Zgadza się, nie ma chyba co dłużej czekać, tylko trzeba zmobilizować AH do działania. Tylko oni nie mogą brać po kilka tysięcy złotych od każdego, skoro w ustawie jasno stoi że jeśli wartość przedmiotu jest powyżej 200 tysięcy to stawka wynosi 7200. Ale nie od każdego z osobna! Trzeba tę kwestię wyjaśnić. Poza tym byłoby ok i mogliby już zacząć działać, tylko to należy dogadać.
|
Mi też przysłali maila z wezwaniem do zapłaty prawie 3k. Dużo, ale z tego rozporządzenia o którym móią faktycznie tyle by wynikało. Płacimy im? Dostaniemy jakieś potwierdzenie jakby co? Będzie to kwota do zwrotu? Ile dostaniemy z tej hipoteki? I ciekawe co zrobią jeśli nie wszyscy zapłacą? Swoją drogą pomnożyć takie kwoty przez 99... Nic tylko zakładać kancelarię. :)
|
Witam wszystkich.
Czyli Panowie jaką taktykę najlepiej teraz przybrać jeśli chodzi o ich obligacje zabezpieczone? Mam serię AI, nie jest ona notowana na catalyście. Czekać na rozwój sytuacji, na to co postanowi sąd itede czy działać? I jeśli działać to jak konkretnie? Wątek przeczytałem cały, ale sporo tu informacji i ciężko się rozeznać co należy robić.
|