Temat:
COLIAN
Można prosić o analizę raportu półrocznego ?
|
|
Temat:
IMPEXMET
W takim razie coś tu nie gra.
Wynik porównywalny rdr. (wzrost o 3,3%) Mimo sporego spadku w segmencie aluminiowym, wynikajacego z przestoju w ramach modernizacji które maja zagwarantować lepsze marże. W pozostałych segmentach same wzrosty.
Według mnie utrzymanie wyniku mimo przestoju najważniejszego segmentu, który od teraz ma jeszcze więcej zarabiać świadczy o sile spółki.
Do tego: "Grupa wygenerowała 71,7 mln zł gotówki z działalności operacyjnej wobec 6,1 mln rok wcześniej." To chyba też świadczy o sile.
Jedynie czego nie rozumiem to czemu "zysk netto przypisany akcjonariuszom jednostki dominującej skurczył się o ponad 16 proc., do 32,1 mln zł." ? Może w tym tkwi odpowiedź, dlaczego mimo tylu faktów kurs przez spory czas ostro spadał i nadal jest stosunkowo niski
|
|
Temat:
IMPEXMET
I chyba z dniem dzisiejszym ten potencjał techniczny się uaktywnił :)Ponieważ nie doszukałem się żadnych danych fundamentalnych tyczących spółki, które mogłyby odpowiadac za taki wzrost
|
|
Temat:
IMPEXMET
Również obserwuję od pewnego czasu. Czyżby wykres zaczynał mówić, że prawie półroczny trend spadkowy został dziś przełamany ? Poza tym z tego co widzę, to 5 letnia linia trendu wzrostowego została utrzymana 31lipca. Czy któryś z techników mógłby się wypowiedziec na ten temat ?
|
|
Temat:
HAWE
Chciałbym zapytać techników co sądzą o obecnej sytuacji, którą na wykresach przedstawia HAWE. Ja tutaj widzę wybicie z 9 miesięcznego kanału spadkowego. Okazja i sygnał do wzrostów ?
|
|
Giełda wskazuje na kryzys w branży górniczej. Świetnym przykładem jest NWR. Myślę, że warto byłoby zacząć przyglądać się spółką z tej branży. Zgodnie z maksymą "kupuj kiedy inni sprzedają". Co o niej myślicie? I pytanie do prowadzących forum. Czy istnieje możliwość omówienia bieżącego raportu NWR ?
|
|
Czy można prosić o omówienie raportu skonsolidowanego za I kwartał, który dziś się ukazuje ?
|
|