ale moje biuro maklerskie (Millenium) nie obsługiwało tej oferty. Chyba szkoda?

Przewidywania debiutu Onde?
Stawiam okolicę 31 zł. Potem około tygodniowe wymienianie się akcjonariatu.
A dalej to już kurs wzrostowy warunkowany otoczeniem rynkowym.
Każdy sam obierze perspektywę czasową.

Po kilkudniowych rozważaniach czy wziąć udział w ofercie ostatecznie zrezygnowałem.
Powodem była/jest przewaga minusów oferty. I zwyciężyła zasada ochrony kapitału.
Zatem jestem wolny od emocji związanych z pierwszym notowaniem i przeczuwam je na + 1 do + 2 %. Potem obsuwanie się kursu.
Jak będzie zobaczymy. w każdym razie te akcje mają w sobie duży potencjał spadkowy. I dopiero uwolnienie się od długów przez głównego akcjonariusza zainicjuje wzrosty..........

Coraz więcej dywagacji a w sprawie najważniejszej (zysku PCF) dyskusja ani drgnęła.
Czas na konkluzje......... a tu kokosów nie widać.........
Pamiętajmy, że obecnie PCF w relacji z SE jest na pozycji "płatnego najmity", co to za "wikt i opierunek" robotę robi. Jest mało prawdopodobne aby w momencie podpisywania umów z SE PCF mógł wiele żądać/oczekiwać.
Dlatego dopiero w momencie usamodzielnienia się (pójścia na swoje) akcje PCF staną się bardzo pożądanym towarem. Do tego momentu raczej kurs boczny z krótkotrwałymi wybiciami góra/dół.

Niestety prędko się się niczego o ich własnym projekcie nie dowiemy.
Obecnie chyba najwłaściwsze będzie śledzenie wyników finansowych.
A,- i późnojesienne wejście do obrotu tańszych akcji pracowniczych.......

Obecny poziom notowań PCF obrazuje, że debiut był "właściwie wyskalowany".
No może przez ówczesny zjazd CDR o 5% zaniżony.
Natomiast Huuuge.......chyba już wszyscy wiedzą że winne było to iż inwestorsy z innych biur maklerskich nie mogli tych akcji kupować.
Sam byłem wielce zawiedziony (DM Millenium), że nie było tej oferty i nie można zleceń wystawić. Bo to biuro nie ma uprawnień .......... Oczywiście po debiucie i wyjaśnieniu sytuacji pogląd na sprawę się zmienił.

Jest jeszcze jeden aspekt sprawy, tu nie poruszany a niezwykle istotny.
Mogę być odosobniony w obserwacji ale wydaje mi się że spółki gamingowe weszły w fazę zmierzchu. Przynajmniej w krajowym rynku. Zbyt dużo złego wydarzyło się z CDR i Huuuge, co będzie skutkować podchodzeniem do branży jak do jeża.
Oczywiście sukces PCF przełamałby tę złą passę, ale czy aby na pewno?

Oczywiście,- dużego sensu w tych dywagacjach nie ma, a przewidywania są obarczone zbyt wielkim ryzykiem błędu.
Najrozsądniejszym postępowaniem (moim zdaniem) jest przyglądanie się sytuacji i zajęcie, bądź nie........pozycji gdy sprawa się wykrystalizuje.
Konkretniej wykształci trend. Będzie wzrostowy to i tak każdy zdąży wejść.
Taki trend nie będzie trwał tydzień........ Zatem po co obecnie ryzykować kapitał jak tyle niewiadomych ? To tak bezstronnie..........

Tak trochę historycznie. Niejednokrotnie było tak, że przed premierą kurs twórcy gry dynamicznie rósł a po premierze dołował.
W wypadku PCF szału nie ma,- kurs "tańczy' w pewnym kanale, tak jakby inwestorzy zdawali sobie z tego sprawę.
Jaki kurs będzie po premierze ( po kilku dniach) to niewiadoma. Sam nie podejmuję się przewidywań.

Z tego co ogólnie wiadomo to pracują jeszcze nad dwoma nowymi tytułami.
Z tego jeden na takich samych zasadach jak ta ukończona, a dopiero kolejna ( i to tylko w zamyśle) może być finansowana ze środków własnych. Zobaczymy.......

Bez wielkich domniemywań i rachunków już widać po zachowaniu kursu, że dobre wyniki są już zawarte w wycenie. Nie spodziewam się jakiegoś fajerwerku kursu a w najlepszym razie kurs boczny w dosyć szerokim kanale.

Rif napisał(a):
Kluczowe jest tutaj demo. Przypuszczam, że zorientowali się, że zainteresowanie graczy jak dotąd jest niewielkie, bo takim faktycznie jest.
.

Tak się zastanawiam nad tym demo. Otóż wg. komunikatu ma ono oferować kilka godzin rozgrywki......... Zatem ile godzin potrzeba aby całą finalną grę przejść?
Kilka godzin to dużo i może sporą grupę graczy nasycić i wydanie tego demo odniesie odwrotny skutek.
Kluczową sprawą pozostanie ilość dostępnych egzemplarzy demonstracyjnych. O tym w komunikacie nie ma mowy. Czyżby to tylko taka "zasłona dymna" w celu zyskania czasu na poprawki ?

Wydaje mi się, że ten komunikat:
biznes.pap.pl/pl/news/all/info...
wnosi zbyt mało informacji.........A dodatkowo obecna wycena PCF w porównaniu z CDR ( porównując wskaźniki C/Z) wygląda kiepsko. Należy uwzględnić, że już niedługo (zyski z C2077) wskaźnik ten w wypadku CDR mocno opadnie............
Nie abym dyskredytował CPF, ale daje to do myślenia.

Maupa_w_niebieskim napisał(a):
@monuszek
Bynajmniej nie zamierzałam sugerować, że przesunięcie premiery jest wprost pochodną ewentualnych kłopotów z jakością, chociaż wykluczyć tego na 100% nie można. .

Być może wydawca dostrzegł błędy gry i zwrócił ją do poprawki aby nie naprodukować egzemplarzy wadliwych? Tym samym chroni siebie bo wszak wyłożył pieniądze na ten projekt. A poziom kursu akcji PCF mało co go obchodzi...........

To już drugie przełożenie terminu. Nie może się to podobać. Okaże się, że ostatni dwu sesyjny wzrost był falstartem.

Tak na szybko....... Odnoszę wrażenie, że polityka informacyjna, relacje inwestorskie PCF są mało zadowalające.
Pytanie o wyniki za III q już tutaj też zadawałem.
Wydaje się, że gdyby były satysfakcjonujące to by je publikowano. Nie wiem jak zareagują nadzorcy rynku na ten brak?
A obecny poziom C/Z moim zdaniem obrazuje już sukces Outriders.
Wierzę, że tak będzie.........ale z inwestycją się wstrzymam.
Co do otrzymywanych do tej pory pieniędzy od wydawcy za tzw kamienie milowe, to były to pieniądze z przeznaczeniem na produkcję a nie na "zakopcowanie kasy".

Wygląda na to, że wydawca,-czyli SQUARE ENIX. Zresztą z pewnością mają większe możliwości zarówno finansowe jak i organizacyjne jak PCF.
No cóż ? Wciąż się zastanawiam czy z debiutem OUTRIDERS nie będzie podobnie jak z Cyberpunkiem?
Już pomijam błędy, ale mam na myśli zasadę: Kupuj plotki, sprzedawaj fakty.

Czy coś wiadomo o kalendarium raportów finansowych PCF ?
Raport za III kwartał już dawno powinien być a tu tajemnicza cisza..........

Chyba MIDWIG o ile nie roztrwoni swojej kapitalizacji w czasie przyszłym.

No to się rozsypały notowania PCFA....obecnie poniżej 74 zł.

Wpadka CDR, oczywiście przez nich sama zawiniona niestety jeszcze długo będzie szkodzić pozostałym twórcom gier. Już niedługo ma wejść Outriders i czy nie będzie tak, że kupujący będą podchodzić do tej gry jak do jeża? I na wyścigi każdy drobny błąd wyłapywać. Jeżeli ta gra będzie perfekcyjna to się obroni. Inaczej to doświadczenie właśnie oglądamy.
A tak na marginesie. Oglądałem dzisiaj tradycyjną uroczystość wejścia nowej spółki na GPW. Powiem, że zszokowałem się! Pan prezes Wojciechowski ubrany w bluzę dresową.
Ja rozumiem, że ktoś ma luzacki styl, ale aby aż tak? Jakoś nie wzbudził zaufania.

Kurs już od godziny jest w konsolidacji, ciekawi mnie w którą stronę się z niej wybije?
Jak uważacie ?

Zlecenia kupna czekają ale póki co jeszcze kurs ma "kawałek drogi" do nich..............

DM Millenium dzisiaj okazał się być wydajny. Wszystkie opcje cały czas działają.
Obecny kurs 78,5 czyli +56,8%

Ten brak notowań zaczyna być irytujący. Przecież TKO nie jest jakiś z kosmosu.
A obrót ponad 150 tyś szt.na otwarciu jest co najmniej zadowalający. Na co ten specjalista czeka ?

Obecnie TKO wskazuje 90 zł. i +80%. Ciekawe do ilu musi zejść aby zostało to "puszczone"?
Czy GPW ma jakieś wytyczne/ustalenia w tym temacie?

Wiadomo, że teraz okres przedświąteczny i sprawy się nawarstwiają. Jednak tak wyznaczany termin to brak profesjonalizmu. Można było to już w poniedziałek ogłosić.
Z pewnością wyzwoli to jakąś ilość nerwowych decyzji, bo ktoś gdzieś musi wyjechać a następny ma inne plany na ten dzień/godziny.

-5% ? Marzenia.......

ramirez1 napisał(a):
Czy orientujecie się z doświadczenia, jak zwykle wyglądają notowania prawa do akcji względem notowań akcji, czy są mniej płynne, czy występuje różnica w kursach ?

Płynność będzie podobna, chociaż myślę, że PDA nawet większa.
A kursy akcji i PDA będą się wciąż wzajemnie pilnować.........

Kurs odniesienia będzie wynosił 50 a nie 46 zł.
źródło:
www.gpw.pl/aktualnosc?cmn_id=1...
kurs odniesienia:

50,00 PLN

Dywidenda GPW za bieżący rok powinna być wyższa jak za 2019, liczę na minimum 3 zł.
Decydenci z pewnością "wycisną" ile się da bo wszak budżet w tarapatach........

Wiele zależy od działań marketingowych przed debiutem Outriders. Także ocen w testach.
A przede wszystkim od dopracowania tej gry. Jeżeli jakościowo będzie Ok to nic jej nie zagrozi. Dodatkowo poniesię tę grę fala nowości.
A złego odium z Cyberpunka tak szybko się nie zdejmie. Te błędy na długo zostaną zapamiętane i niech się CDR martwi o to aby nie szkodziło to ich kolejnym produkcjom.

To co się dzieje na CDR jest obecnie irracjonalne. Fakt, że w dużej mierze to zasługa zarządu. Mogli się powstrzymać z wypuszczeniem gry do momentu naprawy błędów. Myślałem, że dzisiaj w notowaniach CDR będzie dzień odwrotu, ale szanse topnieją.
Pozostaje mieć nadzieję, że PCF po tej przestrodze dopracuje "Outriders'a".

Myślę, że sentyment się nie zmieni/ wypali. Za duże zyski branża gamingowa przynosi.
Jak się tylko "wypalą" te krótkie pozycje na CDR to kurs gwałtownie odbije.
Debiut tuż przed świętami nie jest najszczęśliwszy, bo na GPW jest taki sentyment aby Święta bez "papierów" obchodzić. Ale fakt, że to okazja do dokupienia.

Konkretnej daty jeszcze nie wyznaczono, osobiście wolałbym aby po Nowym Roku.

Tak nie zupełnie "jedzie na emocjach", wszak były/są dywidendy a to się z niczego nie bierze.

Znając przewrotność giełdy trzeba przyjąć też wariant, że kurs CDR powróci w okolice szczytu. Tak silny i długotrwały trend nie zmienia się w tydzień a nawet miesiąc.
Póki co mamy do czynienia z silną/emocjonalną korektą a dopiero po fazie dystrybucji, zbudowaniu formacji odwrotu można by mówić o zmianie trendu.
Niedługo kurs CDR znajdzie się w wyprzedaniu i zaczną się zakupy na wyścigi.
Szczęśliwi ci co ten dołek złapią.

Nie można w prosty sposób zestawiać tych spółek. Spójrz na wskaźnik C/Z CDR i PCF.
Poza tym CDR lada moment zacznie rosnąć. Podali już komunikat, że nakłady na nową grę już się zwróciły. To jak wielkie będą mieli zyski w przyszłym roku ?

Czy znany jest poziom redukcji w zapisach instytucji ?

Bazując na emisjach poprzednich spółek gdzie notowane były równolegle akcje i PDA to przypuszczam, że różnica ta będzie wynosić około 30 - 40 gr/szt. Oczywiście będzie to płynne i zmieniało się wraz z każdą transakcją.
Zatem niewiele przy tej cenie. Oczywiście jeżeli ktoś chce powiększyć portfel to bardziej opłaca kupować się PDA, bo i tak w niedługiej przyszłości cena będzie identyczna.

Cytat:
baks

Na razie jednak nie ma co się głowić nad debiutem .... bo akcje z nowej emisji mają wejść do handlu podobno dopiero pod koniec stycznia .... więc czasu trochę jest.

Data wejścia do obrotu akcji nowej emisji faktycznie jeszcze nie jest znana. Ale cóż to ma do rzeczy,- skoro będą one notowane w formie PDA? A później automatycznie się "przeistoczą".
Jeżeli chodzi o debiut i zachowanie się kursu PCF w następnych dniach to absolutnie nie można porównywać ze spółkami już notowanymi.
Ale każdy kupuje/sprzedaje na własną odpowiedzialność.

timon napisał(a):
Dostaliście już zwrot kasy z zapisów? W jakich domach maklerskich?

W DM Millenium pieniądze pojawiły się jednocześnie z akcjami. Jednak były one zablokowane, czyli nie można było wykorzystać ich do zleceń. Jutro zapewne będą odblokowane.

Średni zapis w puli drobnych inwestorów opiewał na 2 278 szt. 2 278 x 46 = 104 788 zł.
Od tego odjąć redukcję to nikt szału nie ma......... średnio 34 akcje.
Ciekawe ile z tych zapisów było podlewarowanych? Tego się nie dowiemy, można tylko spekulować......

resor napisał(a):
pozytyw taki ze sporo nowego kapitału z tego moze na te gierki na gpw napłynąć. ewentualnie to taki lc corp gamedevu

LC Corp.........Każdy kto czytał wtedy (ze zrozumieniem) prospekt emisyjny to wiedział, że to będzie wtopa.
Niestety wielu potem było zdziwionych....... bo nie czytało, albo nie rozumiało.

Powiem tak,- mój poprzedni rekord redukcji to był Noble Bank wyniósł wtedy 92,43%, ale że robiłem zapis całkiem sporą gotówką to zysk przy debiucie chyba lekko wyżej jak 80% był całkiem fajny. Noble bank w ofercie był po 10,50 zł.
Ale PCF to znacznie lepsza spółka i warta dłuższego "potrzymania".

Wreszcie się pojawiły w DM Millenium. U mnie redukcja wyniosła dokładnie 98,45%. Te drobne różnice zapewne są spowodowane zaokrąglaniem do pełnej sztuki. Może też trochę od wielkości zapisu zależały?
Aaaa....... Nie mam oznaczenia PDA, wygląda tak jakbym zwykłe akcje dostał.
Macie oznaczenia PDA ?

W Millenium nadal "pusto" ale zapewne zrobią tak jak przy Allegro, że wkrótce po sesji rozdzielą.

A gdyby ING nie miło awarii to byłoby jeszcze większe rozczarowanie....

A w DM Millenium jeszcze nie ma.........Think

Generalnie rzecz biorąc uważam, że zarówno termin tuż przed jak i po świętach nie jest dla nas najszczęśliwszy.
Wolałbym już z 10 dni zaczekać i aby spółka wystartowała tuż po 1-szym stycznia.

"Prowizje biorą za każde uruchomienie kredytu. Ja tez się pomyliłem w wyliczeniach bo kredyt do 200k to prowizja nie 0,9% a 1,1%. Prowizja 0,9% dotyczy kwot kredytu pow. 200k. Tak wiec koszt samego uruchomienia kredytu w wys. 200k to 2200 zł plus oprocentowanie za te kilka dni wykorzystania kredytu. Czyli aby wyjść na zero na debiucie przy redukcji 99% to cena musi wzrosnąć ponad 100%."

Za drogi ten kredyt. Nie bardziej opłacalny byłby kredyt liniowy? Linia kredytowa......... W DM Millenium zdaje się nawet 7 dni w miesiącu bez odsetek.

Patrząc na C/Z to obecnie PCF jest trzykrotnie tańszy od CDR. To się zapewne zmieni po debiucie a potem już po zainkasowaniu zysków z nowo sprzedawanych produkcji.
Ale,- aby było jasne,- to co się dzisiaj dzieje na CDR to jeszcze nie jest zmiana trendu. Trendy (szczególnie tak utrwalone) tak szybko się nie zmieniają. Moim zdaniem teraz na wykresie CDR pojawi się trend boczny a co potem ? Natomiast PCF nieobciążony spekulacją może dynamicznie rosnąć.

Do 11-tego! mówi prospekt i taka informacja jest uprawniona, ale 8-my mieści się w przedziale i na tę datę wskazują daty ważności zleceń. Chociaż może tkwić w tym błąd bo skoro zapisy dla instytucji są do 9-tego to wydaje się to dziwne........ Rozsądne byłoby jednoczesne przyznanie w obu transzach......

Te wszystkie podawane tutaj %-ty redukcji są tylko zwykłymi dywagacjami/spekulacjami.
A czy ktokolwiek może zaprzeczyć, że dla prezesa "istotna redukcja" to nie jest 75% (oczywiście to życzeniowo).
Tego nie wiemy a wywoływane są duże emocje....
Ale........aby nie było......i ja pozwolę sobie prorokować. Mianowicie stawiam na cięcie w granicach 90 - 95%.
Może już jutro po sesji akcje będą na rachunkach i się wyjaśni........

Joker napisał(a):
Pozostaje pozazdrościć tym co mieli kupno ustawione w niskich cenach. :)

Wolną kasę ulokowałem w zlecenie na PCF. Cóż? Nie da się chwycić wszystkich srok za ogon........

SL = Stop-Loss czyli zlecenie sprzedaży ustawione na poziomie takim, że jak dojdzie do niego kurs to automatycznie aktywuje się jako zlecenie PKC.

Też to zauważyłem. Z jednej strony to dobrze bo SL zostały już "zużyte" i w najbliższym czasie powtórka nie grozi.
Ale to jest przestroga dla posiadaczy CDR.

W sumie teoretycznie może to być wielka szansa na "pompowanie" PCF-u. Po debiucie gry a to już za 3 dni CDR wyraźnie wyhamuje. Część zysków z tej spółki będzie inwestowana w PCF jako "świeżynkę".
Zatem tylko się cieszyć .

Hmmm.......... No panowie bez jaj..........to jest biznes a nie piaskownica.
Ciekawe czy osoba to pisząca tak lekką ręką oddawałaby po 4 zł od każdej akcji ze swojego portfela?
Pomijając fakt, że nikt nikogo nie zmuszał do obejmowania akcji PCF, zatem teraz nie ma co psioczyć na spółkę.
Trzeba godzić się z faktami i inwestować (dokupić) na własną odpowiedzialność.

Dedalo,- rzeczywiście wymaga grubszej analizy.
Ale tak z ciekawości zapytam jak u Was w innych BM wyglądają zapisy na PCF?
U mnie w DM Millenium przy zleceniu kupna oprócz ilości i ceny widnieje data ważności 2020-12-08.
Czyli wychodzi na to ,że data przydziału jest już ustalona na 8 XII ? Macie podobnie ?

Zastanawiające jest to, że z puli przeznaczonej dla pracowników 123750 szt objętych ma być tylko 42297 szt.
Myślę, że trzeba wyłączyć pracowników z USA i Kanady bo dla nich było to kłopotliwe. Musieliby wymieniać swoje dolary na PLN i składać zapis w Polsce. Ale mimo to i tak ten popyt jest mały....

aircanada15 napisał(a):
"Ale potem w górę........"

A dlaczego niby ?

Bo instytucje na pierwszej sesji nie będą w stanie osiągnąć zaplanowanych ilości posiadania.
Chyba, że papier otworzy się na zupełnie "wariackich papierach" i wtedy zejdzie do poziomu równowagi.
Pytania,- ile wynosi ten poziom "wariacki" a ile równowagi?

Najprawdopodobniej będzie to wraz z przydziałem akcji do rachunków, czyli myślę, że 11-tego. Zatem jest szansa objęcia np. Dadelo.

Ale potem w górę........

Zatem,- jesteśmy "zarobieni" thumbright Ale przecież nie chodzi o taki zysk, tylko aby dokupić i poczekać.
Będzie problem z ustawieniem zlecenia "K" na optymalnym poziomie.

Taka cena prawdopodobnie będzie dla instytucji. Nam raczej nic się nie zmieni, ale trzeba poczekać na oficjalny komunikat.

Spoko..........

Piotrek92 napisał(a):
Czemu musimy teraz czekac do 11 na przyznanie akcji?

Przeciez to mozna zrobić w dzien.

Taki czas oczekiwania jest dlatego, że zapisy inwestorów instytucjonalnych dopiero się zaczynają a przyznanie ( zapisanie na rachunkach) nastąpi jednocześnie we wszystkich transzach. Potrzeba trochę czasu aby bez błędów to ogarnąć. A swoją drogą ten okres nie niej jakoś szczególnie długi. Norma......

Nie można tych ofert porównywać. Pamiętam tamto pierwsze notowanie Banku Śląskiego . Giełda wtedy była w powijakach, brak notowań ciągłych i w zasadzie większość ówczesnych inwestorów posługiwała się zleceniami PKC. Dlatego doszło do tak wysokiego pierwszego notowania. Teraz czasy inne a po tamtej przygodzie zlecenia PKC w dniu debiutów zostały wykluczone.

Nie wiem jak jest w ING ale w DM Millenium każde złożone zlecenie K/S i realizacja jest wieczorem w PDF przysyłana na maila w formie zestawienia. Zawsze to jakiś dowód........

W jakim to biurze maklerskim ?

Przeczytałem,- dziękuję

Też wysłałem zlecenie, teraz pozostaje pytanie na jakiej półce (wysokości) ustawić zlecenie kupna aby dobrać akcji po redukcji.

sasky napisał(a):
"Księga popytu w ofercie publicznej PCF Group dla inwestorów instytucjonalnych jest w pełni pokryta zapisami po cenie maksymalnej wynoszącej 46 zł, ale proces trwa i teoretycznie możliwe jest podwyższenie ceny" - poinformował PAP Biznes

Nie mogę znaleźć tej informacji w necie. Czy mógłbyś podać link? Dziękuję.....

Takie zwiększenie ceny dla indywidualnych nie jest możliwe. Aczkolwiek przy tej ofercie teoretycznie istnieje możliwość, że instytucjonalni zapłacą nieco więcej. Nacisk na słowo teoretycznie.

Prospekt nic nie mówi o możliwości przesunięć w transzach. Tak samo jak nie ma tam informacji o ewentualnych widełkach cenowych,- czyli konkretniej cenie minimalnej za akcje.
Natomiast ewenementem jest zapis, że oferta dojdzie do skutku jeżeli chociaż jedna akcja zostanie sprzedana.

Oznacza tylko tyle, że obecni współudziałowcy nie będą mogli sprzedawać tych akcji,które pozostaną im po ofercie publicznej przez kolejne 4 lata. Dla obecnie kupujących to dobra wiadomość. Po czterech latach z racji asymilacji tych akcji może dojść do czasowego "szarpnięcia" kursem. Obecnie nie będzie to miało wpływu na płynność.

Oglądałem trial ich nowego tytułu, wydał mi się nudny. Ale po krótkim kawałeczku nie można oceniać.
Natomiast trial "Outriders" jest pełen akcji.......
Oby CDR nie zaczął szybciej spadać jak teraz rośnie..........

Czy są już jakieś wiadomości o "zapełnianiu" się księgi popytu na akcje PCF ?

R0bert napisał(a):
Witam. Mam rachunek maklerski w Santanderze i akurat w Santanderze nie można zapisać sie na IPO PCF.
W którym domu maklerskim najsprawniej można przejść przez rejestrację a potem z tego rachunku zrezygnować.
Nadal chciałbym pozostać w Santander ale jednocześnie chcę wziąć udziałw IPO.
Czy w ogóle zdążę jeszcze z zapisem?

Mam rachunek w DM Millenium, zaletą jet to, że gdy się go nie używa to nie ponosi się opłat kwartalnych. Czyli nie warto go zamykać bo np. po 2 lub 3 latach można go wykorzystać.

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 26 listopada 2021 09:08:56
Liczba wpisów: 81
[0,02% wszystkich postów / 0,05 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,789 sek.

abujveiu
aasmmxpy
buanaazy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 436,51 zł +382,18% 96 436,51 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rrevjpok
idpuivfv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat