suuderib
Advertisement
PARTNER SERWISU
gsppecev
emem92

emem92

Ostatnie 10 wpisów
Jak znajdę chwilę to wszystkim postaram się odpowiedzieć na pytania.

Na chwilę obecną "przeleciałem" wzrokiem wszystkie posty.

Bardzo dziękuję za odpowiedzi, zainteresowanie i poświęcony czas.

Troszeczkę to wszystko w pierwszym poście źle sprecyzowałem i nie do końca wszystko dokładnie opisałem, za co przepraszam.
Otóż, te 100-200 zł chciałbym odkładać na jakiejś lokacie, funduszu długoterminowo.
Odkładać jako dodatek do emerytury, bądź na start dla dziecka kiedy będzie pełnoletnie , ewentualnie jakieś studia.

Na razie o giełdzie nie myślałem. Chciałbym poświęcić parę lat na przygotowanie się merytoryczne do grania na giełdzie oraz odłożyć grubszą kasę.

Bardzo dziękuję za wszystkie rady.

A co polecacie na odkładanie miesięcznie od 100-200 zł ? Może nawet 300-400?
Jakiś konkretny fundusz może? Kiedyś gdzieś wyczytałem o koncie eMax w mBanku?

Z góry dziękuję !

Pozdrawiam Was bardzo gorąco ! ;-)

Witam,

Nie wiem , czy wątek otworzyłem w dobrym dziale, jeśli tak nie jest, to proszę o przeniesienie do właściwego.

Jak większość ludzi szukam oszczędności na przyszłość. Na nowy samochód, na spłatę kredytów, na lepsze życie... :)

Mam 23 lata. Moje zarobki są w granicach, w zależności od miesiąca i premii 3300-4600 złotych.
Moja żona zarobi około 1200 złotych.
Miesięcznie mamy opłat około 2000 złotych ( czynsz, kredyt mieszkaniowy, media, internet, prąd, gaz, raty za rtv/agd, itp. ) + wyżywienie i spłata kredytówek (bieżące zadłużenie to około 2000 złotych.

Żona jest w ciąży więc dochodzą takie wydatki jak wizyty u lekarzy, kupno wyprawki, łóżeczka , wózka, itd.

W miesiącu jestem w stanie na oszczędzanie/inwestycje przeznaczyć około 100-200 złotych.

Chciałbym jak najszybciej wyjść z kredytówek, pospłacać szybciej raty, odłożyć trochę na przyszłość lub na grubsze inwestycje.

Prosiłbym o pomoc doświadczone osoby. O rady.

Jestem w stanie poświęcić trochę czasu na naukę, na literaturę, ale proszę mnie pokierować od czego najlepiej zacząć.

Z góry bardzo dziękuję za zainteresowanie i pomoc.

Pozdrawiam

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 12 maja 2019 21:46:20
Liczba wpisów: 2
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,275 sek.

altrspoo
exwpwxri
wtvttuem
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 553,06 zł +382,77% 96 553,06 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rypjjtfo
rjmsaolv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat