Witam, Inwestorem jestem od dłuższego czasu z sukcesami poza Getback Czy jest możliwość wygenerowania straty podatkowej od obligacji Getback na obecnym etapie. Czy w przypadku układu część umorzoną mogę odliczyć od potencjalnych zysków przyszłych z inwestycji? Czy mogę np: sporządzić umowę cywilną z osobą trzecią dot. sprzedaży tych obligacji w celu wygenerowania straty? Pzdr.
|
Witam, obligacje mam nabyte za pośrednictwem IB/LB. Do tej pory nie podejmowałem żadnych działań. W tym tygodniu wyślę reklamacje do IB. Układ jescze nie jest zatwierdzony przez sąd - zebranie na koniec maja. Czy w tym przypadku ewnetualne zatwierdzenie układu coś zmienia - chodzi o możliwość dochodzenia roszczeń od pośrednika, gdy ja będę na etapie rozpatrywania reklamacji przez bank. Czy dodatkowo do tego czasu powinienem podjąć jakieś działania? Sąd, prokuratura itp.
|
Witam, czy jest możliwość na tym etapie - odsprzedania obligacji ze stratą w formie umowy z osobą bliską? W celu póżniejszego rozliczenia wygenerowanej straty z zyzskami z akcji.
|
Witam, jestem nabywcą obligacji za pośrednictwem Lion's banku. Nie składałem jescze reklamacji. Będę nawiązywał do wprowadzenia w błąd dot. produktu oraz braku zezwolenia na świadczenie takich usług przez bank. Czy jest określony jakiś termin na złożenie reklamacji?
|