PARTNER SERWISU
wirmckln
utracjusz

utracjusz

Ostatnie 10 wpisów
Cytat:
Trudno tu mówić o jakiś zyskach, zresztą chyba był brak zapłaconych dwóch ostatnich kuponów na 12zł w sumie, teraz część tych odsetek wróciła.

To się nazywa mentalne księgowanie. Na lokacie byłoby więcej, ale kwota nie tak duża żeby to rozważać.
Ocaliłem kumpla przed podobną inwestycją, która bardzo szybko okazała się wtopą. Planował spory wkład i do dzisiaj mi dziękuje :)

Pojawiały się propozycje zakupu za 30% wartości więc może ktoś zrobił niezły interes.
Posiadacze drugiej serii niestety zostali z niczym.

Mam i ja.
Nawet zysk wyszedł na tej 'długoterminowej ynwestycji'. 12pln na obligu - uśredniłem jak spadało Anxious
Będzie na lekarza w pandemii i kwadratową butelkę środków dezynfekujących.

hello1

Wysłałem maila zaczepnego do syndyka. Zobaczymy.

A to już chwyt poniżej kija.
Obowiązek przedstawiania świadectwa depozytowego to kolejne utrudnienie, którego być nie powinno. Coś mi się zdaje, że cała gra idzie na oszacowanie sumy wierzytelności i sztuczne tworzenie kosztów dla syndyka. Syndyk doskonale wie, że nie wszyscy posiadacze obligacji się do niego zgłoszą i chyba o to mu chodzi.
KDWP chyba jest od tego żeby przekazać środki.

To ogłoszenie z linku też bez żadnej daty. Podoba mi się taka przejrzystość działania. Jasna ich ...

Przeglądam księgę wieczystą w której pojawiły się nowe wpisy. Na koncie maklerskim cisza i pewnie tak już zostanie.

Czy ktoś z Was się orientuje gdzie można uzyskać wiedzę o dokładnych rozliczeniach pozyskanych ze sprzedaży środków? Ze stratą już dawno się pogodziłem jednak denerwujący jest brak informacji dla nas jako wierzycieli. Wiem, że nie mają mojego płaszcza, ale kto ma rękaw i gdzie kołnierz..

Wpis w księgach wieczystych może pojawić się z dużym opóźnieniem. Pytanie czy akt notarialny faktycznie został podpisany ?
Też zastanawiam się nad kosztami administracji i kto będzie pierwszy do zaspokojenia. Żeby się nie okazało, że nawet dla 1013 nie wystarczy.

TBR1013 jest zdaje się pierwsza do zaspokojenia więc coś tam skapnie.

A ja chciałbym zobaczyć nie tyle upadek Zortrax'a co tego "CEłO" prezesunia. Po kłamstwach w memorandum obligacje powinny być do natychmiastowego wykupu.

Bardziej ciekawi mnie odpowiedzialność za kłamstwa Liar w memorandum do emisji obligacji.

Pierwsza w kolejności do zaspokojenia jest TBR1013

Z kronikarskiego obowiązku... Organika wykupiła resztę obligów. Czas na sensowne inwestycje ;)

Kolejna obligacja wykupiona w ramach porozumienia.

Podpisałem ostatnio proponowaną ugodę i jak na razie wywiązują się z ustaleń tj. spłacili zaległe odsetki i co miesiąc wykupują 1%(min 1 obligacja).

Szkoda, że nie można kupić cds'ów na te obligi ? Brałbym. :)

Kupon za VIG0115 zaksięgowany w boś

Organika z tematem sobie nie poradziła..

Z wiadomości jakie posiadam od kolegi forumowicza to brzydko grają. Wnoszą sprzeciw do nakazu zapłaty.
Jeszcze z innego źródła... to próbują sprzedać nieruchomość będącą zabezpieczeniem dla naszych obligów nazywając to dezinwestycją.

Panowie... po co swary po co kłótnie.
W tym konkretnym wypadku opłaciło się siedzenie na tyłku. Ja zdążyłem wydać 30 na świadectwo i 7 na polecony. Z sądem zwlekałem więc obeszło się bez innych kosztów.
Cieszmy się, że spłacone. Ci co rolowali mogą 'optymistyczniej patrzeć w przyszłość'.

DM BOŚ .. nominał, kupon i odsetki wpłyneły. Obligi wyzerowane Dancing

Wieści żadnych ... kto przystąpił do porozumienia otrzymał zaległe odsetki.
Ja z porozumienia nie skorzystałem, bo oznaczało rezygnację z odsetek ustawowych. Poszło wezwanie do zapłaty. Dzwoniłem jakiś czas temu do nich ale na chwilę obecną nie spłacą inaczej jak przez porozumienie.

Czy ktoś z forumowiczów jeszcze posiada te obligi i nie przystąpił do porozumienia ? Wystąpiliście do sądu o nakaz ?

WTF .. jak to ... emitent wykupił..
Cytat:
Wykup objął zarówno wartość nominalną obligacji jak i odsetki za ostatni okres odsetkowy oraz odsetki za zwłokę w zapłacie ceny wykupu.

Czy ktoś z was dostał cały nominał ???

Ja z ugody nie skorzystałem ... na wezwanie do zapłaty przelewu ani odpowiedzi nie otrzymałem.

Czy ktoś orientuje się co dzieje się na Vig'u ??? Czy po za raportem było jakieś kiepskie info???

Ja po wysłaniu pocztą wezwania do zapłaty, pisałem także na obligacje@minox.com.pl. Żadnej propozycji ani odpowiedzi nie otrzymałem ...

Mam tego tak mała ilość, że adwokat się nie opłaci... jeżeli pojawi się propozycja grupowego pozwu to ja chętnie przystąpię.

Potwierdzona notarialnie kopia to tylko kilka pln...

Żądanie oryginału przez Minoxa nie jest bez przyczyny :)

W bośiu jest tylko 30 pln .. opłaty za blokadę brak.

Ciekawe czemu żądają oryginału Liar . Jak znam życie to po zabraniu świadectw zaczną się kombinacje typu 'nie mamy Pańskiego płaszcza i co Pan nam zrobi'. Ja zamierzam im wysyłać jedynie notarialnie potwierdzoną kopię. ... oryginał zatrzymam dla sądu bo raczej tam będzie potrzebny.

Oczywiście, że mowa tylko o kuponie. Co do wykupu, to w porozumieniu jest określony termin na 30 września. Czy znajdą finansowanie ... ????

To największy pakiet jaki posiadałem na catalyst... zostałem wyleczony. Na obligacje więcej nie spojrzę.

Cytat:

Szanowni Państwo,
chciałabym przekazać informację, że wobec tego, ze nie wszyscy z Państwa zdążyli skompletować dokumentację w pierwotnie zaproponowanym terminie, przygotowaliśmy nieco zmodyfikowany tekst porozumienia.
Planujemy przekazać do KDPW kolejną transzę zaległego kuponu w dniu 8. maja i w związku z tym, przesyłam Państwu projekt porozumienia z uwzględnieniem nowego terminu.

Z uwagi na nietypową sytuację, my także musimy podejmować niestandardowe działania i w związku z tym przekazanie zaległego kuponu nie może odbyć się inaczej, niż na podstawie aktualnego świadectwa depozytowego. Taki wymóg nałożył na nas KDPW, przez który przekazywane są środki dla Państwa.

Biura maklerskie powinny wystawiać Państwu dokumenty zgodnie z Państwa prośbą, na możliwie długi termin ważności tak, abyście Państwo w każdym przypadku wypłaty świadczenia nie byli zmuszeni do ponoszenia dodatkowych kosztów.

Pozdrawiam,
Marzena Murawska
Koordynator ds administracyjnych i prawnych
Dział Prawny

Z wiadomości wynika, że już pierwszą transzę kuponu przelali dla tych którzy podpisali porozumienie.

Na stronie Organiki pokazała informacja o spotkaniu z obligatariuszami feralnej serii C2. Spotkanie odbędzie się 17 kwietnia w Warszawie.

Ja zaraz po terminie wykupu wystąpiłem o świadectwo depozytowe i informowałem Organikę o moim "stanie posiadania".

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 4 listopada 2020 21:32:18
Liczba wpisów: 28
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,335 sek.

jtrkyjwa
ndqoewpp
zhspbytl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 429,91 zł +382,15% 96 429,91 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bniilnrn
nbkxqejb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat