Temat:
LESS
Dużo ostatnio się dzieje w spółce, a tu cisza. Jak oceniacie obecną sytuację w kontekście lepszych wyników i perspektywie połączenia z Kablami?
|
|
Temat:
LESS
nasuwa się pytanie dlaczego w 1q przy analogicznych przychodach jak w 2q wypracowali 0,5mln zysku natomiast w 2q tylko 0,1mln... moze w sprawozdaniu sa informacje o inwestycjach itp.?
|
|
62,13
Od samoge początku sceptycznie podchodziłem do tego debiutu. Nie kupiłem akcji i wogóle nie interesowałem sie tematem.
Pozdrawiam
|
|
Temat:
LESS
należy także nadmienić, że ten kontrakt z GM opiewa na max 80mln Euro. Realizacja ma potrwać od 5 do 7 lat. O ile dobrze rozumuje nie muszą inwestować jakoś specjalnie dużych pieniędzy aby wywiązać sie z kontraktu, także wydaje mi się, że w perspektywie dłuższego czasu Groclin będzie rosnąć stabilnie ew. skokowo tak jak to robił dotychczas.
|
|
Temat:
LESS
link"(...)Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie zezwala na wniesienie aportem zorganizowanej części przedsiębiorstwa Spółki, w rozumieniu art. 551 Kodeksu cywilnego, obejmującej kompleks sportowo=hotelowy w Grodzisku Wielkopolskim przy ul. Sportowej 2 do zawiązanej przez Inter Groclin Auto S.A. spółki pod firmą: Centrum Rozwoju Sportu „GROCLIN” Sp. z o.o. z siedzibą w Grodzisku Wlkp., wpisanej do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 000363672 przez Sąd Rejonowy Poznań – Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydział Gospodarczy KRS w zamian za udziały w podwyŜszonym kapitale zakładowym(...) Kapitał zakładowy spółki Centrum Rozwoju Sportu „GROCLIN” Sp. z o.o. zostanie przez Inter Groclin Auto S.A. podwyŜszony o wartość wkładu niepienięŜnego w postaci zorganizowanej części przedsiębiorstwa, o której mowa w ust. 2 („Aport”).(...) "
|
|
Temat:
LESS
www.epoznan.pl/index.php?secti...takiego oto newsa znalazlem... pewnie to niewiele zmienia, ale przyajmniej forumowicze beda na czasie:) Urząd Marszałkowski, Ministerstwo Sportu oraz Polski Związek Piłki Nożnej chcą w Grodzisku Wielkopolskim utworzyć pierwszy w kraju ośrodek szkolenia młodych piłkarzy. Strony prowadzą rozmowy z właścicielem obiektu Zbigniewem Drzymałą. Trwają rozmowy ze Zbigniewem Drzymałą, właścicielem obiektów sportowych w Grodzisku Wielkopolskim. Negocjacje w sprawie ewentualnego kupna w całości lub udziałów prowadzi Ministerstwo Sportu, Urząd Marszałkowski oraz Polski Związek Piłki Nożnej. W miejscu gdzie kiedyś grał Groclin Grodzisk Wielkopolski dziś trenują kadry narodowe oraz kluby piłkarskie podczas zgrupowań. W pozostałe dni obiekt świeci pustkami. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem powstanie tam ponadregionalny ośrodek dla młodych piłkarzy. Ma być bazą treningową dla talentów z całej polski. Narazie prowadzone są rozmowy ze Zbigniewem Drzymałą - właścicielem całego kompleksu. Jak podkreślają urzędnicy, w grę nie wchodzi całkowity wykup.
|
|
tsc:45,32
|
|
Temat:
LESS
czyli tak jak myślałem... sprawozdanie na napawa optymizmem. no ale cóż... ja narazie czekam na rozwoj sytuacji. Dla mnie jedynie dziwne jest niedoszacowane spolki. Przeciez jakby nie patrzyc to spolka jest dochodowa, podobno fundusze sie nia interesuja takze (zeby nie mowic o wycenie rzedu 35-40 pln/akcja) przynajmniej te 20pln powinno byc.
Pozyjemy zobaczymy
|
|
Temat:
LESS
atwig.pl/index.php?id=00819170...19.08 Po dotarciu pod opór 18.5 ( minima z styczeń - kwiecień 2008) dochodzi do ujawnienia się podaży. Otwartą kwestią pozostaje czy popyt będzie na tyle silny aby szybko poradzić sobie z tym poziomem. Przeciw temu przemawia fakt zrealizowania ( z "nadwyżką") zasięgu po wybiciu z trójkąta w dn. 13 sierpnia (13.5+róznica miedzy 13.5 a 10.5 ). Teoretycznie cały czas obowiązuje sygnał kupna z 13-16 sierpnia br , ale ujawnie się podaży powinno skłonić do ostrożności przy zakupie na obecnym poziomie. Sygerowane jest oczekiwania na kolejny sygnał kupna ( tj. pokonanie 18.5 ) lub schłodzenie kursu-wejście w jakąś formę konsolidacji ewentualnie na pogłębienie korekty. W tym ostatnim przypadku ciekawym miejscem do zakupu jest strefa wsparcia-13.8-14.3. Jest to dobre miejsce do złożenia zlecenia oczekującego. srednio to wyglada:(
|
|
Temat:
TAURONPE
5,75
|
|
Temat:
LOTOS
w moim przekonaniu wczoraj byl dobry dzien na zakupy na tej spolce... o ile glowne indeksy pomoga w krotkim terminie bedzie mozna zarobic pare procent... co do lezakowania nie wypowiadam sie ale spolka caly czas mknie w tredzie wzrostowym... oby tak dalej
|
|
Temat:
TECHMEX
JAG napisał(a):Ludzie ustawiajcie Stop lossy!!! Ja ustawiłem na 3.99. Wychodząc na obiadek było 4.3 a jak wróciłem to Stopik zadziałał i wyszedłem po 3.9.
pozdr dla kumatych Dokładnie! ja coprawda wyszedlem nizej bo ustawilem SL zaraz pod widlami... co by sie nie wyleszczcy... moze stracilem troche na tym ale i tak ciesze sie ze pomyslalem o tym rano przed odejsciem od kompa:) Chlopaki (i dziewczeta) dzieki za wszystkie informacje. Nie pisalem duzo na forum jednak czerpalem z niego duzo ifnormacji. Mam nadzieje ze kiedys komus tak pomoge jak Wy pomagaliscie mi:) Pozdrawiam
|
|
Temat:
TECHMEX
cela22 napisał(a):To zalezy o jakim horyzoncie czasowym mowisz. To ze kurs byl po 10 zl jeszcze niedawno to nie znaczy ze teraz tez tam polecimy bo na gieldzie spolki srednie i male juz od jakiegos czasu sporo pospadaly wiec i techmex w najblizszej przyszlosci wyzej niz 5-6 nie pojdzie. wiesz, z drugiej strony nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu... byle był układ...
|
|
Temat:
TECHMEX
cela22 napisał(a): Jak to bedzie roslo w takim tempie to wlasnie tak bedzie nad czym ubolewam bo myslalem ze po decyzji dokupie wiekszy pakiet juz bez ryzyka. Pare stron wczesniej na tym watku ktos napisal, ze woli pare procent opuscic i wskoczyc sobie juz po ewentulanej pozytywnej decyzji i np nie zarobi 200 ale 100%:) Niestety to by bylo za proste i kazdy by wyeliminowywal ryzyko. Jak to czesto bywa tak samo bylo na dudzie zanim poznamy ewentualne pozytywne rozstrzygniecie kurs bedzie juz na tyle wysoko ze po ogloszeniu decyzji bedzie jeszcze tylko pierniecie a nie rakieta:)
Nie zgodzę się. Jeśli będzie pozytywna decyzja to w dłuższym terminie kurs może być o wiele wyższy. Także nawet jeśli po decyzji będzie 6 pln to o ile plany restrukturyzacji sie powiodą droga wolna na wyższe poziomy... no tak mi sie przynajmniej wydaje
|
|
Temat:
TECHMEX
Cytat:
Ale nie powiedzial nic co mogloby sugerowac ze sprawa jest pozytywnie rozstrzygana. Poprostu zapytali go bodajrze o wierzytelnosc jaka techmex im jest winien. Wtedy powiedzial to co napisalem wyzej. zrodlo: tvn cnbcbiznes
Ok, dzieki... tez wydaje mi sie ze swiadczy to za ukladem skoro tak dlugo to trwa... EDIT: gdyby to kogos interesowalo ten wywiad jest dostepny na tvncnbc.pl
|
|
Temat:
TECHMEX
cela22 napisał(a):Dzisiaj w tv byl krotki wywiad z prezesem komputronika i prezes wspomnial, ze caly czas w sadzie dogaduja pewne kwestie z techmexem i wierzycielami. Nic wiecej powiedziec nie chcial dla dobra sprawy. Jednak mi tez nasowa sie na mysl, ze raczej dogaduja szczegoly ukladu bo w likwidacji nie ma czego dogadywac tym bardziej przez tyle czasu. Ostatnie wzrosty tez wskazuja na pozytywne rozstrzygniecie. Gdzie to widziałeś? Jest szansa do zobaczyć online?
|
|
Temat:
TECHMEX
Widzę, że z dnia na dzień panuje coraz większy optymizm na forum Techmex-u.
Może to i dobrze, jednak przypominam, że wszystko w rękach sądu i mimo wszystkich za i przeciw dalej nie wiadomo jak to wszystko będzie... osobiście widziałbym 8 z przodu w kursie Techmex-a.
|
|
Temat:
TECHMEX
jestem optymista w kwestii techmexa... jednak dzis ewidetnie w okolicach 2,5 bylo ubieranie i na pewno nikt temu nie zaprzeczy
|
|
Temat:
TECHMEX
TKO nam sie zmienilo.... straszonko?? co o tym sadzicie? EDIT:straszonko
|
|
Temat:
TECHMEX
OK dzieki bede o tym pamietal
Pozdrawiam
|
|
Temat:
TECHMEX
hmm nieciekawie widze... jutro pewnie znowu zwala.
Zastanawiam sie co zrobic z moim pakietem... zostalem "ubrany" jakis czas temu po ok. 7,78 Co radzicie? trzymac? czy wywalic PKC jutro?
|
|
Temat:
KROSNO
Taurus80 napisał(a):Teraz nalezy czekac na wycofanie spolki z obrotu i nastapi to predzej czy pozniej. Ok, dzieki za info. No a co z osobami ktore posiadaja akcje ??
|
|
Temat:
KROSNO
no właśnie kurs pieknie zleciał... ale czy moglby ktos kompetentny sie wypowiedziec co to w praktyce oznacza? Zamkna hute, sprzedadza nieruchomosci i po wszystkim? a co ze spolka gieldowa? jak w praktyce wyglada likwidacja na gieldzie?
|
|
Temat:
KROSNO
Jest to mój pierwszy post na tym forum dlatego witam wszystkich serdecznie!
Sprawa jest skomplikowana o tyle, iż wydaje mi sie że syndyk usilnie stara sie odratować spółke. Ja osobiście cały czas uważam, że w Krośnie drzemie duży potencjał. Zamówienia spływają i to wiem nie tylko z internetowych artykułów, ale także z mniej oficjalnych źródeł.
Jakiś czas temu (dokładnie 27 marca) Sąd Rejonowy w Krośnie wydał postanowienie o likwidacji, jednak zarząd (który nawiasame mówiąc został odwołany w tym tygodniu) 8 kwietnia złożył zażalenie na tą decyzje. Także należy czekać i obserwować.
Wszystko jest w rękach sądu. Jeśli decyzja będzie przychylna to wydaje mi się, że będzie można zarobić. Hutnicy mają pełne ręce roboty. Podobno syndyk podpisał umowe z Ikea i trwają rozmowy z Makro odnośnie dostaw szkła. W planach nie ma zwolnień, nawet kobiety na urlopach wychowawczych zachowają swoje umowy o prace. Gdzieś także wyczytałem, że syndyk dogadał się z gazownią co biorąc pod uwagę sektor w jakim działa spółka jest dużym krokiem do przódu.
To są moje odczucia na temat Krosna jeśli ktoś ma odmienną opinie zapraszam do podzialenia się nią.
Pozdrawiam tsc
EDIT: Właśnie znalazłem informacje, że jeden ze znaczących akcjonariuszy Pan Sawicki sprzedał wszystkie swoje akcje... czyżbym ucieczka z tonącego okrętu??
|
|