mhbeguvg
Advertisement
PARTNER SERWISU
atutymvq
stillo1

stillo1

Ostatnie 10 wpisów
epaulo napisał(a):
crybaby crybaby crybaby a miało być tak pieknie...

Wszedłem ostroznie i najwyzej wyskocze w biegu Anxious

kselo napisał(a):
Bardziej liczę na niewielkie fluktuacje kursu powyżej obecnego, i wtedy minimalizując stratę sprzedałbym wszystko, tzn to co mam + pakiet po 0,22. Sumarycznie uśredniona cena obniżyłaby mój niewypał ;(.

Tez nie rozumiem tego papieru. Ponad rok temu nim obracalem, skonczylo sie na stratach. Teraz wszedlem po 0,22 i 0,23. Ledwo sie pozbylem tego po 0,22 i teraz probuje sie pozbyc tego po 0,23 - rowniez z groszowym zyskiem. Na razie bez rezultatu.
Moim zdaniem tym papierem rzadza grubasy a drobna spekuła probuje zarobic. Cena 0,22 wyglada na denko, ale nikt nie wie kiedy nastapi wybicie. Jesli pociag ruszy mozna bedzie wsiasc, ale uwaga, bo grubasy moga juz miec swoj scenariusz. Bedzie sprzedaz pozagieldowa, polaczenie, przejecie lub emisja. Ryzyko jest tak duze, ze ja wysiadam. Po histori z HTL-strefa nie ufam juz prywatnym nic a nic. Stop-loss i pocalujcie misia wiecie gdzie ;)

Na jutro wolalbym miec tylko cash a nie Jupitra po srednio 2,33. Te 52 mld zawisly nad rynkiem jak topor ;/

wachar napisał(a):
duża kapitalizacja, dokonany wybór nowego zarządu dobra sytuacja na runku surowców zapewne skłaniają dużych inwestorów zagranicznych do zainteresowania spółka,
t....................Ja w swoich założeniach przyjmowałem, że po przekroczeniu umownych 90 zł zacznę trzymać "rękę na spuście" .
Jakie jest wasze zdanie?

Ja mysle, ze mozna wysypac po 91, ale moze dojsc i do 110. Kazdy musi podjac decyzje gdzie ustawi stop loss. Na razie nie ma atmosfery na korekte, wiec podziele na pol i dam stop l. na ok 91. Druga polowe trzymam.

Przy fatalnych wiadomosciach z WS i spadku ceny miedzi spolka moze spasc, choc to malo prawdopodbne. Jesli spadnie, to czekam z gotowka i chetnie nabede.

Kurs zachowuje sie jak po zeszlorocznej dywidendzie. Rachuby na spadek i odkupienie tego co sie sprzedalo sa raczej plonne. Po co by teraz ktos mial sprzedawac jesli zagranica kupuje zlotowki a za nie akcje ? Ja wzialem dywidende i trzymam. Dzis liczy sie pewny interes a KGHM nie zbankrutuje i jest plynna jak obligacje.

Gdyby ktos wchodzil w papier na poziomie do 60 zl, to bym radzil sprzedac i czekac co bedzie. Ja tak zrobilem, bo sie boje, ze czekajac do dywidendy przedobrzę.
Dzis byl dobry dzien, duze wahania. Raz obrocilem i ponad 4 zl zysku na akcje. To przeciez pol dywidendy a teraz siedze na gotowce i nic nie ryzykuje. Jak bedzie nastepna hustawka , to znow wejde na chwile i jak bede mial fart, to znowu obrócę [u mnie obrot w tym samym dniu, to mniejsza prowizja], czego i Wam zycze.

nocnygracz napisał(a):
No i doczekalismy pieknych czasow, cierpliwosc poplacila.

Skad ten gwaltowny wzrost wczoraj ? Nigdzie nie znajduje zadnej informacji.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 27 września 2010 18:54:55
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,226 sek.

xklixksb
nhlidyqj
vusxpvrn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
uejbxmrs
nfqilzri
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat