PARTNER SERWISU
piukfdpp
miclen

miclen

Ostatnie 10 wpisów
Mam pytania o politykę wprowadzanych zmian w serwisie, ostatnie zmiany są dla mnie uciążliwe i utrudniają korzystanie serwisu. Przykład z dzisiaj, zmienił się wykres na zakładce "Notowania" na stronach z informacjami o spółce (brak wolumenu, nie widać wybranego timeframe'u 6M/12M i pewnie jeszcze kilka innych). Nie widzę przycisku ustawień, zajęło mi chwilę aby ogarnąć że te rzeczy są zakładce "Analiza techniczna".

Całkiem niedawno było przenoszony link "Forum", a za jakiś czas przywrócony na prośbę jednego z użytkowników.

1. Czy jest możliwość aby informować użytkowników o wprowadzonych zmianach? (Co nowego, jak z tego skorzystać, jakie funkcje zyskuję/tracę itp.)
2. Czy macie możliwość aby wprowadzane zmiany, zostały na żądanie użytkownika i tylko dla niego wyłączone lub przynajmniej odroczone, przykładowo z profilu użytkownika?

h3rlitz napisał(a):
Ładny dzisiaj short-squeeze. Po przejściu 1,60 puściły SLki i dołek na 1,574 - a to jeszcze nie koniec dnia.

Na samym 1,60 było ponad 250 tys. wolumenu. wave

To o czym piszesze to nie jest short squeeze. Short squeeze

pytek21 napisał(a):
Cytat:
22 lutego 2019 11:02:47 przez robmas
Marshall zwiększył zaangażowanie w krótką sprzedaż, raczej nie po to, żeby wzmocnić wzrosty : )

Ok, a że tak zapytam, może to głupie, ale jak to jest z krótką sprzedażą, czy taki Marshall Wace LLP sprzedając akcje sprzedaje je na parkiecie czyli w tym momencie:
a) ma -1,5mln akcji (słownie: minus półtora miliona akcji)
b) czy on od kogoś pożyczył i to zostało pokazane, a niekoniecznie sprzedał na parkiecie.

Bo w przypadku (a) to jest teraz z akcjami na minusie czyli jedyne co moze to wchodzic na jeszcze wiekszy minus co powoduje zwiększenie noża który nad nim wisi.
W przypadku (b) ciągle ma te akcje popożyczane od kogoś i w każdej chwili może rzucić na rynek uwalając kurs.

Czyli moje pytanie czy pozycja krótkiej sprzedaży jest wersją (a) gdzie wypsztykał się z akcji taki fund i jak spadnie to zyska ale jak wzrośnie to nic nie zrobi i jest w ciemnej...
Czy wersja (b) - moze jeszcze narobić bałaganu?

Thxs za odpowiedź

Podlaczam sie z prosba o wyjasnienie.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 8 września 2025 17:34:14
Liczba wpisów: 4
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,214 sek.

ucpknyrt
ilioykqa
worxlque
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 838,91 zł +384,19% 96 838,91 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
chvzxvdr
udfqrwlz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat