- mogę sobie wyobrazić, że są ludzie którzy mają nadmiar pieniążków ale nie mają wiedzy, czasu praca, żona dzieci itp, nie mają działającego systemu a chcieli by mieć większy zwrot niż na lokacie - często kupując portfel poznajesz system, masz jakiś punkt zaczepienia żeby zacząć naukę i testować sobie samemu - na swoich portfelach "fachowcy" nie dorobią się milionów bo brak im odpowiedniego kapitału. Przejrzałem wiele blogów, byłem też na paru szkoleniach i skuteczność średnioroczna na akcjach rzadko przekracza 20%. Tak, IMHO prawda jest taka że na szkoleniach zarabiają często lepszą kasę - ogólnie nie deprecjonował bym tak "fachowców". Jest parę blogów gdzie jest wartościowa treść - co do mnie to lubię technikę i spekulacje, ale na ike chcę mieć po prostu portfel dobrych spółek fundamentalnie. Ja takiej analizy lepiej nie zrobię
|
ja ma abo. Właściwe to mnie interesują raporty, komentarze są przy okazji. Co do portfeli to jest 1 długoterminowy ale ostatnie transakcje są z 2015 więc idealnie nie zreplikujesz. Portfela spekulacyjnego nie ogarniam. Tzn w webinaru robionego dla innego serwisu wiem że gra bardzo prostą strategią na tygodniówkach kupując bodajże w piątki. Ale z codziennych komentarzy wynika jakby codziennie zmieniał zaangażowanie w co nie bardzo mi się chce wierzyć bo chociażby prowizje zjedzą połowę zysku
|
dla członków sii 5zł jeśli po nowym roku nic się nie zmieni
edit. nie mogę edytować pierwszego posta więc jeszcze zapytam czy można mieć więcej niż 1 portfel ?
|
mam rachunek w bossie ale zastanawiam się nad przejściem do pkobp bo są niższe prowizje są jakieś istotne wady/zalety tego konta w porównaniu do bossy ? czy są zlecenia typu stop limit dla kontraktów ?
|