PARTNER SERWISU
eluagibw
Artificium

Artificium

Ostatnie 10 wpisów
Dix22 napisał(a):
sledzik007 napisał(a):

Ty sobie żarty robisz z tym peakiem?To nie GTA. Może powinna się spłacić w 15 minut.Troche już to kuriozalne.Mamy nowy produkt więc nie oczekuje że spłaci się szybko.Frostpunk 1 w 72 h sprzedał 250 tys a ile milionów w całym cyklu? Pytania czy wolimy sprint czy maraton

Ja tylko tłumaczę, co musiałoby się stać, żeby spowodować odwrócenie agresywnego trendu spadkowego. Trochę sarkastycznie, ale wycena 11BIT była po prostu nieracjonalna i cała ta sytuacja to groteska GPW w czystej postaci.

Rynek potraktuje Alters jako czynnik pod głębszą dystrybucję. I powtórzę to co już pisałem: funduszy nie interesują wyniki tu i teraz - dobre wyniki w 2024 r (bo takie one będą) nie przyczynią się do wzrostów, ale jako czynnika do dalszej dystrybucji. Spółka nie ma do pokazania nic w następnych latach konkretnego, a obecne tytuły wyczerpią się szybciej niż zakładano (ich płatności będą dążyły do względnego minimum) i będą pobudzane przez sprzedaż na promocjach -80%.

Dlatego wycena >800 mln zł to se ne vrati

Widzę bardzo dobrze znasz ich perspektywę na kolejne lata.... Niby na jakiej fazie produkcji organizuje się testy zamknięte dla ludzi z zewnątrz? Project 8 to jest ich duży projekt i raczej 25/26 trafi do sprzedaży. Już w 2018 się nim zajmowali.

gracz.pc.pl/11-bit-studios-szu...

Tym samym mamy Alters - zobaczymy czy w tym roku, czy przesuną na kolejny i Project 8 (większy projekt, na silniku Unreal, to nie jest mała gra) na najbliższe lata.

Cześć, za kilka sesji udałoby się opublikować update analizy? Coś tam się powoli ruszyło na walorze.

Dzięki!

Bardzo ładnie technicznie to wyszło. Niech tylko strona popytowa to potwierdzi, to będziemy w idealnej sytuacji.

- do 5. listopada szacunek wyników za październik;
- początkiem listopada zapewne szacunek wyników za pierwszą 1/2 roku fin.;
- potwierdzenie kolejnej edycji "Mój Prąd" na 2021 r. już jest - teraz tylko ciekawe będą warunki (oby nie były to pożyczki z częściowym umorzeniem, bo obecny model działa b. dobrze);
- potencjalnie może zwiększą pulę środków w tegorocznym programie dofinansowań (są na wyczerpaniu).

Dzięki krewa! Jestem dobrej myśli co do dzisiejszego zamknięcia. Co do stylu przebicia maksimum z 2017 - zgadzam się - wyglądało to dość sztucznie (aż do teraz bez specjalnej podstawy - ktoś pewnie wiedział trochę więcej :)).

@krewa Wielkie dzięki! Mnie ten potencjalny wisielec straszył dzisiaj od południa i zrealizowałem zysk. Będę się przyglądał walorowi, bowiem nadal perspektywy przed Spółką bardzo pomyślne.

Potencjalnie już za rogiem jest publikacja szacunku wyników za 2Q (jeśli Spółka utrzyma tradycję i tak, jak to zrobili w 2019, podadzą szacunek do publicznej wiadomości). To może być kolejny impuls dla wzrostów - jeżeli zobaczymy zaskoczenie in +. Teraz kibicuję chwilowo korekcie...

@Chung

Podkreślają na każdym kroku, że z efektem od stycznia 2020 przeprowadzili reorganizację działania celem zwiększenia marży. COVID te marże dodatkowo podbił.

Mają własną sieć dystrybucji, więc część produktów idzie na rynek bez pośredników (można zerknąć na historię cen rękawiczek nitrylowych pre-covid vs. post-covid).

Spółka kosztowała ~10 PLN per share przy słabych wskaźnikach, a wydaje się, że świat się trochę zmieni po obecnej sytuacji i zapotrzebowanie na ich produkty powinno trwale się zmienić.

Nie jest tak, że wysprzedali w Q1 cały zapas wcześniej wyprodukowanego towaru (nadal go mają - vide sprawozdanie). Tak więc wynik Q1 nie jest jednorazowy. Q2 powinien być podobny, jeśli nie lepszy (potencjalnie bez odpisów).

Prezes schłodził atmosferę, bo skoro mają prowadzić skup akcji własnych, to dlaczego po 60 PLN lub więcej per share - skoro można taniej. Pytanie czy im na to rynek pozwoli. Trzymanie się podczas konferencji celu rocznego (zysk netto) w okolicach 30m PLN przy 21m PLN (po odpisach) w Q1 jest samo w sobie dość zabawne, ale wiadomo - bardzo komfortowe Think

Jeśli nie będą mieli pomysłu na reinwestowanie zysku, to też nie tak źle, bo dywidenda za FY 2020 może być całkiem imponująca. Po drodze mała dodatkowa osłoda w postaci dywidendy za 2019 (zachomikowany kapitał).

Na koniec dnia każdy zrobi jak uważa, ja widzę potencjał, choć patrząc na zachowanie Zarządu nie spodziewam się wcześniejszych informacji o szacunku wyników za 1/2 roku. Wypada uzbroić się w cierpliwość.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 26 września 2024 14:14:12
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,455 sek.

cvyzxmsn
tynbtija
kdlewzeo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 567,19 zł +382,84% 96 567,19 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pkdwejtv
kxsysmpg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat