PARTNER SERWISU
krksykfs
mariusz998

mariusz998

Ostatnie 10 wpisów
wizyta u Pana notariusz czyli musi potwierdzić Twój podpis opłata % będzie pobrana za kwotę jaką wskażesz na wezwaniu, niestety

standardowa wiadomość, jak spółka która rok temu powstała z kapitałem 6000 zł. będzie kupować hale za 2 mln zł. zwłaszcza wiedząc, że VIG ma totalny brak płynności. 8 maja data do wykupu serii B i będzie kolejny magiczny komunikat - idzie na dno spółka na bank

Indywidualnie musisz wysłać wezwanie do wykupu jeżeli minął termin wykupu, natomiast jeżeli nie zapłacono Ci odsetek a termin wykupu jeszcze nie minął to musisz złożyć wymówienie powołując się na ustawę o obligacjach tam jest artykuł w kwestii nieregulowania zobowiązań. Inna kwestia to np. jak masz art. 777 wtedy musisz zapoznać się z aktem notarialnym w tej kwestii tam może być zapis że takie wezwanie musi być potwierdzone notarialnie wraz ze świadectwem depozytowym z domu maklerskiego.
pozdrawiam

Przedmiotowa nieruchomość to działka rolna - pastwisko

Jeszcze tak dla potwierdzenia powyższej tezy, dostałem dziś ofertę na obligację korporacyjne zabezpieczone hipoteką na nieruchomości wraz z wyceną, poniżej treść:

"Nieruchomość gruntowa niezabudowana położona w miejscowości Zaleszany składająca się z działek nr (...)z obrębu nr 13 - Zaleszany, gmina Kleszczele, pow. hajnowski, woj. podlaskie o łącznej powierzchni 71.200 m2, której wartość szacunkowa wg operatu wynosi 5.262.000 zł"

No więc co sprawdzam gdzie to i weryfikuję wyceną i oto wynik:

olx.pl/oferta/sprzedam-7-ha-dz...

Myślałem, że pęknę ze śmiechu, nawet powierzchnia podobna tylko cena jakby inna to kolejny argument w zakresie wycen i tezy: Kto płaci ten wymaga
pozdrawiam

Moje doświadczenie z Catalyst to:
mirraculum - wykup jakimś cudem, dzięki nowej prezes i sprzedaży Brutala ufff
admiral - wykupił ale przyszłość nieciekawa bo co chwile dostaję od pseudo-naganiaczy ofertę doinwestowania spółki teraz chyba obligacje L
polfa - magiczna spółka, seria A ze 102 tys. zostało jeszcze 16750zł. plus dwa nakazy odsetki ustawowe, ale jest jeszcze nieszczęsna hala i te 16 tys. może wlezie
Vig seria B - duży problem będzie 35 tys. (trochę zdążyłem opylić po 95 zł. ale liczba chętnych wariatów się skończyła), 8 maja termin wykupu lecz wątpię, zeby było smieszniej zastaw na udziała ale aktu notarialnego nie mozna zdobyć bo nie przysługuje obligatariuszom tylko AH i spółce doradczej :)

Podsumowując powiem tak myślałem, że Forex to ryzykowna inwestycja (3 lata doświadczenia) zyski postanowiłem dywersyfikować w zabezpieczone obligacje, ale teraz mogę śmiało powiedzieć że forex przy obligacjach korporacyjnych to bardzo bezpieczna inwestycja (oczywiście wymóg SL). Dodatkowo znajomy z dużego banku powiedział, że 99,9% które krąży poprzez pseudo-naganiaczy obligacyjnych w banku nigdy nie dostałaby kredytu. Wyłowić perłę za korporacyjnych to prawie jak złota rybkę w Wiśle.

gdzieś tam się przejawia na forum art. 777 jako zabezpieczenie fajna sprawa ale nie we wszystkich przypadkach patrz Mysław, znajomy prawnik mówił że zdobył ten akt notarialny ale takich głupot jakie tam są wypisane to dawno nie widział.
tak więc pozdrawiam wszystkich i życzę owocnych inwestycji na catalyst a przede wszyskim mocnych nerwów
wyleczony inwestor

ciekawe skąd tak wysoka kwota, przecież każdy może mieć inną liczbę obligacji. Ponadto ja w przypadku Polfy (777) płaciłem za odpis a w sądzie jakieś max. 200 zł. plus za wniosek od adwokata. Może potem AH będzie zwracał koszty jak sąd zasądzi ale coś wątpię.

Potwierdzam mam kapitał plus odsetki.Jednak spółki z mocnym inwestorem i dobrym zabezpieczeniem są zdecydowanie pewniejsze, aczkolwiek była pewna obawa.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 29 maja 2015 15:58:41
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,236 sek.

escowyvg
upifqszu
yemuvwmr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
yymgijpz
mcyuklgb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat