PARTNER SERWISU
zoyywfsv
mariuszemc

mariuszemc

Ostatnie 10 wpisów
Mirbud obecnie wyczekiwanie, cisza przed burzą jak widać

poziom 0,50 chyba już atrakcyjny do wejścia.... czas pokaże czy tak było.

Free float: 21,53% ........

już kilka dni zostało do WZA, mam pytanie do specjalistów: czy w propozycji uchwał nie powinno być podanej ceny po jakiej będą skupowane akcje? walne rozpocznie się o 10.30 w środę, podejmowane uchwały a zwłaszcza ustalenie ceny skupu jest informacją szczególną, dostęp do niej podczas sesji ma wymiar strategiczny, czy nie narusza to prawa akcjonariuszy ? obrót akcjami tego dnia będzie odbywał się normalnie. Mi śmierdzi to manipulacją kursu.

16zl za paczkę......
RighDruadh napisał(a):
Drobne info:

Ministerstwo zdrowia opublikowało dziś listę ewidencyjną z firmami, z którymi dokonała interesu, z naszego rynku jest Biomaxima i Mercator
www.gov.pl/web/zdrowie/covid--...

Wyfiltrowałem Mercatora:
Przedmiot zakupu Ilość Dostawca Wartość zamówienia Podstawa zakupu Status zamówienia
Rękawiczki jednorazowe 3 900 000 sztuk Mercator Medical S.A. 625 600,80 zł Zlecenie zakupu Dostawa zakończona
Zakup rękawiczek 13 631 000 MERCATOR MEDICAL 1 711 946,66 zł Dyspozycja MZ zrealizowane

Łącznie 2 337 547,46 zł

Innych zakupów rękawiczek (poza partią od Agencji Rozwoju Przemysłu, a od kogo ona ma, nie wiadomo) nie było, więc Mercator ma na tę chwilę wyłączność w MZ

-12% masakra

BOŚ raczej nie poda nowej reko....... Może MBANK ? Think

obecnie: zysk około 21,2 mln; niebawem dywidenda 0,5zł na akcje, niebawem skup akcji max. 1 mln. Na dziś 36,6% ff; brak informacji o zaangażowaniu funduszy. Jeśli wynik II kwartału utrzyma się na podobnym poziomie to fundamenty poprawią się dość znacznie. W wycenę bym nie wchodził, dużo może się jeszcze wydarzyć.

ciężko wyrokować, obroty trzeba obserwować, bo jak na zwyżkę nie są zbyt duże. Wszystko jutro jest możliwe: +5% i -2% na otwarciu; wynik kwartalny podany już szacunkowo był dobry co ostatecznie zostało potwierdzone. jestem dobrej myśli i nie obrażę się jak będzie 60,00zł Whistle

posiadacze akcji powinni "zakopać" je do lipca, do wyników II kwartału.....

obstawiałem 24-26mln... ale trzeba zauważyć, że marzec podbił wynik, jeśli dynamika zamówień odzwierciedla wzrost ceny w hurcie to obecnie nadal jest dość umiarkowana cena. Niebawem dochodzi ustalenie prawa do dywidendy. Jestem ciekawy jakie fundusze weszły w tą spółkę ;)

blu napisał(a):
Co Cię skłania do takiego "obstawiania"? Może sam jesteś akcjonariuszem i masz zamiar jutro realizować zysk po 40-45 zł, bo te 50 zł które się trzymało przez ostatnie 3 tygodnie Cię nie satysfakcjonowało?

sesja ok, podaż jednak nie była aż tak duża, na plusie zakończona sesja

korekta głębsza czy testowanie wsparcia.....chym nie ogarniam tego...

masz rację, rzuciłem okiem na kurs TOP Glove, wczoraj już była zwyżka, co było widoczne dziś na MRC. Zobaczymy co jutro dzień przyniesie

mam mały pakiet, zobaczymy co jutrzejszy dzień przyniesie, ogólna sytuacja na GPW nie sprzyja zakupom teraz jak pewnie zauważyłeś, puki co spółka broni swoje szczyty ;)

dzisiejszy przebieg sesji ze zmiennością kursu 4,8/4,1 wskazuje na.... właśnie na co?

jutro wyniki I kwartału, będzie realizacja zysków tak obstawiam... ;)

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 11 czerwca 2021 20:33:56
Liczba wpisów: 17
[0,00% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,296 sek.

tpkuxnul
nunapxul
whrnvdbs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qkqfnsbl
vkuetxfy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat