PARTNER SERWISU
reiilefm
Ciułacz

Ciułacz

Ostatnie 10 wpisów
To jest chyba opiniowany projekt ustawy -
orka.sejm.gov.pl/Druki8ka.nsf/...

Gdyby nowy pan na Kamieniu zechciał naprawić krzywdy... ale tego nie ma w stenogramie.

Tak, oczywiście. Może to prezent dla szefa BFG który miał nastawać na Getin. Żeby ich to więcej niż wspomniane 2 miliardy kosztowało. Ich znaczy nas, czyli użytkowników systemu bankowego angry3

Maupa_w_niebieskim napisał(a):
Jeszcze tylko do kompletu brakuje, żeby ludzie masowo się rzucili do IB i GNB wycofywać pieniądze ....

Szczerze mówiąc, to tak odczytałam wczoraj wieczorem intencję dowódcy i jeszcze ubiegłej nocy ewakuowałam się z Kamienia.
Doświadczenie uczy, że ja nie mam oryginalnych pomysłów, więc niewykluczone.

Czy KNF mówi że nie może powiedzieć że IB idzie na dno, czy tak tylko sie droczy?
Wygląda jakby Pan Czarnecki wysadzał się bohatersko w twierdzy. Normalnie Wołodyjowski, a Ty Basieńka trzymaj sie za kieszenie.

Szanowni,

obserwuję to forum, bo czuję się jakbym kupiła te obligacje, bo 2 lata masował mnie opiekun w pewnym banku. Chciałabym pomóc, ale na piśmie mam tylko jednego maila potwierdzającego, że bank w 2016 przedstawił mi ofertę i "prowadził zapisy" na poniższy produkt:
... rynek wierzytelności (certyfikaty inwestycyjne NSFIZ TFI TRIGON + GETBACK) z gwarantowanym zyskiem na poziomie ...% w skali roku.
· emisja niepubliczna ...
· 149 certyfikatów , ... + 2% jednorazowej opłaty wejściowej ...
.
Mogę zanieść do prokuratury, tylko nie wiem czy ma sens, bo to nie były jeszcze obligacje Getbacku bezpośrednio. Je oferowano mi później, 3 razy, ale w czasie spotkań.

No dobra, przyznaję, że czytam właśnie powieść kryminalną a dodatkowo działają mi na wyobraźnię informacje o fałszerstwach w Getbacku, ale -

uczciwie porównałam raporty roczne firmy i grupy za 2014,15 i 16, i ten grupy (skonsolidowany) za 2016:
a/ nie ma formalnie stwierdzonej opinii co zauważył Ergosum,
b/ dokument pdf nie ma spójności kolorystycznej na kluczowych stronach opinii z resztą dokumentu Deloitte,
c/ "Twrórca pdf" sprawozdania jednostkowego i skonsolidowanego w meta data się różni, chociaż dokumenty został utworzone w odstępie kilku dni, tak jakby rewident zmienił narzędzie. Dla skonsolidowanego raportu to jest "Foxit Reader PDF Printer", dla jednostkowego "ES5462 MFP". Widać różnicę w czcionce.

Btw., w opini do raportu skonsolidowanego za 2014 jest ciekawa notatka po formalnej opinii dot. wyceny wierzytelności nabytych.

Krisek, czy zainwestowane pieniądze były wcześniej ulokowane w Idea?

A wiecie co ...

...w raporcie skonsolidowanym 2016 w dokumencie opinii (strona 3-5), gdzie jak się zdaje brakuje samej opnii, na str. 3 i 4 parafka nie jest długopisem niebieskim jak podpisy. ale na czarno. Podobnie kropka przy nagłówku "Deloitte". Tak jakby te dwie strony kserowano black/white, a stronę 5 (z podpisami) kolorem. W rapocie jednostkowym parafki i podpisym są długopisem, w kolorze. Przez porównanie obydwu dokumentów opinia powinna być w skonsolidowanym na stronie 4.

Wydaje się, że co najmniej skan tych dwóch stron w skonsolidowanym, lub ich wydruk do PDFa wykonano w innych ustawieniach niż ostatniej strony z podpisami.

Ktoś potrafi poddać interpretacji meta dane plików?

Czytałam ze Pan Czarnecki chce zwracać środki ludziom którzy przyszli po lokaty a wyszli z obligacjami Getbacku. Deklaracja z forum w Karpaczu. Pożyjemy, zobaczymy.

Na przełomie kwietnia i maja otrzymałam telefon z Lions Bank, że mój dotychczasowy opiekun zakończył współpracę z bankiem i chcą mi przedstawić nowego. Od kilku lat trzymam tam część oszczędności. W ciągu tych lat rzeczony agent podejmował wielokrotnie próby konwersji środków z moich lokat na fundusze Trigona, Altusa, a przez ostatnie dwa lata również obligacje Getbacku (oprocentowanie od 10 do 5,5).

Szczęśliwie dla mnie dałam odpór manipulacjom, od poganiacza - "jutro ostatni dzień", przez focha - "no jeżeli Panią stać na to żeby pieniądze nie zarabiały...", po herezję "aktywa Getbacku mają taką wartość jak MFG więc są tak samo bezpieczne". Trzykrotnie musiałam tłumaczyć że i dlaczego nie chcę obligacji Getbacku, a potem słuchać jaki popełniam błąd.

Parę dni temu zadzwonił do mnie tenże agent. Powiedział, że w marcu skończyła mu się umowa w LB, ale czy nie chciałabym z nim dalej współpracować... Zatkało mnie. Ci ludzie zmienią pracodawcę i wyjdą ze sprawy czyściutcy jak łza.

Ci od Getbacku, jak i Ci od kredytów frankowych są na rynku i będą. Nie wiem co można zrobić... Może pomogłoby, gdyby oznaczenie "Sprzedawca" musiał mieć każdy pracownik instytucji finansowej, który ma cele sprzedażowe? A wysokość prowizji musiałaby być jawna. Czy to realne?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 16 lipca 2019 14:46:19
Liczba wpisów: 11
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,235 sek.

rqzzlpzt
paaxvqmv
yscvadnq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lptrcaap
rbicroeo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat