Co do wycen, to wg mnie są za duże, natomiast ja osobiście uważam, że Carbon to dobra spółka (kompetecje zarządu, jakość produktów) i porównywanie z Jujubee (fatalny zarząd, zła jakość produktów) i Bloobera (zgadzam się z tezą, że medium to będzie sprzedażowo porażka) jest dla Carbon krzywdzące.
W tej chwili nie posiadam żadnych akcji, z tych 3.
|
|
Temat:
AFHOL
Ciekawe, że na polską (konkretnie "poski NASDAQ") im się, wbrew wielokrotnie składanym obietnicom, nie udało wprowadzić Aforti Finance.... link: biznes.interia.pl/gieldy/aktua...Prosuję też: Nie wchodzi na giełdę w Londynie, tylko dali komunikat, że podpisali "list intencyjny", coś tam coś tam, o tym wejściu na tę giełdę, w drodze "odwrotnego przejęcia".. Bazując na poprzednich "sukcesach" tak we wchodzeniu na polską giełdę, jak i we współpracy z platformą mintos (wyrzuceni) nie ufałbym za bardzo w realizację tego scenariusza. Aha, spółkę obserwuję pobieżnie z boku, jako obserwator, bo mnie kiedyś kolega wyciągnął na te "spotkania inwestorskie" w drogich hotelach, co organizują. Nie chce mi się rozpisywać dłużej, ale powien tak, że wiarygodność ich, z kontaktu bezpośredniego, oceniam w skali 1-10 na "2".
|
|
Temat:
AFHOL
Wiele sygnałów mówi: uciekaj. 1. miał być debiut Aforti Finanace już dawno - nie dowieźli 2. problem z finansowaniem - zmiana ustawy o obligacjach i teraz jakieś chyba weksle inwestycyjne sprzedają. historia mintosa, zdaje się też że podwyższają oprocentowanie wierzycielom 3. nieciekawe życiorysy zarządu (ten Getin i Idea może im siedzieć w ich zawodowym "dna") 4. biznes pożyczkowy w Polsce teraz ma pod górkę 5. za to PR poprzez spotkania w drogich hotelach z indywidualnymi, zamożnymi osobami, które dają pieniądze, jak najbardziej kojarzy się z GetBackiem i prezesem K.
na plus: - rosnący kurs akcji (ale to NC i mały obrót)
|
|