Witam, jestem jedną z osób, które Milmex nabrał na "darmowy internet", mają wobec mnie dług na dobrych kilka tysięcy. Powalczyłem w sądzie, mam prawomocny wyrok, ale oczywiście komornik w połowie 2018r. umorzył postępowanie egzekucyjne w zw. z bezskuteczną egzekucją i nieściągalnością wierzytelności. Do chwili obecnej sprawy nie ciągnąłem, ale zastanawiam się czy ktoś z tutaj wypowiadających się ugrał coś wykorzystując art. 299 k.s.h lub art. 21 ust. 3 prawa upadłościowego? Prezesiny mają/miały jakiś majątek? Z ciekawostek, ponieważ były tu pytania jakie postępowania toczą się w sprawie, polecam lekturę odpowiedzi ministra Wójcika na interpelacje poseł Leszczyny odnośnie Milmex-u: www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/Inte...
|
|
Nie no, aż tak dobrze, żeby działał od zawsze to się nie zgodzę,nie ma co ściemniać. Połowę maja czekałem,aż ten internet znów zacznie działać. Choć mimo wszystko jak się słyszy i tak jest lepiej niż w pozostałych regionach. Co do spraw z internetem z pożyczką to praktycznie wszystko wisi po sądach. Nikogo nie można przesłuchać, nikt nie odbiera korespondencji, ciągnie się to jak krew z nosa. Ale zostawmy ten internet,bo schodzimy z tematu...
|
|
Dziecino,czy ja "wmawiam wszystkim,że Milmex za coś płaci"? napisałem,że internet od nich u mnie działa, a skoro działa, to znaczy, że albo opłacili dzierżawę BTSa (użyłem słowa " najwidoczniej",które oznacza przypuszczenie) albo sami są właścicielami BTSa albo jakiś miłosierny Samarytanin użycza im BTSa za darmo. W dwie ostatnie opcje nie wierzę. Ja też jestem wściekły na całą tą sytuację,ale nie spinam się na innych tylko szukam konkretnych nowych informacji i polecam to samo innym.
|
|
Zlodiej napisał(a):Kolejna propaganda, proszę nie wprowadzać ludzi w błąd. Internetu nie ma i póki co inne elementy znikają. Strona, skrzynka pocztowa itp. Nawet nie można rozwiązać umowy, bo poczty (listów) nikt nie odbiera :O. Żadna propaganda-piszę właśnie korzystając z internetu od Netmaksa. Nie wiem jak w innych regionach,ale w Zamościu internet jest od 16 maja i wynika z tego,że najwidoczniej opłacili BTS.
|
|
Dopiero kilka godzin po napisaniu swojego posta zauważyłem,że storna netmaks.pl nie istnieje, co gorsza, maile: bok@netmaks.pl, reklamacje@netmaks.pl również już nie istnieją, cała domena jest zamknięta. Pachnie to tak, jakby zaprzestali oferowania usług pod marką Netmaks dla nowych klientów (chwała niebiosom,że póki co dotychczasowi klienci neta mają), a jak pamiętacie ponoć PARP właśnie odmówił Milmexowi dotacji ponieważ nie świadczył usług.
|
|
Witam,obserwuję od dłuższego czasu dyskusję w tym wątku,postanowiłem,że wezmę w niej udział. Jestem i obligatariuszem i użytkownikiem internetu "unijnego" od Milmexu/Netmaksa (podwójna wtopa). Choć Milmex wciąż nie spłaca rat za internet to, nie wiem jak w innych miastach, ale w Zamościu 16 maja wznowili jego działanie. Więc zapłacili za dzierżawę BTSa, może coś się rzeczywiście ruszyło? Jakieś newsy?
|
|