Temat:
XTB
Akcje XTB miałem kupione po 6-8 zł potem sprzedałem je w okolicach 38 zł. Następnie odkupywałem i sprzedawałem z różnym skutkiem. Piszę o tym by pokazać, że spółkę bardzo uważnie obserwuję od lat.
I tu refleksja:
Krewa i reszta ekipy stockwatch są nastawienie do XTB w zasadzie od zawsze, mówiąc delikatnie: sceptycznie. Kiedyś mnie to niepokoiło bo z jednej strony pojęcie o giełdzie mam słabe, z drugiej Omar jest wiarygodny i to co dotychczas mówił zawsze miało pokrycie w faktach. Zatem komu wierzyć? Dlaczego Krewa (i wielu inny analityków z zasięgami) byli sceptycznie nastawieni do tej spółki kiedy była po 6, 21, 29, 38, 43, 55, 60 i 72 zł? Naprawdę nie wiem i jest to dla mnie intrygujące.
Ostatnia wypowiedź Krewy zawierająca zarzut w kierunku spółki o braku szczelności informacyjnej, sorry ale imo ta wypowiedź jest skandaliczna. Zawsze obserwowałem kurs przed wynikami oraz zakupy funduszy i nawet amator po wolumenach i świecach widzi, że wyniki nie są znane. W mojej ocenie Krewa powinieneś za tą wypowiedź przeprosić. Aha i od kiedy fakt nie jest argumentem?
btw to że spółka ma psychofanów, to inna sprawa. Natomiast od poważnego analityka oczekiwałbym większej wstrzemieźliwości w wydawaniu sądów patrząc na historię jego wypowiedzi o spółce, która dała takim ludziom jak ja zarobić naprawdę dobre pieniądze.
|
Temat:
XTB
|