A ma ktoś ten numer do administratora zastawu? Ktoś się chyba chwalił, że z nim rozmawiał.
|
|
Udowodnienie raczej nie będzie trudne. Kupując obligacje zakładałem odzyskanie pieniędzy w konkretnym czasie i zainwestowanie ich w inne instrumenty finansowe. Tak długi okres spłaty powoduje zamrożenie moich środków.
Kto zna telefon do administratora zastawu? Chętni zadzwonię.
|
|
Rozumiem że gdzieś, ktoś uzgadnia warunki układu z obligatoriuszami. Co jeśli ja jako obligatoriusz się na nie nie zgadzam? Nie odpowiada mi propozycja spłaty w ciągu kilkudziesięciu lat. Czy ktoś z tego sądu zapyta mnie o zdanie? Mogę gdzieś sprzeciwić się układowi? Czy może dojść do układu w moim imieniu, ale bez mojej wiedzy i przy moim sprzeciwie? Co to jest? O co tu chodzi?!!!
|
|
Wiecie może czy jest jakiś pozew zbiorowy do którego można się dołączyć? Miałem dostać termin podpisania ugody i nic. Wolę chyba pójść drogą sądową.
|
|
Przyłączam się do pytania. Na czym polega i gdzie składać roszczenia? Tylko te warunki słabe...
|
|
Obawiam się że to gra na czas i nie mówię o samej propozycji układu, która jest nie tyle mało poważna co śmieszna. Trzeba szybko uruchomić procedurę likwidacyjną i zlicytować majątek. Obawiam się tylko, że po swoje pieniądze ustawią się nie tylko obligatoriusze. Może się okazać, że nasze roszczenia będą zaspokajane na samym końcu.
|
|