PARTNER SERWISU
zfrtfkcp
marcinkam

marcinkam

Ostatnie 10 wpisów
v3nom napisał(a):
Zwracam honor, nie udało się podebrać niżej, trzeba było wskakiwać lekko osmolony wyżej ;-)

Nie zwracaj honoru, bo nie o to tu chodzi, ważne że pnie sie w górę.

Jutro będzie ciekawy dzień, bo jeżeli pociągnie ładnie w górę ( a tak powinno być ) to w najbliższe dni beda bardzo ciekawe.

Abraxas napisał(a):

tycoon napisał(a):

wzrosty sie wzięły stąd: www.parkiet.com/artykul/7,8510...

art. po 10 sie pojawił i od razu reakcja. Swoja droga ładnie technicznie wygląda. Zachęca do brania :)

Nieprawda, że pojawił się po 10. ;) Informację o tym czytałem już wczoraj. :)

Powoli tworzę prowizoryczne zestawienie możliwych przychodów Jupitera z handlu akcjami oraz z przesacowania wartości posiadanych akcji spółek z GPW ( bo chciałem zauważyć, że wiele osób pisało, że Jupiter powinin miec duży zysk na akcje w związku ze wzrostem wartości posiadanych akcji z GPW, ale jakoś sie wszystkim zapomniało, że najwieksze wzrosty były od lipca, a II kwartal skończył sie z końcem czerwca, więc przesacowanie warości tych walorów nastąpi w raporcie za III kwartał ).

Pozdrawiam serdecznie i czekam na Wasze opinie ( mam andzieje, że nikogo nie zanudziłem takim postem ).

Wrzucam wyrysowaną przez moja osobę analizę ( przepraszam za niechlujstwo, ale naprawde trudno u mnie z czasem ), czerwonymi liniami zaznaczyłem chorągiewkę. Tak jak pisałem wedlug mnię brakuje 4 pkt.)lekki podjazd do góry 2 % charaktestycznego do wybicia, bo obrotz te sa odpowiednie dla tej formacji.

Wykres

Wstawiam też dla przypomnienia definicję:

Definicja

To jest oczywiście tylko moja analiza i każdy może miec na to Swój własny pogląd.

Dodatkowo jeszcze znalazlem przec chwila to:

NFI_Jupiter_bedzie_kupowal_wiekszosciowe_pakiety_akcji

Pozdrawiam serdecznie i czekam na Wasze rozważania.

Patrząc na wykres Jupitera, można zauważyć, że kształtuje nam się "formacja chorągiewki". Brakuje nam teraz tylko delikatnego 1-2% podjazdu do góry na niskich obrotach, bo mamy już 4 punkty charakterystyczne i duży spadek obrotów.

Jest to o tyle dobra sytuacja, że ta formacja zdarza się stosunkowo rzadko, ale za to prawdopodobieństwo wybicia z chorągiewki wynosi około 80-85 %...

Jak tylko znajdę chwilkę czasu to wrzucę tu wyrysowane linie wyznaczające na wykresie.

Pozdrawiam,

biafra92 napisał(a):
wie ktoś co się stało że teraz tak jupiter zjechał o 7%? i TKO na poziomie 1gr?

Odpalily SL-ki, kurs był zbijany pakietami po 500-800 szt, i wkoncu odpalily SL-ki i ktos zebral pare kilo papieru. Tak to wygladało.

Ciekawe kiedy podadza raport i co w nim będzie.

Dzieijsza sesja to znowu zwiekszenie obrotów ( 400k ) i jeszcze wieksza blokada kursu na poziomie 2.10. W pewnym momencie kiedy ktoś łyknął blokade 25k na poziomie 2.04 to stawiono 60k - 70k na poziomie 2.10 i tylko raz kurs doszedł do tego poziomu, ale odbil sie jak od ściany.

Jak dla mnie to wyglada na to, ze ktoś dość umiejętnie skupuje akcje ( ale oczywiście to tylk moje osobiste przemyslenia ).
ciekwi mnie tylko, czy kurs będze umijetnie puszcany po 3-6 gr dziennie, czy wkońcu ktoś pusci blokade i pozowli odjechać mocniej, bo sily na to są.

Pozdrawiam

W dniu dzisiejszym po niemrawym poczatku sesji nastapiło przebicie 2 zł z utrzymanien sie do końca. Widac dzis wzmozone oborty i jkiegoś dobrego stopera, poniewaz widoczne było ciagłe przesuwanie w zakresie 2.01 - 2.05 pakietu 18000 - 27000 sztuk akcji który miał chyba działac jako sarszak, a przy tym ciagłe zasysanie z drugiej strony.

Do wyników zostało 21 dni, czyzby miało sie zacząc dyskontowanie przyszłości ?

Jutrzejszy dzień moze byc przełowmoyw, poniewz jezeli "byczki" pociagną jutro do góry to mozliwe jest lekkie rozpędzenie kurus do góry. Zwłaszca, że można powiedzieć, że ostani dni to była taka mała płaska korekta, bo kurs mocno trzymał sie w rpzedziale 1.90 - 1.99 i mocno udreptał sie tam.

Jakie Wasze zdania ?

Pozdrawiam,

PS. Popatrzcie od czasu do czasu na Śnieżke, pisałem w jednym z wtaków ( Ropczyce ), około miesiąca temu, ze to będzie jedna z najlepszych spółek wakacji, pomimo Swej małej płynności, a zoabczycie co będzie po raporcie.

iktorn napisał(a):
Nie wiem jak wyglądają Ropczyce, nie ogllądałem dziś tej stacji, ale w TVN24 to sobie mogą mówić... ot taka stacja, która potrafi przec cały dzień relacjonować gaszenie pożaru (przypalonego garnka), przynajmniej takie odniosłem wrażenie jak kiedyś przez jakiś czas próbowałem strawić ten kanał. Jak TVN24 mówi, że szlag trafił linie energetyczne, może oznaczać to, że zerwał się jeden kabel, który mogli akurat sfilmować itd.

Mieszkam 12 km od Ropczyc ( Debica ) i zaufaj mi, ze to nie urwany kabelek, tylko dokładnie 200 stacji trafo uszkodoznych. W nocy przepłyneło przez miasto 1,5 metrowa fala powodziowa. na dodatke całyt czas grzmi jeżeli uderzy znowu deszcz, to będzie bardzo nieciekawie...

Co do samych Magneztyów,to one znajduja się na górce i nie ma raczej możliwości, aby doszła tam jakolwiek woda. Zwłaszcza, ze zakłady oddalone sa od miasta o 3-4 km.

Zasilanie mają z oddzielnej lini kóra nie jest uszkodzona, poza tym mają redundatne zasilanie. Transport poszedl przez Pobliskie Pustków - Osiedle, dalej Dębica objazdem w kierunku Kraków, a w kierunku Rzeszów po przez Mielec.

Jeżeli chodzi o sama sytuacje ekonomiczna Magnezytów, to moge powiedziec, ze chyba idze ku lepszemu, bo na przykład odblokowali inwestycję ( Teraz zaczynac beda wymiane calego układu sterowania, poniewaz maja wszytko oparte na Siemens S5 i zaczna wymieniac na S7 ) Inwestycja rozłozna na dośc długi czas.

Poza tym, powoli powoli poprawia sie im zbyt.

PS. Oczywiście ja w związku z mym miejscem pracy moge zagwarantowac na 100% tylko za FFiL Śnieżka S.A :)

Pozdrawiam

Cholernie spekulacyjna końcówka dziś, ale myslę, ze jutro mogą pociagnąc do przodu mocno, a wtedy otworzy się luka na 6 zł. Tylko nie widomo kiedy ludziska zaczna realizwoac zyski, czy ich przyadkiem +25% nie wystarczy i zaczna sypać.

No ale jak to mówią "trza byc twardym"

Pozdrowienia dla posiadaczy.

Po dzisiejszych zawirowaniach na walorze ( przez moment było blisko mojej SL, ale naszczęscie wbiło pieknie w durga stronę ), mozna się chyba spodziewac jakiegos dobrego wybicia. Może będzie jakies nowe info... Strasznie duzo na tym walorze spekuły, ale jak to mowia, spekuła najlepiej wóz ciagnie. Dzis piekny obrót, dawno nie widziany an tej spólce.

Czekam na opinie innych...

Pozdrawiam,

Teraz pytanie, czy ten ostatni podjazd to czysta spekuła i czas uciekacx, czy jednak szykuje se jakas fuzja lub przejecie dla wzmocnienia i wtedy dopiero zacznie sie jazda... Siedzi w tym ktos jeszcze oprocz mnie ? Wszedłem przy około za średnio 3,74 i mam teraz wahania przed najbliższym tygodniem. Trzeba chyba ustawic stop loss na - 8 % i jak wykle byc cierpliwym...

I teraz pytanie czy odkupic jeszcze dzis, czy poczekac do poniedzialku? dzis wyszedlem przy 8.15.

Dzis ciekawa sytuacja we Wiedniu gdzie społka matka Immofinanz (+9.7%)praktycznie dogonila kursem Immoeast (+1.2%), bakuje około 0.03-0.04 euro. U nas dzis bardzo duzy obrót, a kurs w okolicach 8.3 (+4.7), zobaczymy jak to sie skończy.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 21 stycznia 2010 21:34:57
Liczba wpisów: 12
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,238 sek.

glhfroot
fxuaxqic
fltzacud
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 403,86 zł +387,02% 97 403,86 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
yofbhwht
ozrwepae
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat