Obecna władza jak była uprzednią zniosła podatek spadkowy, zmniejszyła składkę rentową, wprowadziła ulgę na dzieci. A to poprzednia załatwiła OFE... To tak gwoli przypomnienia
|
|
Chętnie bym zapytał, ale nie wiem co Autora interesuje? Daję znak, że czytam i na Money'a też zaglądam, aaa wyniki świetne w co by tu nie pisać zagmatwanym czasie.
|
|
leniuch napisał(a):Sprzedany wczoraj BIOTON nie tylko odrobił straty, ale wyszedł na nowe maksima i jeśli dotrwa do końca tygodnia powinienem go dokupić... Hmm aż dziw, że na takim doborze sygnałów wychodzisz na swoje.
|
|
Ale z CCC Yaroman miałeś szczęście ja się pospieszyłem...
|
|
varciasz napisał(a):Dzisiaj sprzedane K2Internet.
strategia na najbliższe miesiące: znajdować spółki perspektywiczne, wchodzę przy wzrostach i na krótko.
Varciasz, a dlaczego na spółkach perspektywicznych skoro preferujesz "inwestycje" spekulacyjne? O perspektywicznie to właśnie KGHM po 20 złociszy...
|
|
A ja dzisiaj CCC komuś odsprzedałem, dwa dni ładnych wzrostów, poszedł za 167,30. Liczę, że będzie można odkupić poniżej 160...
|
|
Poprzednie (piąte licząc od maja) było największe i najdłuższe przełom sierpień/wrzesień.
|
|
Temat:
CCC
Po odcięciu dywidendy papier dostał impulsu w wiadomym kierunku liczyłem na zatrzymanie na poziome 160/150, ale popytu nie widać. MACD sygnalizuje sprzedaż...
|
|
Temat:
HAWE
A co tam At møwi o tej perełce? Czy można to jakoš ubrać w teorię, czy to tylko owczy pęd i ludzka chciwość?
|
|
Limit w okolicach zamknięcia uchroniłby Cię przed taką katapultą, ale przecież to wiesz.
|
|
Leniuch a dlaczego kupowałeś PKC, czy PCRO?
|
|
Temat:
Upside
Ja też wyprzedałem pod koniec sierpnia, zobaczy się co tam w przyszłym tygodniu pokażą Chińczycy po odpoczynku, może będzie jeszcze taniej. Z "moich" jedynie RLP dosyć zdecydowanie ruszył do góry... Ciekawa kronika życzę sukcesów.
|
|
Leniuch i co tam w portfelu? Jaki udział procentowy akcji i gotówki masz jakieś zakupy na oku?
|
|
Wojetek napisał(a):
Dobry pomysł - "karanie" się patrzeniem na ceny do niczego sensownego nie prowadzi.
Trzeba patrzeć by wiedzieć, że to już ten moment, kiedy można odkupować po przecenie. A jeżeli rosną to zostaje wniosek na przyszłość, choć jest to rodzaj kary, zgadza się
|
|
Pytam w kontekscie dzisiejszej przeceny.
|
|
Wczorajsza sprzedaz zaprocentowała najpewniej?
|
|
Cytat:Lepiej się czuję bez akcji w portfelu Już są droższe niż przy sprzedaży, ale że spokojniej to fakt.
|
|
Cytat:Zresztą gdybym sprzedał w poniedziałek, czy patrzenie jak ceny się odbijają nie dobijałoby mnie psychicznie? Wynik mógłby być gorszy. Zastanawiam się dlaczego chcesz w poniedziałek ogołocić portfel.
|
|
W moim przypadku na 6 spółek, które sprzedałem 4 już są droższe, a najbardziej od ceny sprzedaży urósł RLP 7,5%. Raz na wozie raz pod...
|
|
Temat:
JSW
Pomimo kiepskich wynikow akcje dzis zwyżkują. Wygląda na to, że nabywcy liczyli na dużo gorsze.
|
|
I nie sprzedałeś? Masz kolego tytanowe nerwy.
|
|
Wrzucaj, dzisiaj pewnie będziesz . Po poniedziałku ani śladu w cenach, taka sesja a tu człowiek bez papierów.
|
|
Nie sądziłem, że optymizmu wystarczy na tak długo, ale po takim newsie...
|
|
Teraz trzeba by pomyśleć kiedy można odkupić, ale chyba się nie pali...
|
|
A ja go w piątek zbyłem po 4,05 ale kupiłem po 4,28...dzisiaj wszystko rano wywędrowało oprócz Dębicy, która trzyma się jakoś...
|
|
Z dwóch spółek zrezygnowałem, sprzedałem Synthos i Cigames obydwie prawie w dołku, opieram się na przeczuciu, że SNS rozmieni czwórkę i jeszcze sporo poleci zaś CIG otrzymał nieciekawą rekomendację. W portfelu jeszcze 4 spółki "najcenniejszy" PRT gdyby coś mu się przydarzyło to jeszcze będę dokupywał przed dywidendą, szykuje się tłusto...
|
|
Witam serdecznie, Trzeci raz na przestrzeni ponad 20-lat zaczynam przygodę z giełdą i znowu zimny prysznic, a w Waszych kronikach tak to fajnie wygląda i miło się czyta  , Za każdym razem gdy tak czerwono zastanawiam się skąd się bierze ten owczy pęd do wyrzucania akcji. Sprzedają by nie tracić choć niektórzy pewnie z myślą by się taniej zaopatrzyć. Jedna ze szkół mówi by ciąć straty, druga by kupować jak tanieje, co o tym myślicie? Może ktoś by mnie ukierunkował?
|
|