Temat:
PKPCARGO
...a insiderzy regularnie kupują...
|
|
Temat:
PURE
Żadnego insidera? Żadnej ploteczki? ...
|
|
Dix22 napisał(a):Jak sprzedają, to jest cenotwórcze. Właśnie o tym / w tym celu pisałam.
|
|
Dyrektor pionu finansów M. Starecka sprzedała wczoraj 10.000 akcji po 15 z hakiem, kupiła 5.000 w 2024 po 18 z hakiem ( www.pkpcargo.com/raporty_bieza...). Nikt nie lubi tracić.
|
|
Z Ukrainą jest tak, że Niemcy, Francuzi, Włosi i in. już od dawna (2-3 lat!) negocjują konkrety dot. odbudowy Ukrainy - a my mamy od tych spraw niestety niejakiego (niezłego ideowo, nijakiego biznesowo...) Pawła Kowala - I brak programowej, strategicznej koncepcji. Włosi nawet podają publicznie wyceny... Oby transport kolejowy był wyjątkiem - wynikającym z naszego polozenia geograficznego.
|
|
Takiego zjazdu dawno nie było. Przy obrotach 800k... Zaczyna być czas na łapaczy :)
|
|
Temat:
PKPCARGO
bginvest napisał(a):Wybieram się na WZA.
Mam nadzieję, że uda mi się porozmawiać z
Jakieś newsy?
|
|
Temat:
PKPCARGO
RomanR napisał(a):Jak dla mnie to tutaj wytworzy się ruch spekulacyjny. Myślę, że sporo osób jest tym zainteresowanych...
|
|
Temat:
PURE
Odbicie 5%??? Z relatywnie obrotami większymi
|
|
grum napisał(a): Spółka się zwija
...że jak?
|
|
Temat:
PURE
Jakieś newsy?...
|
|
Temat:
PKPCARGO
|
|
Temat:
PKPCARGO
Patrząc na bieżączkę: 2M obrotu po 2h gry to niezły wynik
|
|
Temat:
PKPCARGO
Jedyne namacalne to zakupy Wojewódki i in. Wychłodzenie jest faktem. Pozostaje czekać i spróbować wejść pod koniec miesiąca...oby bez kombinacji w zeszłym (mam nadzieję) stylu SSP
|
|
Ciekawe czy Balczun w ARP rokuje, czy news bez znaczenia...
|
|
Dlatego o tym pisałem, że nie ma co się oglądać tylko skoro jest jakaś część tortu do wygrania to dobrze byłoby żeby ten fakt nie zniknął z celownika zarządu ale i - co równie ważne albo może i ważniejsze - rządu.
|
|
bginvest napisał(a):Tak z ciekawości to niby czym się ta Pani wykazała ? Chyba, że lewe pokrywanie strat DB Cargo przez spółkę matkę DB. Latami DB jako przewoźnik pasażerski korzystał z dofinansowania ze środków publicznych, a te transferował na pokrycie działalności DB Cargo, a Ci z kolei mogli dumpingować ceny. UE uznała oczywiście po 3 latach śledztwa, że pomoc niedozwolona, ale trwającą latami pomoc wstecznie uznała za pomoc restrukturyzacyjną. Dziwię się, że cała branża nie wykazała do tej pory większej reakcji. Mam nadzieję, że niemiecka restrukturyzacja się nie powiedzie bo rynek DB Cargo idealnie pasuje pod przejęcie przez nasze PKP :):):):). Również śledzę i moja uwaga zmierzała do uwypuklenia faktu, ze należy przede wszystkim przejmować się własnym dobrem a nie 'niedozwoloną pomocą' - i to nazwałem agresywnością (wydawało mi się to oczywiste, a jednak nie było - sorry, moje błędne założenie). Ponieważ mamy do czynienia z SSP to oby rząd pracował w takim duchu. Nie namawiam do oszustwa, tylko do faworyzowania tego co w naszym interesie.
|
|
|
|
Cyt. Dziennik Gazeta Prawna: --Według rządu, nie ma szans, by w najbliższych latach skokowo wzrósł udział przewozów towarów koleją
|
|
Jak bardzo to wpływa na zdolności operacyjne? Jest jakiś insider? Faktyczne uszkodzenia, czy tylko ubrudzone, ale za to będzie unieruchomienie bo odszkodowanie? Nie znam się, pytam.
|
|
Temat:
PKPCARGO
Czy to już łapacze? Całkiem spory wolumen o 10h20...
|
|
Temat:
PURE
Podwyższenie kapitału to powinna być petarda, a nie największy spadek dnia. Co państwo myślicie o tym? Przyczajony tygrys - ukryty smok?... :)
|
|
Temat:
PKPCARGO
|
|
Mam niestety wrażenie, że po takich akcjach pis, jak wczorajsza w Gdyni to związkowcy będą mocniej się upierać przy swoim, czyli cd. mniej efektywnego dzialania spółki. Chyba że Wojewódka ma mocny mandat rządu... Trochę załamana takim obrotem rzeczy - czekam na wyniki dzisiejszych negocjacji.
|
|
|
|
Na czym polega fenomen:
"akcje zostaną wykreślone po sesji 8.07"
vs.
"cena akcji nie leci na łeb na szyję" ?
|
|
Temat:
PKPCARGO
|
|
Czy po obrotach widać, że była ustawka 26ego na szybką górkę i wyjście przy approx. 15zł i teraz w dół ? Czy to tylko takie wrażenie ? Jak to widzicie ?
|
|
Temat:
PKPCARGO
le rom napisał(a): ....hm ..horyzontalnie a raczej z górki na biegu jałowym - już 14 a potem 13 albo i 12 - dyć dywidendy tu raczej trudno oczekiwać. - a owo skojarzenie nie może być uznawane za jakąkolwiek rekomendacje. & bankrucik napisał(a):a potem prywatyzacja i na białym koniu wjedzie Deutsche Bahn takie komentarze dają ulicy pole do sprzedaży, a inwestorom - do kupna :D To nie jest rekomendacja.
|
|
Temat:
PKPCARGO
Po wakacjach i przeczytałam właśnie to, co poniżej. Ktoś pokusi się o interpretację? Thx :D
<<Przedmiotem zmiany była treść § 26 ust. 3 Statutu Spółki, który otrzymał brzmienie:
"3. Rada Nadzorcza powołuje komitet ds. nominacji, w którego skład wchodzi nie mniej niż trzech członków Rady Nadzorczej, w tym co najmniej jeden członek Rady Nadzorczej spełniający kryteria niezależności i powołany w sposób określony w § 20 i 21 powyżej, który pełni funkcję przewodniczącego.".>>
|
|
Temat:
TRAKCJA
Dzień dobry,
Ciekawa jestem - dokąd zdąża TRK... Czy jest już tak nisko że czas kupować. Problem z Vistalem, potencjał CPK, inne?...
Prezes Szumisz spełni rolę restrukturyzacyjną - tak jak Seliga w PKP Cargo? Może to też być myślenie życzeniowe - ale kompetencje ma.
To wolna refleksja, w żadnej mierze nie sugestia ani rekomendacja - ale jeśli to mogłaby być ostatnia kwartalna strata ebitda to może warto się zainteresować?
|
|
Temat:
PKPCARGO
Ciekawa jestem, ile mają w PKPCARGO przestrzeni na kreatywną księgowość.
|
|
I cyk - drobny kapitał będzie uciekać w walory spółki skarbu państwa :)
|
|
...prawdopodobieństwo dywidendy w tym roku - to?... Śląsk oczekuje :)
|
|
Spółka demonstruje relatywną siłę lub inercję w ogólnym klimacie potencjalnej korekty - jakieś newsy?
|
|
No i co z tym SRNFIZ-em? Niestety Arthur Andersen robił im audyty więc może być trudno udowodnić, że kasa wypłynęła przez wszystkie projekty, które już sprzedali. Pytanie co z tymi, które się jeszcze nie skończyły? Jaki pozew, pod jakimi auspicjami?
|
|