hozuhznn
Advertisement
PARTNER SERWISU
xcgxaafg
Foxnet

Foxnet

Ostatnie 10 wpisów
Przyłączę się do prośby o komentarz :)

Witam,

Pytanie do bardziej doświadczonych kolegów:

Nie zwróciłem na czas uwagi i zostałem z pakietem akcji na koncie maklerskim. W tej chwili widzę w bilansie że mam xxxxxx szt x 0,106zł (kupione po 0,21zł). Czyli już w bilansie z dużą stratą, natomiast realnie pewnie ze stratą całkowitą.

Nie jest to dramat, natomiast irytujący jest fakt że w przyszłym roku będę musiał zapłacić duży podatek za zyski za 2019r i nie mogę odliczyć straty za Kanie (a przynajmniej nie wiem jak).

Pytanie co można zrobić w tym przypadku i do kiedy muszę czekać? Czy coś można zrobić z tymi akcjami.

Będę wdzięczny za merytoryczne informacje a nie trollowanie w bankier style :).

krewa napisał(a):
Idąc tym tropem można powiedzieć, że Umberto Eco zawdzięcza sławę S. Connery; Rowling zmywałaby naczynia w podrzędnym pubie, gdyby nie film; natomiast Fleming byłby pospolitym żulem, gdyby nie R.Moore czy S. Connery. A Supertrampach nie wiedziałby nikt, gdyby nie Gym Class Heroes

Z całym szacunkiem ale Andrzej Sapkowski to nie Umberto Eco, a Wiedźmin to nie Harry Potter czy Hobbit. Mylny trop i przeciągnięta teoria .

Obawiam się że Wiedźmin to ostatnia książka która stała się podstawą do gry w naszym kraju, i jest to w pełni zasługa Pana Sapkowskiego. Chciwość, pazerność i bezmyślność w najczystszej postaci.

Z tego co wiem sprzedaż sagii na zachodzie ruszyła dopiero po sukcesie gier....

W maju 2017 r. serwis Netflix zapowiedział nakręcenie serialu opartego na prozie Sapkowskiego i osadzonego w świecie Wiedźmina, nawiązując współpracę z Andrzejem Sapkowskim jako konsultantem kreatywnym...

Kto bardziej zyskał i więcej zarobił dzięki czyjej pracy? Zaryzykuję teorię że CDP bez Pana Sapkowskiego i Wiedźmina i tak odniósłby wielki sukces (bo robią świetną robotę i pewnie zrobili by to na innej podstawie), Pan Sapkowski bez CDP nie sprzedawał by książek na zachodzie (w takiej ilości) i nie współpracował z Netfliks. W podziękowaniu wysyła CDP wezwania przedsądowe na "co najmniej 60mln"...

Generalnie jak czytam artykuły prasowe na ten temat to robi mi sie po prostu przykro.

Nie sądzę aby sytuacja zaszkodziła CDP /nadal trzymam spory pakiet akcji/, kolejny raz wyrazy uznania dla Zarządu- za wyważoną politykę, stonowane odpowiedzi i chęć polubownego zamknięcia tej sprawy.

Porównujac w ten sposób, musiałbyś sięgnąć do wyników CDP w analogicznej sytuacji rynkowej, czyli w pierwszym kwartale po premierze W3... proporcje mocna się zmieniają ;)

Z niecierpliwością czekam na raport za pierwsze półrocze i konferencję z wyniki sprzedaży FP, powinno (w mojej opinii) być znaczne przebicie konsensusu i powrót na szczyt notowań. Następnie stawiam na konsolidację do kolejnej niespodzianki.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 24 września 2024 21:29:40
Liczba wpisów: 7
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,192 sek.

vbugokap
blsxjosw
Prezentacja inwestorska Grupy Klepsydra - 11 września 2025 r.
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +79 490,71 zł +397,45% 99 490,71 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cfnrxqqw
oewywokw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat