Temat:
TSGAMES
Moderator kalosz... Możesz dwoić się i troić. Kurs nie ruszy do czasu ogłoszenia kolejnego skupu. . Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
TSGAMES
Dopóki nie ma w tej kwestii komunikatu ze Spółki, to: a) informacja bez większego znaczenia dla przychodów Spółki, albo b) wyrok sądu jest nieprawomocny. Byłbym zapomniał. Możecie z powrotem zakorkować tego szampana. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
11BIT
Jak prawidłowo wycenić akcje spółek z branży gamingowej w oparciu o C/Z?Wasz zapał zaiste jest godny podziwu. Od kilku dni w zachodzę głowę co Was napędza. Żądza pieniądza, czy widmo dłuższego pobytu na haku .... Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
juniorAccount napisał(a):Biorąc pod uwagę, że CDR jest obecnie firmą mocno spenetrowaną przez aktywistów proklamujących brednie w sprzeczności z naturą i zdrowym rozsądkiem, nie ma szans na współpracę z Rowling. Jeśli chodzi o Hard / Sci-Fi to Rowling dołączy do setek innych autorów, rynek dla powieści i serii tych (i zbliżonych) gatunków jest dzisiaj dość duży, nie wiązałbym jednak jej z kulturą CP. Taka prawda. Gdyby spółka skupiła się wyłącznie na robieniu gier i nie przystępowała do wojenki ideologicznej (i to po złej stronie mocy), to CP wyszedłby w terminie i byłby zapewne o niebo lepszy. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
TSGAMES
Wyniki w poprzednich kwartałach też przecież były dobre, a zaniżone jedynie przez odpisy. No i to wszystko przy słabym dolarze. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
TSGAMES
Wątpię. Nie po takiej redukcji. Niemniej 100-ka póki co obroniona, więc wydaje się, że zmierzamy w dobrym kierunku. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
PKNORLEN
Marcin Palade: Komisja Nadzoru Finansowego powinna przygotować listę inwestorów, którzy w dniach poprzedzających wczorajsze załamanie cenowe akcji @orlen otworzyli kontrakty terminowe na spadek a prokuratura sprawdzić ich ewentualne powiązania z osobami publicznymi. Inaczej mamy państwo z dykty linkPopieram! Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
TSGAMES
zxr napisał(a):I lipa... Skup poza giełdą.. trwa konferencja Skup będzie realizowany również na GPW, ale nie wiadomo, a przynajmniej ja nie wiem, w jakiej skali. Według mnie, tylko dlatego kurs na razie stoi. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
tgolik napisał(a):Wzrosty pojawią się, .. w sytuacji gdy skarbiec spółki będzie pękać w szwach od nadmiaru gotówki ... To już jest... Wzrosty pojawią się jak Polacy stracą cierpliwość i oddadzą akcje. To się tyczy wszystkich dobrych, zdrowych spółek, które Polacy mają w portfelu. Odnośnie dobrych wyników, to jutro tradycyjnie ile na zakończenie sesji -2, czy tylko -1,5%? Ewentualnie pojutrze. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Projekty, projekty, projekty...  kliknij, aby powiększyćWyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
To zaczyna wyglądać tak, jakby udana premiera Phantom Liberty była już w cenie. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Zajebisty czat inwestorski. Pięć pytań na krzyż, z czego wartościowych jeszcze mniej, a pytanie o drugą część serialu Edgerunners, który uratował im żyć, odrzucone. Dziękuję... Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Pani Dr. Irenka po prostu zbyt drogo się wyceniła i tyle. Biorąc pod uwagę zysk netto za ostatnie trzy lata to przy 12,8zł C/Z wynosi 27,28 !?! No bo Pani Irenka jest pewna, że zyski będą już tylko rosły... Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
ALLEGRO
CFO spółki na ten przykład sprzedał 250 tys. akcji. Żródło ESPI Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
rudygonzalez napisał(a):Może i nie ma wielkich fajerwerków związanych z wydarzeniami na żywo ale bardzo podoba mi się sposób budowania hypu na dodatek. Wywiad z Keanu Reevesem sprzed 2 godzin na popularnym kanale IGN. Wywiad z Keanu Ależ facet ma charyzmę. Opowiada o jakiś popierdółkach, a człowiek siedzi i wsłuchuje się w każde jego słowo jakby ten co najmniej zdradzał sekret perpetum mobile :) Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Panowie od krótkich pozycji muszą mieć jaja ze stali ...albo głębokie kieszenie. 1 Gladstone Capital Management LLP CDPROJEKT PLOPTTC00011 0,65 2023-06-13 2 AQR Capital Management, LLC CDPROJEKT PLOPTTC00011 0,59 2023-06-09 3 Point72 Asset Management, L.P. CDPROJEKT PLOPTTC00011 1,17 2023-05-30 4 BlackRock Investment Management (UK) Limited CDPROJEKT PLOPTTC00011 0,54 2023-05-19 5 Kintbury Capital LLP CDPROJEKT PLOPTTC00011 0,58 2023-04-03 Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
ALLEGRO
Ja osobiście czekam na okolice 27zł. Kurs bardzo długo dryfował między 25-27zł, więc nic nie stoi na przeszkodzie żeby tam wrócił. Jako przyczynę sternik może wykorzystać start wszystko.pl Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Zmarnowany potencjał Keanu, jego "check this out!" skradłoby każde show prowadzone na żywo przy publice. Na otarcie łez jest "jedynie" to, że gameplay wygląda obiecująco. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Nikaja napisał(a):bożyczko napisał(a):Żadnych komentarzy odnośnie braku prezentacji FL na imprezie?? Ja osobiście, jak pewnie większość, liczyłem, że to będzie gwóźdź programu, krem de la krem, a tu figa z makiem. D*** z pisaniem, c*** z poczytaniem... Czasem jednak warto z większym dystansem podchodzić do własnych oczekiwań/życzeń, a do tego przekładania ich na wszystkich ;). A tutaj coś dla niecierpliwców - twitter.com/billbil_kun/status...Zobaczymy czy data premiery będzie bliższa czy dalsza. Wmawiać sobie możecie co tam chcecie, ale rozczarowanie odnośnie braku prezentacji było powszechne o czym napominały media branżowe. Dla mnie to wygląda tak, jakby ta prezentacja została przesunięta o czym świadczy przedwczesne zamieszczenie preoredów na steam i gog. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Żadnych komentarzy odnośnie braku prezentacji FL na imprezie?? Ja osobiście, jak pewnie większość, liczyłem, że to będzie gwóźdź programu, krem de la krem, a tu figa z makiem. D*** z pisaniem, c*** z poczytaniem... Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
krewa napisał(a):bożyczko napisał(a):Ale żeś Pan cięty na ten CDR. O wynikach pogadamy po premierze Widma Wolności... Opatrznie Pan odebrałeś mój wpis. Była w nim żywa troska osoby nierozgarniętej w ocenie sprawozdań finansowych. Skoro jest troska, to rozumiem, że papier jest w koszyku?? Aticzek napisał(a):Wynik jak na wycenę jest kompromitujący, ale tu się kupuje marzenia które imo nigdy się nie ziszczą, co nie przeszkadza żeby spółka urosła kolejne 100% Konsensus to kolejna kompromitacja, typowa zagrywka pod kupowanie balona, który już raz pękł. Pozwólcie mym marzeniom piąć się w nieboskłony, aż mój apetyt zostanie poskromiony. Ł. Bożyczko Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
krewa napisał(a):O monumentalności fabuły W3 już wiemy, może teraz jakiś komentarz dotyczący wyników? Dobre, złe, zgodne z oczekiwaniami? Bo ja w swojej amatorskiej ocenie obawiam się o dzisiejsze wybicie. Ale żeś Pan cięty na ten CDR. O wynikach pogadamy po premierze Widma Wolności... Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
ALLEGRO
W dwa miesiące notowania podniosły się o 48%, to mało?? Parafrazując naczelnego wodza komunistycznej partii PIS: Przede wszystkiem, nie być pazernym! p.s. a te wszystkie konsensusy, to są są brane za przeproszeniem z .... Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Sprawa się rypła. E3 2023 zostały odwołane, a według mnie, to właśnie na tych targach CDR chciał zaprezentować Phantom Liberty. Następny jest gamescom, ale startuje dopiero 22 sierpnia. https://www.e3expo.com/Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Na PC to chyba nowy tytuł, tak? Tak. Poza tym, gigant typu PlayStation ma o większe możliwości marketingowe. Nie byłoby takich dysproporcji w komentarzach, gdyby TLoU był grywalny. I jeszcze jedno. Za chwilę 2,5 letni CP ma większy peak graczy od nowości PlayStation Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Nie godzi się cieszyć z czyiś potknięć, ale w ich przypadku nie mam żadnych skrupułów. Komu jak komu, ale im to się naprawdę należało. Na uwagę zasługuje też liczba komentarzy. CP po tygodniu miał na koncie 228k szt., a tutaj ledwo 22k. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Dla mnie, to wszyscy malkontenci i zgredzi (czekający na 50zł) mogą wystartować dopiero w dniu premiery dlc. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
juniorAccount napisał(a):Jak już tu pisałem ... Q4 wydaje się być najsensowniejsze. Q3 poświęcą na promocje. Dlatego napisałem o maratonie... Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Maraton pod premierę Phantom Liberty uważam za otwarty! Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
ALLEGRO
Według mnie to powinno dać notowaniom ALE porządnego kopa. Nie chodzi o to, że Shopee stanowiło jakieś zagrożenie, tylko o to, że allegro właściwie nie ma konkurencji. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
ALLEGRO
Jeszcze nowszy jest o 206mln kary za nadużywanie pozycji. Chyba będzie mało tego jednodniowego rekordu żeby to pokryć. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
ALLEGRO
To stary news.. Nowy jest taki, że UOKiK nałożył na allegro 4mln kary. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Bo na razie nikt nie sprzedaje... Wszyscy czekają na super wyniki za 3Q, ale te według mnie są już w cenie. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Kurz po serialu Edgerunners opada, a w raz z nim kurs spółki. Jednak za chwilę dobry raport za 3Q, a potem odświeżony W3, czy to wystarczy na trzymanie kursu w ryzach, czy też wracamy do okolic 100 lub niżej? Czy wydra wygra? Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
tgolik napisał(a):... Tyle, że aby podnieść średnią ocenę na STEAM po premierowym piku, trzeba wielu miesięcy z tak dużą liczbą recenzji jak w ostatnich tygodniach. Mniejsza, od oczekiwanej, sprzedaż na pewno nie wynika z niskich ocen gry, bo ta nigdy nie zeszła poniżej 74% (nawet po ataku ruskich troli). Oceny w okolicach 50-60% nie przeszkadzają w świetnej sprzedaży innym tytułom. Będzie dobrze jeśli gra nie zejdzie na liście bestów poniżej 25 pozycji (dawniej 1str), bo przed kreskówką po zakończeniu wyprzedaży ocierała się już o 200 miejsce. Fajnie byłoby usłyszeć zapowiedź drugiego sezonu przy prezentacji najbliższego raportu. Mowa była o 3 latach potrzebnych na produkcję, ale jestem pewien, że za odpowiednią kwotę japońce chętnie wezmą nadgodziny i zdążą w 2. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Średnia cena z tego zestawienia (232,53zł) nic nie daje bo procent udziału poszczególnych rynków jest inny (kluczowe USA), więc wasze estymacje i tak będą tylko nazwijmy to "eksperckie". Mnie osobiście ciekawi jak długo będzie trwał hype na tę kreskówkę i jak długo ona będzie robić robotę, bo póki co to wygląda na tyle dobrze, że można mieć nadzieję, że w najbliższym czasie nie zobaczymy ujemnych przepływów, na które tak liczyły fundy. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
CDR pokazał dzisiaj siłę. Jedyny z WIG20 na plusie i to przy bardzo ładnym wolumenie. Czyżbyśmy w końcu szykowali się do korekty?  Mogłoby być bardzo ładnie, gdyby nie otoczenie... Opinia biegłych w AT mile widziana :) Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
krewa napisał(a):Pamiętajmy o zasadzie nadrzędności. Wsparcie w ujęciu tygodniowym ma większe znaczenie od wsparcia w ujęciu dziennym.
Dziękuję Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Panie Krewa, Pan nie żartuj z wisielców tylko wyrysuj dobrodzieju co nas czeka. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
PKOBP
le rom napisał(a): ...... Zatem ryzyko dryfowania kursu przez pół roku czy nawet rok to mieści się w zwykłej strategii inwestycyjnej. Przy kupnie po obecnym kursie-przez najbliższe pół dekady- ryzyko strat można szacować na 30% , zaś oczekiwany zysk:- zwrot z dywidend szacuje na jakieś 30%, a wzrost kursu o jakieś 40% . A wiec średnio R/Z~1/2.3. Nie jest to rekomendacja. "Andrzeju nie denerwuj się..." :) Nie twierdzę, że obecna wycena nie jest interesująca. Niemniej w świetle już wymienionych zagrożeń ryzyko dalszych spadków jest bardzo wysokie. Tym samym korekta banków, którą wieszczyli "analitycy" może się zacząć z niższego pułapu. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
PKOBP
Zapewne tak, ale pytanie do ilu najpierw spadnie i jak długa będzie konsolidacja. Ostatnia pomiędzy 20 a 24 zł trwała około 8 miesięcy. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
PKOBP
Do tego dochodzi spadek popytu na kredyty mieszkaniowe. Według BIK w lipcu aż o 66,8% r./r. finanse.gazetaprawna.pl/artyku...Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Co to za dziwny argument? Nie ma czegoś takiego jak przede wszystkim na tę albo na tamtą platformę. CDR zdecydował się wydać grę na PC więc kupujący ma prawo oczekiwać dobrego produktu. Poza tym, biorąc pod pod uwagę liczbę pobrań na GoogleP (5k+) oraz liczbę ocen userów (poniżej 200!), to wersja mobilna wygląda jeszcze gorzej. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Pisząc, że produkt jest niedopracowany opieram się na opinii największego rodzimego branżowego portalu tutaj, który twierdzi, że w grze brakuje fabuły. Jest to dla mnie zupełnie niepojęte skoro charakterystyka jednej karty w Gwincie potrafi zawierać kilkadziesiąt wierszy, wiem bo z ciekawości zainstalowałem sobie typowego Gwinta. Dzięki temu wiem również, dlaczego ta gra jest nierentowna. Zbyt mocno rozbudowane opisy kart, to tylko wierzchołek góry lodowej. Konia z rzędem temu kto znajdzie mi nastolatka, albo dwudziestoparolatka, który lubi czytać...a przecież to oni są grupą docelową. Inną kwestią są zaporowe ceny dodatków typu makieta planszy, soundtrack itp. Ile osób zapłaci 36 zł za zmianę avataru, gdzie za tę kwotę można dostać już całą grę??? Aż szlak człowieka trafia jak patrzy na zmarnowany potencjał Gwinta. Poza tym, przejrzałem również opinie graczy na Steam dot. Maga Renegata, w których najczęstszym zarzutem jest okrojenie mechaniki potyczek tj. jedna runda zamiast trzech. Jedni lubią to inni tamto, ale wiadomym powinno być dla CDR, że bez marketingu po grę sięgną wyłącznie ci, którzy wcześniej grali w typowego Gwinta, więc należało pozostawić dotychczasową mechanikę lub dać wybór. Po pięciu dniach od releaseu gra jest na 302 miejscu na liście bestselerów Steam, ze średnią pozytywnych ocen 61%, a ilość komentarzy w ogóle przemilczę, więc nie można tej "premiery" ocenić inaczej jak bardzo negatywnie. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Firma kalibru CDR ma, a przynajmniej powinna mieć, armię ludzi od rozpoznania rynku, którzy oceniają szanse danego produktu na komercyjny sukces. Eksperymentować to sobie mogą małe spółeczki z NC. Brak marketingu można zrozumieć, ale wydawanie niedopracowanego produktu już nie, bo to tylko psuje renomę firmie, ile na nią trzeba pracować każdy wie. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
ALLEGRO
Może, ale musi się liczyć z negatywną oceną transakcji ze strony kupującego, co dla sprzedającego stanowi wg. mnie dotkliwą karę, która zniechęca do tego typu praktyk. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Baardzo ładny raporcik! Z dużym optymizmem można patrzeć na 1Q, w którym dojdą nexgeny. Przy okazji Wesołych Świąt życzę akcjonariuszom! Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Nawet gdyby gra była gotowa, to wydawanie jest w tym momencie byłoby sporym błędem. Po co robić konkurencję dobrze sprzedającemu się CP? Uprzedzę od razu ewentualne przytyki co do obniżonej ceny, bo z tego co zauważyłem, to promocja na Sony pojawiła się dopiero wczoraj lub przedwczoraj. Niewykorzystanie darmowej reklamy w postaci serialu lgbtflixa też uważam za marnotrawstwo. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Tak do poczytania dla Inwestorów. "Wiedźmin 4 powstaje od co najmniej 3–4 lat, ale nie wiadomo, o jakim konkretnie etapie prac mówimy. Część działań to najpewniej w głównej mierze czyste planowanie wpisujące się w proces preprodukcji, choć od 2018 roku tworzona jest już fabuła owego dzieła. Odpowiada za nią doświadczony pracownik CD Projektu RED – Marcin Blacha, działający w firmie kolejno w roli producenta i scenarzysty. Pisał on historie zarówno do poprzednich odsłon Wiedźmina, jak i Cyberpunka 2077 (źródło: własne)." www.gry-online.pl/newsroom/wie...Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
baks napisał(a):Z tymi produkcjami to bym tak nie szalał. Chyba warto pamiętać ile to kosztuje. Teraz przy poziomie zatrudnienia ponad 1000 osób spółka wyprodukowała jedną dużą grę. Aby stworzyć 3 gry w ciągu kilku lat potrzeba by ok 2 tyś. Moderator:Komentujemy spółkę, nie użytkowników. Nad CP pracowało 530 osób… Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Wiedźmin 4 potwierdzony!!! comparic.pl/wiedzmin-iv-potwie...A zastanawiałam się co było powodem zamknięcia (lub zejścia poniżej progu) krótkiej przez jeden fund... Szkoda tylko REDengine. Lata rozwoju pójdą na marne, ale najwyraźniej tak miało być. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
ALLEGRO
Jak zawsze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Gdy mieszkałem w lemingradzie otoczony, a może raczej osaczony, przez markety, to esklepy praktycznie dla mnie nie istniały. Teraz, gdy przeprowadziłem się na zadupie zadupia, to zakupy robię głównie w esklepach, a najwięcej pieniędzy zostawiam na allegro. Dlaczego? 1. W 95% na allegro są najniższe ceny. Nawet jeżeli w esklepie sam towar jest parę groszy taniej, to i tak allegro wygrywa bezpłatną wysyłką ze Smart. 2. Bezpieczeństwo. Jeżeli zwykły esklep zrobi cię w bambooko np. wyśle ci towar innej marki, które według niego "jest przecież tej samej jakości, a może nawet lepszy"  , to możesz zapomnieć o odzyskaniu pieniędzy. Możesz oczywiście odesłać, ale to opłaca się tylko przy bardziej wartościowym towarze. W przypadku allegro zdarzało mi się już kilka razy korzystać z programu ochrony kupujących, który działa wzorowo. Oby tak dalej! 3. Największy wybór asortymentu. 4. Śmiesznie tania wysyłka (Smart). 5. Bezpłatne zwroty (Smart). Niektórzy doceniają również szybkość dostaw. A propos amazon. To przecież jest jedynie marketplace. Tego typu platformy funkcjonują na polskim rynku już od wielu lat i według mnie bez powodzenia. Jeszcze kilka lat temu, jedną z największych takich platform był eMag. Bodajże trzy lata temu się zawinął. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
JSW
W końcu... dojechaliśmy Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Zgadzam się. Pierwsze miejsce na liście bestsellerów o czymś świadczy. CP zaliczył ostatniej doby niezły przyrost opinii - 12723 szt. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
ALLEGRO
Tyle szumu było o promocjach na allegro w black friday, a tu guzik. Na całym parkiecie przeceny tylko nie na allegro... Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
"Zgodnie z treścią Uzupełnienia HEC zgłosił propozycję zmiany w zakresie (1) wydłużenia harmonogramu realizacji Projektu Polimery Police o dodatkowe 15 dni oraz (2) podwyższenia wynagrodzenia o dodatkową kwotę 12,7 mln EUR." Pasibrzuchy spodziewały się dłuższego terminu i dużo większej kwoty. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
JSW
Według mnie, cena australijskiego jest zrównywana do zawyżonych cen węgla chińskiego. Po zdjęciu bana, drastycznie spadnie cena chińskiego, a wraz z nią australijski. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
JSW
anty_teresa napisał(a):IMO to dość naturalne, że po takim wzroście kursu bazującym na wzroście kursu węgla koksowego i koksu znajdują się podmioty oczekujące co najmniej korekty, jak nie zmiany trendu i powrotu do bazy. Jesteśmy właśnie świadkami powrotu do bazy. :) W czwartek, według mnie, miało miejsce tzw. sprawdzenie bilecików. Ostatni raport produkcyjny od strony produkcyjnej neutralny, a pod względem cen sprzedaży węgla bardzo dobry, a to tylko przedsmak kolejnych kwartałów. Tak długo jak Chiny są na ścieżce wojennej z Australią, to o cenę węgla koksowego można być spokojnym. W dniu, którym zakopią topór wojenny, wziąłbym pod uwagę zamknięcie lub przynajmniej skrócenie pozycji. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
JSW
Rekomendacja jest już dostępna. Jeżeli chodzi o wycenę, to Panowie z BOŚ najwyraźniej mocno zasugerowali się moim ostatnim wpisem. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
JSW
Od kiedy to rynek pozytywnie reaguje na wzrosty kosztów? Wzrostów nie generuje nic innego jak tylko gwałtowne wzrosty cen węgla. Pytanie w jakim okresie czasu mBank szacował to na 400mln? Jakiś link? Wskazane przeze mnie 140 mln zł to ma być koszt poniesiony z tego tytułu tylko w samym 2021 r. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
JSW
Tak, Panowie z Numeric Investors LLC mają albo jaja ze stali, albo głębokie kieszenie, bo wszystkie znaki na niebie wskazują na kontynuację ruchu w górę. Rynek całkowicie zignorował 140 mln na zwiększenie płac, które lekką rączką przyklepał związkom nowy prezesik. Co ważniejsze, 7.09.2021 r. Soboń poinformował, że konsolidacja kopalń nie obejmie JSW, więc widmo przejęcia nierentownych kopalń mnie osobiście przestało niepokoić. linkPrzy tych szalejących cenach węgla, ewentualna mała korekta będzie tylko złapaniem oddechu, tak do 65-70, tam spodziewałbym się boczniaka analogicznie jak w pierwszym półroczu 2017 r. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
No proszę, kolejne w tym miesiącu reko z ceną docelową powyżej 200. Nie wszyscy czekają na te sławetne 100 zł. – mBank – kupuj 238 zł - Wood&Company – trzymaj 209zł Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
JSW
Twoje podejście jako technika zapewne jest właściwe i młodsi użytkownicy docenią starania edukacyjne. Dla starych ignorantów jak ja, jeśli zamknięcie wcześniejszej sesji było niżej (35,45 - 24 sierpień) to kolejną traktuję jako wzrostową. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
JSW
Ja widzę dziewięć i pisałem o korekcie. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
JSW
Tylko pamiętajcie, że to już jest 9 sesja wzrostowa. Nic nie rośnie wiecznie. Korekta może być tylko w locie, albo lekka (do 45?), a może cofniemy się do 40. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
JSW
ryhol2 napisał(a):... A jeszcze nie tak dawno gdy akcje chodziły po 32 zł tak wielu było interlokutorów... To byli niedoszli inwestorzy, którym marzyły się poziomy 20zł. Większość wyszła przy 30 zł, a ostanie niedobitki odpadły przy 40. Nie ma inwestorów, więc nie ma też interlokutorów. :) Pojawią się przy korekcie... Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Desperacka próba obrony krótkich pozycji przez CREDIT SUISSE rekomendacją - poniżej rynku i ceną docelową 135zł Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
JSW
xyon napisał(a):Guma długo była naciągana, aż w końcu "wyszczeliła". Moze short squeeze też dopomógł. ... Według rejestru fund póki co zmniejszył pozycję o 0,03%, więc ewentualny short squeeze dopiero nas czeka. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
JSW
Pierwsza tona ma wyjechać z tej kopalni do końca bieżącego roku. Cieszy również to, że Jastrzębie III ma być przeniesiona do SRK 31 października. W skali roku Spółce ma to przynieść 90mln oszczędności. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
JSW
Gdzie niby jest te reko BOŚ z 28.07? Ostatnia rekomendacja BOŚ dla JSW jest z 9.07 - Sprzedaj ale nie jest to 10zł. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
JSW
Zgadzam się, że wycena Spółki jest bardzo niska i dlatego cały czas trzymam papier. Jednak mając na uwadze wcześniej wymienione zagrożenia dość mocno zmniejszyłem pozycję. Moderator:Wątki spółek nie służą do zapisu własnych transakcji, ani podawania własnych warunków wejścia czy wyjścia z papieru. Na tego rodzaju zapiski przeznaczony jest dział Indywidualne Kroniki Giełdowe. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
JSW
Dywidenda?? Według mnie nie rośnie bo: 1. Istnieje duże ryzyko, że JSW zostanie zmuszone do przejęcia nierentowych kopalń. 2. Nad JSW wisi widmo kolejnego haraczu, tym razem od metanu, którą eruroświry chcą narzucić. 3. Pazerność Związków nie ma granic i Bóg jeden wie ile procent podwyżek wymuszą. 4. No i w końcu jesień za pasem, a z nią dalsza psychoza i możliwy lockdown. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
W Epic Games Store znaleziono kolejną aktualizację do gry Cyberpunk 2077. Łatka ma „ważyć” niemal 40 GB i może być pierwszym krokiem do wydania DLC. źródłoWyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
JSW
O tym, że pozycja nowej Pani prezes jest krucha Rzeczpospolita pisała już w ubiegłym tygodniu, więc ta informacja jest już raczej w cenie. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
JSW
Złe informacje też są ignorowane. Spór ze związkami nie jest chyba tutaj największym hamulcowym. Rynek czeka raczej na ostateczne rozwiązanie kwestii przejęć. Związki zwróciły się w tej sprawie do rządzących i to na ich reakcję czeka rynek. Kolejne deklaracje zarządu spółki niewiele wniosą. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
PZU
Przewidywanie poziomów kursu zostawiam technikom, którym osobiście nie jestem. Natomiast straszenie Donbasem jest trochę jak straszenie dzieci Babą Jagą. Rosja zawsze będzie "uruchamiać" Donbas jak będzie chciała coś ugrać z "zachodem". Aktualnie zależny im na odblokowaniu projektu Nord Stream 2. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Nie oszukujmy się, nowa łata robi duże wrażanie, co widać po zachowaniu dzisiejszego kursu i obrotach. Usunięto ponad 500 błędów/nieudogodnień. RED'si robią swoje! Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
HUUUGE
Różnica kilku miejsc po przecinku mogła by być istotna dla kogoś kto zrobił zapis za kilkaset tysięcy, a raczej nie posądzał bym o to kogoś kogo nie stać na porządne konto maklerskie.. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
HUUUGE
Kolega mnie uprzedził. Boś już rozliczył transakcję. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
JSW
W styczniu sprzedaż koparek w Chinach wzrosła do 19,6 tys. (+97% r./r.) - Trigon Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Temat:
JSW
a czy były jakieś podstawy do tego żeby zaniżyć kurs do absurdalnych 10 zł? Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Od uruchomienia preordera zastanawiała mnie stosunkowo niska wycena produktu. Zagwozdka się wyjaśniła po upublicznieniu czasu gry na głównym wątku. Większym problemem są błędy techniczne i to one zaważą na sprzedaży. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Redukcja 98,5% Otrzymałem potwierdzenie transakcji. Jednym słowem zawracanie gitary. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Vox napisał(a):Alior ma takie awarie jak w ING w kółko. jak chcecie zmienic BM to tylko BOŚ. Może i drogi ale stabilny jak skała. Potwierdzam Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Christof_martin napisał(a):bożyczko napisał(a):Merkav napisał(a):chyba lista bestsellerów nie ma znaczenia, ale Outriders na whislist na steemie jest na pozycji 20. Ludzie piszą, że ta gra ma fajny system walki, nudną fabułę i jest podobna do kilku innych gier (ale nie wiem czy to wada czy zaleta).
Ten 4 letni lock części akcji oznaczą, że kurs w przyszłości będzie się mało zmieniać? Jeśli lista bestsellerów, czytaj sprzedaż, nie ma znaczenia, to w takim razie co ma? 1. Wycena spółki na 1,3mld uwzględnia wielki sukces Outriders , a póki co według steam zainteresowanie jest znikome. 2. Grupę followersów na poziomie 30k przy tytule AAA należy uznać za bardzo małą. 3. Wishlista też zapewne nie wygląda imponująco skoro sam prezes się nią nie podnieca (tak to chyba sam ujął). wishlista Green Hella obecnie przekracza 1.000.000 więc OutRisders to chyba nie bedzie jakaś petarda na Steamie...... Gdybym oczekiwał petardy, to zapytałbym, dlaczego Gry nie ma w pierwszej setce :) Jeszcze jedno. Ktoś wspomniał o niecałych 3 miesiącach do premiery. Według prospektu premiera planowana jest na 2 lutego, czyli dokładnie za 2 miesiące. Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Merkav napisał(a):chyba lista bestsellerów nie ma znaczenia, ale Outriders na whislist na steemie jest na pozycji 20. Ludzie piszą, że ta gra ma fajny system walki, nudną fabułę i jest podobna do kilku innych gier (ale nie wiem czy to wada czy zaleta).
Ten 4 letni lock części akcji oznaczą, że kurs w przyszłości będzie się mało zmieniać? Jeśli lista bestsellerów, czytaj sprzedaż, nie ma znaczenia, to w takim razie co ma? 1. Wycena spółki na 1,3mld uwzględnia wielki sukces Outriders , a póki co według steam zainteresowanie jest znikome. 2. Grupę followersów na poziomie 30k przy tytule AAA należy uznać za bardzo małą. 3. Wishlista też zapewne nie wygląda imponująco skoro sam prezes się nią nie podnieca (tak to chyba sam ujął). Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|
Wiemy od kiedy jest dostępny preorder Outriders? Do premiery rzut beretem, a gra na liście bestsellerów steam jest dopiero na 2929 pozycji Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
|
|