Temat:
CCS
A tu widzę temat umarł. Ostatni raport wyraźnie pokazuje, że spółka w dobrej kondycji. 2017 w konsolidacji o ponad milion większy zysk od roku ubiegłego. To też raczej nie wpłynęło na popyt. Ale trudno się pogodzić z tym, że nic się z tym kursem nie dzieje.
|
|
Temat:
CCS
US zwrócił podatek. Nie spodziewałem się że po takim czasie i po tylu odwołaniach uda się coś wskórać.
|
|
Temat:
CCS
Rozumiem że, na wyczekiwanie efektów na giełdzie, po zawarciu nowych umów z kontrahentami jest jeszcze za wcześniej. A czy ,, gra na czas" w sprawie źle naliczonego podatku się opłaca ?
|
|
Temat:
CCS
Tak, ja uważam że to praktyka najmniej dotkliwa dla akcjonariuszy.
|
|
Temat:
CCS
Ciekawe że przesunięcie terminu wypłaty dywidendy jest ,,incydentalnym naruszaniem dobrych praktyk", a wpływanie na kurs, który nie ma najmniejszych szans się ruszyć , już nie .
|
|
Temat:
CCS
Zgadza się, proste i logiczne, jednak korzystna dywidenda powinna wpłynąć na popyt. A z kolei akcjonariusze tej spółki wydają się niezwykle uparci, gruby zatem może nie mieć łatwo.
|
|
Temat:
CCS
Czy to główni akcjonariusze blokują kurs ? Na kolejne wzrosty pewnie znowu trzeba by było poczekać rok.
|
|
Temat:
CCS
|
|
Temat:
CCS
Może ktoś oceni aktualną sytuację zaraz po raporcie, który przedstawia świetny bilans zysków i strat, w tym nawet sprzedaż poszła w górę. Po złym czasie przyszedł trochę lepszy i ciekawe co z tym kursem..
|
|
Temat:
CCS
Spółka podała wczoraj komunikat o tym że ich klient- Kazam mobile rozpoczął upadłość. Tak sobie myślę, na ile klient był znaczący i może wpłynąć na zyski ccsu? Pewnie ma jakieś niespłacone należności, ale z drugiej strony nie dawno utracili kluczowego i świat się nie zawalił. Jak sądzicie ?
|
|
Izotop wejdzie na rynek, to raczej przesądzone. Zważywszy, że jednym z inwestorów jest Fundusz PZU świadczy, że raczej rokowania są niezłe - oni nie wyrzucają kasy w błoto... Jestem raczej optymistą co do rozwoju tej spółki.
|
|
Temat:
CCS
No, co prawda "meksykańskiej fali" nie ma, ale akcjonariusze powinni być zadowoleni z dywidendy, z VAT-em poradzą sobie, nawet jeśli będzie to kosztowało parę złotych, trend dot wartości akcji raczej ok... Ja tam nie widzę szczególnych niepokojów - to tak okiem laika, rzecz jasna... VE1
|
|