vtkvojpz
Advertisement
PARTNER SERWISU
nmywdbcs
faluch

faluch

Ostatnie 10 wpisów
Biedni Czesi pchaja sie juz w dwa reaktory, a zapomnieli ze morza nie maja... a ilu jeszcze innych takich nieszczesnikow po swiecie rozsianych?:)

Nie wiem skad to poruszenie? Spolka urosla 150% zaledwie, tyle poszla do gory co 3 spolka z gpw od zeszlorocznego dolka. Krol spekulacji???? Jak urosnie 500% 1500%.lub wiecej to wtedy tak:)

Ktoś rzucił tekst o CD projekt, faktycznie tam powrót na 10zł niemożliwy (raczej:)), bo zmieniła się sama spółka. W przypadku Mercatora zmieniło się tylko otoczenie, nie spółka i to jest chyba oczywiste że to otoczenie wróci do stanu jaki był rok temu, wtedy też kurs spółki wróci na swoje miejsce. Mało tego, przy większych marżach zaraz się zwiększy konkurencja co zdołuje biznes w przyszłości.

Oczywiście mogę tylko pogratulować tym którzy kupili rok temu po 10zł i wytrzymali do tej pory, ale kupować teraz po tych cenach, to bez obrazy trzeba być szaleńcem:)

mily66

Zadziwiają mnie takie wpisy i takie poglądy, ale w końcu młodzi "gracze" gdzieś się życia nauczyć muszą:)

Byłbym bardzo zdziwiony gdyby za 2-3 lata ten papier nie wrócił znów na 10zł, oczywiście wypłacając po drodze kilka sowitych dywidend, ale tam właśnie lub jeszcze niżej jego miejsce gdy skończy się zamieszanie z wirusami. Popatrzcie sobie na historię, Biotony, PBG i dziesiątki innych, ludzie nigdy się nie nauczą:)

Co tam dywidenda. Juz dzis wiadomo ze PZU i inne duze spolki SP będą budowac szpitale polowe. Co beda spnsorowac w przyszlym roku? To juz tylko Sasiny - strzalowi mogą wiedziec, a ze ich wiedza ekonomiczna bliska zeru to wydrenuja do zera spolki ktore traktuja jak swoje. Nie znam sie, ale jestem w szoku ze prawo na to pozwala!?. Z drugiej strony co to jest prawo dla sasinow-strzalowych:)

Le rom, masz dosc oryginalne, ale w sumie nie glupie podejcie do rynku. W wielu miejscach sie zgadzam, choc mam wrazenie jestes przychylny obecnej wladzy, w przeciwienstwie do mnie i rynku... jak widac. Cytujac klasyków" Nie ma takiej niegodziwosci....." ja nie mam zupelnie zufania do sasinow i innych wynazkow, ktorzy w przyszlym roku nie mogac sie bardziej zadluzyc wydrenuja wszystkie spolki SP, z których cos mozna jeszcze wydoic. Ten strzaliwy to wlasnie sasiny, a nie zadne ciemne moce. Jak tylko zmienia sie te populistyczne socjslistyczne wladze to i strzalowi znikna..... choc wyprzedzajac rynki moze odbicie bedzie znacznie wczesniej...

addison

Uwierz mi, że jak wszyscy w to wejdą to branża nie będzie perspektywiczna ani zyskowna:)

Dalej się nie rozumiemy:)

Przez ostatnie lata spółka chodziła poniżej złotówki i nikt z Was nie chciał jej kupować bo pisali że balon, wydmuszka i syf z malarią, bankrut, miało na 20gr lecieć...

A jak ktoś zabiera zabawki z giełdy to nagle jak "zakazany owoc" nagle wszyscy widzą tu skarb i potwornie niewartościowaną, mega przyszłościową spółkę, dlaczego przez ostatnie lata żeście jej nie kupowali za grosze, tylko teraz koniecznie po 2,5 każdy by chciał obkupić się po korek?
Co się takiego zmieniło przez ostatni rok że zamiast 20gr nagle wszyscy tu zaczęli widzieć 20zł?
Przepraszam, ale dla mnie to śmieszne.

To samo na innych spółkach, np wspomniany Stelmet, tam ta sama sytuacja, jak rynek wycenił spółkę na ułamek jej wartości to właściciel korzysta z okazji i odbiera ją za grosze, dziwić się tylko można mistrzom którzy brali ją po 30zł i z wdzięczności oddali po 8zł:) Tam też były identyczne śpiewki...

Nie bardzo rozumiem to oburzenie:) Taki mamy rynek, takie wyceny, ja jestem bardzo zadowolony bo udało mi się w marcu kupić po 1,2 i sprzedać z dobrym zyskiem.

Przez lata nikt tych akcji nie chciał kupować, jak były tanie jak barszcz to kurs spadał i spadał a teraz nagle wszyscy oburzeni że "tanie" akcje odkupi sobie główny akcjonariusz.

Powinniście być wdzięczni bo na tym rynku, gdyby nie skup to kurs pewnie by właśnie dobijał do 1,5zł.

quote=faluch] (Nie rozumiem dlaczego tolerowane tendencyjne wpisy kolegi "le rom", )

A coz to za zlosliwosci?:)
Jak ja bym mial byc zlosliwy to wytknalbym ze wpisywanie na kilkunastu spolkach zapowiedzi monych zjazdow zawsze sie w cos trafi. Newag i wiele innych tez mialo na dno jechac a bije nowe szczyty....

Pkp faktycznie zjechalo bardziej niz przypuszczalem, ale kto mogl wtedy przewidziec te cale pandemie. Dokupywalem jeszcze w marcu, ale kilka misiecy temu pozbylem sie calosci. Odechcialo mi sie denerwowac na to masakryczne zarzadzanie skarbu panstwa. Ale zycze powodzenia. Pozdrawiam

Widzę, że mój poprzedni wpis został bardzo szybko usunięty, ciekawie z jakiego powodu?
Nie rozumiem dlaczego tolerowane tendencyjne wpisy kolegi "le rom", który wypisuje wszędzie to samo na wielu spółkach i nikt tego nie usuwa?, Rozumiem że są ludzie którzy nie mają nigdy nic pozytywnego do powiedzenia i nikogo nie obrażam. W końcu nie on jeden widzi tylko marność nad marnościami i wszystko marność:)

Ale przecież "Avocado" pisał że nie ma żadnego dołka, a spółka jest obecnie bardzo droga:)

No tak, pewnie na IPO wyniki były podpicowane, później zrealizowało się kilka ryzyk z Brexitem na czele, ale bez przesady, na zapisach widziały gały co brały, a chętnych nie brakowało.
Jestem daleki od teorii spiskowych, sądzę że to był przypadek, że tak się ułożyło, być może teraz firma jest w dołku z którego za niedługo wyjdzie. Rynek wycenia spółkę jak każdy widzi, a jeżeli są tacy jak kolega "Avocado" , który uważa że obecna cena jest jeszcze za wysoka to ja na miejscu głównego też też bym zwinął spółkę z takiego rynku, przy okazji dobrze zarabiając:)

pozdrawiam

Nie ma co się dziwić "głównemu" jak rynek tak wycenia firmę że daje ułamek ceny pierwotnej, to nie ma co nie skorzystać z takiej okazji i zabrać zabawki z powrotem:)

A jak pokazuje wpis kolegi powyżej dla "rynku" i tak było za drogo, więc nic tylko się cieszyć że facet ulżył nieszczęsnym akcjonariuszom:)

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 26 września 2021 18:13:58
Liczba wpisów: 16
[0,00% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,251 sek.

jvmsbdax
qbsvkqsp
aluhoamu
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
krjjtzal
cyoeroqt
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat