Uważam, ze jeżeli choć trochę zależy bankom na dobrym wizerunku i wzmocnieniu własnej wiarygodności, to powinni również partycypować w spłacie Nas, a poza tym wybory tuż, tuż...
|
Zawiadomienie to nie może być, ponieważ w zawiadomieniu należy przedstawić dowody na możliwość popełnienia przestępstwa, a nam tylko chodzi o zabezpieczenie dowodów na poczet możliwości popełnienia przestępstwa; Deloitte właśnie chce ich zniszczyć. W/g mojej oceny, gdyby był rzetelny audyt i dokonany we właściwym terminie, to nie byłoby tej afery. Kluczem był audyt i długie milczenie KNF.Wracając do meritum, uważam, że tych wniosków o zabezpieczenie dowodów powinno być jak najwięcej, aby zmusić do reakcji prokuraturę, bo czasu jest niewiele, a jest brak info na temat pociągnięcia do odpowiedzialności Deloitte(jedynie szczątkowe info).
|
Witam Wszystkich, Pismo do Prokuratury, to właściwy krok, ale uważam, że należy w tytule zamiast pismo użyć wniosek i wprowadzić na końcu kategorie pilności. Co o tym sądzicie?
|
Witam Wszystkich, 2 tyg. temu zadałem Panu Radkowi pytania, na które do tej pory nie uzyskałem żadnej odpowiedzi, jedynie tekst listu do posłów i do Uokik i oczywiście żadnej informacji merytorycznej po uzyskaniu mandatu reprezentowania Porozumienia Obligatariuszy, a jedynie informacja beletrystyczna z dnia 11.11.2018. Może uzyskam od Kogoś odpowiedzi na nurtujące mnie pytania; Dlaczego nie zostały zmuszone banki do ponoszenia ciężarów tej afery, a jedynie Obligatariusze? Ile wynoszą obecnie koszty zarządu Getbacku, a szczególności przedstawiciela Abrisu w spółce Getback?- są utrzymywani z pieniędzy Obligatariuszy, a nie Budżetu państwa, czy banków, czy instytucji finansowych, Gdzie są pieniądze ze sprzedaży wierzytelności poza granicami Polski, a także jaka jest ich wartość?
|