Mam pytania o politykę wprowadzanych zmian w serwisie, ostatnie zmiany są dla mnie uciążliwe i utrudniają korzystanie serwisu. Przykład z dzisiaj, zmienił się wykres na zakładce "Notowania" na stronach z informacjami o spółce (brak wolumenu, nie widać wybranego timeframe'u 6M/12M i pewnie jeszcze kilka innych). Nie widzę przycisku ustawień, zajęło mi chwilę aby ogarnąć że te rzeczy są zakładce "Analiza techniczna".
Całkiem niedawno było przenoszony link "Forum", a za jakiś czas przywrócony na prośbę jednego z użytkowników.
1. Czy jest możliwość aby informować użytkowników o wprowadzonych zmianach? (Co nowego, jak z tego skorzystać, jakie funkcje zyskuję/tracę itp.) 2. Czy macie możliwość aby wprowadzane zmiany, zostały na żądanie użytkownika i tylko dla niego wyłączone lub przynajmniej odroczone, przykładowo z profilu użytkownika?
|
h3rlitz napisał(a):Ładny dzisiaj short-squeeze. Po przejściu 1,60 puściły SLki i dołek na 1,574 - a to jeszcze nie koniec dnia. Na samym 1,60 było ponad 250 tys. wolumenu. To o czym piszesze to nie jest short squeeze. Short squeeze
|
Temat:
GETIN
pytek21 napisał(a):Cytat:22 lutego 2019 11:02:47 przez robmas Marshall zwiększył zaangażowanie w krótką sprzedaż, raczej nie po to, żeby wzmocnić wzrosty : ) Ok, a że tak zapytam, może to głupie, ale jak to jest z krótką sprzedażą, czy taki Marshall Wace LLP sprzedając akcje sprzedaje je na parkiecie czyli w tym momencie: a) ma -1,5mln akcji (słownie: minus półtora miliona akcji) b) czy on od kogoś pożyczył i to zostało pokazane, a niekoniecznie sprzedał na parkiecie. Bo w przypadku (a) to jest teraz z akcjami na minusie czyli jedyne co moze to wchodzic na jeszcze wiekszy minus co powoduje zwiększenie noża który nad nim wisi. W przypadku (b) ciągle ma te akcje popożyczane od kogoś i w każdej chwili może rzucić na rynek uwalając kurs. Czyli moje pytanie czy pozycja krótkiej sprzedaży jest wersją (a) gdzie wypsztykał się z akcji taki fund i jak spadnie to zyska ale jak wzrośnie to nic nie zrobi i jest w ciemnej... Czy wersja (b) - moze jeszcze narobić bałaganu? Thxs za odpowiedź Podlaczam sie z prosba o wyjasnienie.
|