Poniżej nowe info od Administratora Hipoteki Informacja dotycząca obligatariuszy obligacji serii B LZMO S.A. w upadłości Administrator informuje, iż do dnia ukazania się niniejszego komunikatu zwróciło się do niego z zawiadomieniem podęcia działań prawnych z ustanowionego przedmiotu zabezpieczenia ok. 39 obligatariuszy serii B. Z uwagi na fakt, iż do dnia ukazania się niniejszego komunikatu emitent nie zaspokoił należności wynikających z obligacji, administrator podejmuje działania mające na celu uzyskanie prawomocnego wyroku, umożliwiającego wszczęcie egzekucji z ustanowionej hipoteki. Administrator informuje, iż w dniu 3 września 2020 r. otrzymał odpis skargi na orzeczenie referendarza sądowego, złożoną przez spółkę Res Immobiles sp. z o.o. (właściciela nieruchomości stanowiących przedmiot zabezpieczenia Państwa obligacji). Przedmiotem skargi jest zmiana wpisu w księgach wieczystych nieruchomości, związanego z wpisem MWW Trustees sp. z o.o. jako administratora hipoteki w miejsce poprzedniego administratora Cellica sp. z o.o. W ocenie Res Immobiles sp. z o.o. zmiana administratora jest niedopuszczalna. Administrator informuje, iż podejmie działania prawne mające na celu oddalenie złożonej skargi oraz doprowadzenie procesu zmiany administratora w księdze wieczystej do prawomocnego zakończenia. Tym samym informujemy, iż do dnia rozpoznania przez Sąd Rejonowy w Żarach V Wydział Ksiąg Wieczystych złożonej skargi na postanowienie o wpisie MWW Trustees sp. z o.o. jako administratora, działania związane z wniesieniem powództwa o zapłatę przez administratora w Państwa imieniu muszą zostać wstrzymane. Biorąc jednak pod uwagę fakt, iż dokumentacja przesłana przez Państwa wystarcza na sporządzenie pozwu w sprawie, poniżej przedstawiamy Państwu informację dotyczącej opłat sądowych koniecznych do wniesienia powództwa. Administrator informuje, iż dochodzenie należności w ramach postępowania przed sądem jest związane z koniecznością poniesienia opłaty sądowej. Roszczeń z obligacji można dochodzić w trybie nakazowym. Postępowanie nakazowe jest postępowaniem zarezerwowanym wyłącznie dla poszczególnych kategorii roszczeń, w których roszczenie dochodzone przez powoda jest udokumentowane w szczególny, wymagany przepisami prawa sposób. Mając na względzie art. 485 KPC - rozpoznanie sprawy w postępowaniu nakazowym jest dopuszczalne m.in. w sytuacji, gdy powód dysponuje i jest w stanie przedłożyć w sądzie zaakceptowany przez dłużnika rachunek. Koszty opłaty od pozwu związanej z postępowaniem nakazowym zgodnie z art. 19 ust. 2 ustawy o kosztach sądowych w sprawach cywilnych sąd pobiera w wysokości ¼ opłaty stosunkowej. Pozostałe ¾ opłaty ponosi pozwany, gdy zaskarża wydany przez Sąd nakaz zapłaty. Jednakże Administrator wskazuje, iż to czy sprawa zostanie rozpoznana w postępowaniu nakazowym zależeć będzie od stanowiska Sądu. Sąd rozpoznający sprawę może wydać zarządzenie o braku podstaw do rozpoznania sprawy w postępowaniu nakazowym i wezwać do uzupełniania brakującej opłaty sądowej od pozwu – w wysokości odpowiadającej wysokości opłaty w postępowaniu zwykłym (5 % wartości dochodzonych roszczeń). Wobec powyższego Administrator zdecydował o pobraniu opłaty stosunkowej w postępowaniu zwykłym, aby w razie zarządzenia Sądu o braku podstaw do rozstrzygnięcia sprawy w postępowaniu nakazowym możliwie najszybciej uzupełnić brakującą opłatę sądową. W przypadku rozpoznania sprawy w postępowaniu nakazowym, pozostała opłata sądowa zostanie Państwu zwrócona na właściwy rachunek bankowy. Wysokość opłaty sądowej jest uzależniona od wysokości dochodzonych roszczeń i wynosi odpowiednio: WARTOŚĆ ROSZCZEŃ WYSOKOŚĆ OPŁATY do 500 złotych 30 złotych ponad 500 złotych do 1500 złotych 100 złotych ponad 1500 złotych do 4000 złotych 200 złotych ponad 4000 złotych do 7500 złotych 400 złotych ponad 7500 złotych do 10 000 złotych 500 złotych ponad 10 000 złotych do 15 000 złotych 750 złotych ponad 15 000 złotych do 20 000 złotych 1 000 złotych Ponad 20 000 złotych 5 % wartości roszczenia W związku z powyższym informujemy, iż należnych opłat (w wysokości ustalonej w sposób przedstawiony poniżej) należy dokonać na rachunek bankowy o numerze 63 1140 2017 0000 4102 1226 5312 należący do administratora zabezpieczenia, tj. MWW Trustees sp. z o.o., tytułem opłaty od pozwu. W celu obliczenia opłaty sądowej należnej od przysługujących Państwu roszczeń, niniejszym wskazujemy następujący sposób wyliczenia opłaty: Należy postępować zgodnie z przedstawioną kolejnością: 1. liczba objętych obligacji x 1000 = A 2. liczba objętych obligacji x 22,05 = B 3. liczba objętych obligacji x 22,05= C 4. A + B + C= D 5. Jeżeli D wynosi: 1) maksymalnie 20.000,00 zł wówczas należy uiścić opłatę sądową zgodnie z tabelą zamieszczoną powyżej; 2) więcej niż 20.000,00 zł wówczas wysokość należnej opłaty sądowej należy wyliczyć poprzez następujące działanie: D x 5 % = opłata sądowa. gdzie: 1000 – stanowi wartość nominalną jednej obligacji 22,05 – stanowi wartość odsetek od jednej obligacji za IX i X okres odsetkowy jakie miały zostać wypłacone w dniu wykupu D – stanowi wysokość łącznych roszczeń dochodzonych przez obligatariusza. O terminie uiszczenia opłat na poczet pozwu zostaną Państwo poinformowani w ramach odrębnego komunikatu, po zakończeniu postępowania dotyczącego rozpatrzenia skargi złożonej przez Res Immobiles sp. z o.o. W razie pytań prosimy o kontakt mailowy pod adresem: pomoc@mwwlaw.pl
|
|
10 czerwca 2020 r. spółka MWW Trustees sp. z o.o. została wpisana do ksiąg wieczystych nieruchomości stanowiących zabezpieczenia obligacji serii B i C, jako administrator hipoteki. Oznacza to, iż została spełniona formalna przesłanka do podjęcia działań przeciwko właścicielowi nieruchomości.
|
|
Poniżej info przekazane z kancelarii
Szanowni Państwo, Informujemy, iż w dniu 13 marca 2020 r. zostały przesłane do Sądu Rejonowego w Żarach V Wydział Ksiąg Wieczystych wnioski w przedmiocie zmiany administratora hipoteki dla nieruchomości stanowiących zabezpieczenie obligacji serii B i C, wyemitowanych przez LZMO S.A. Wzmianki o złożonych wnioskach w księgach wieczystych nieruchomości pojawiły się w dniu 17 i 20 marca 2020 r. Aktualnie oczekujemy zmiany istniejących wpisów przez Sąd, co umożliwi kancelarii podjęcie odpowiednich działań prawnych wobec dłużnika rzeczowego, tj. Res Immobiles sp. z o.o. Zgodnie z informacjami uzyskanymi w Sądzie Rejonowym w Żarach, przybliżony czas oczekiwania na dokonanie wpisu w księgach wynosi ok. 3 miesiące do dnia złożenia wniosków. Wskazujemy jednak, iż z uwagi na panującą epidemię koronawirusa termin ten może ulec wydłużeniu. W celu przyspieszenia rozpatrywania złożonych wniosków, zostały przez nas wysłane do Sądu odpowiednie pisma ponaglające. O dalszych zdarzeniach będziemy Państwa informować na bieżąco. Jeżeli ktokolwiek z Państwa nie otrzymał z jakichkolwiek przyczyn od nas umowy, lub nie została ona odesłana z podpisami przedstawiciela nowego administratora, prosimy o kontakt z kancelarią
|
|
Witam Przeszło 60 obligatariuszy LZMO serii B i C wyraziło zainteresowanie przystąpieniem do "grupy" w celu wyłonienia nowego Administratora Hipoteki. Zachęcam kolejne jeszcze niezdecydowane osoby do kontaktu z biurem Syndyka pod numerem 68/ 470-70-71 lub za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: syndykbiuro@o2.pl (w tytule – LZMO administracja hipoteki). Lub proszę o kontakt ze mną na maila obligacjelzmo@gmail.com
|
|
Witam Przeszło 60 obligatariuszy LZMO serii B i C wyraziło zainteresowanie przystąpieniem do "grupy" w celu wyłonienia nowego Administratora Hipoteki. Zachęcam kolejne jeszcze niezdecydowane osoby do kontaktu z biurem Syndyka pod numerem 68/ 470-70-71 lub za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: syndykbiuro@o2.pl (w tytule – LZMO administracja hipoteki). Lub proszę o kontakt na maila obligacjelzmo@gmail.com
|
|
obligacje.pl/pl/a/syndyk-lzmo-... Syndyk masy upadłościowej LZMO w upadłości S.A. informuje, iż w związku ze zbliżającym się zakończeniem prowadzonego postępowania upadłościowego, iż z uwagi na zaprzestanie prowadzenia działań sądowych przez dotychczasowego administratora hipoteki Cellica sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, Syndyk podjął rozmowy z zainteresowanym podmiotem, mającym przejąć obowiązki administratora hipoteki dla obligacji B i C. Z uzyskanej przez syndyka informacji wynika, iż dla zmiany administratora wymagane jest uzyskanie zainteresowania co najmniej 66 proc. obligatariuszy oraz zadeklarowania przez każdego z nich odpowiedniego partycypowania w wynagrodzeniu administratora hipoteki. Osoby, które posiadają w/w obligacje i są zainteresowane powyższymi działaniami, prosi się o kontakt z biurem Syndyka pod numerem 68/ 470-70-71 lub za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: syndykbiuro@o2.pl (w tytule – LZMO administracja hipoteki).
|
|
Dzień dobry. Jestem jednym z poszkodowanych obligatariuszy LZMO. Posiadam informacje o zbliżającym się zakończeniu postępowania likwidacyjnego i prawdopodobnym braku uzyskania odszkodowania z masy upadłości. Z drugiej strony wiem również, że obecny administrator zabezpieczenia również już nie wykaże więcej działań w sprawie dochodzenia naszych pieniędzy. Posiadam jednak kontakt do kancelarii, która jest gotowa podjąć się występowania w charakterze administratora hipoteki dla obligacji serii B i C w celu doprowadzenia do ich zlicytowania przez komornika. Oferta kancelarii jest taka, że koszty działania administratora ponoszą obligatariusze (ze swojej kieszeni na początek mieliby wypłacić ok. 500 zł netto od osoby, zaś przy podziale sum uzyskanych z likwidacji kancelaria zatrzymywałaby dla siebie dodatkowe 5 %). Warunkiem przystąpienia do procedury zmiany administratora jest wyrażenie przez co najmniej 66 % wszystkich obligatariuszy obydwu serii zainteresowania uczestnictwem w takim działaniu." Jeżeli ktokolwiek jest tym zainteresowany proszę o kontakt - skieruję go do kancelarii. W razie dodatkowych pytań proszę o kontakt obligacjelzmo@gmail.com Pozdrawiam poszkodowany, ale zdeterminowany
|
|
|
|
Czyli po mojemu wynika z tego że jest upadłość likwidacyjna. Syndyk przejmuje "majątek" Polfy i będzie nim zrządzał celem zaspokojenia wierzycieli i teraz Syndyk powinie dać jakieś obwieszczenie o sprzedaży całości lub części czegoś czego nie mam.
|
|
Guma92 - mógłbyś trochę jaśniej,podaj proszę jak oczywiście masz jakieś źródło bo z Twojej informacji niewiele wynika. Jeżeli chodzi o rozprawę to Polfa wnioskowała o upadłość likwidacyjną i Sąd się zgodził
|
|
A ta rozprawa to czego dotyczy?
|
|
Masz obligacji Polfy np za 20000 PLN wpłacasz Aforti 40000 PLN i masz konwersję obligacji i zostajesz szczęśliwym posiadaczem obligacji Afortii za 60000 PLN płatnych za dwa lata oprocentowanych około 7% bez zabezpieczeń bez catalyst
|
|
|
|
Może również z GPW ruszą
Zarząd Zortrax S.A. z siedzibą w Olsztynie ("Spółka"), działając na podstawie art. 399 § 1 w zw. z art. 402 § 1 Kodeksu spółek handlowych oraz § 15 ust. 5 Statutu Spółki, zwołuje na dzień 8 maja 2017 r., na godz. 1100, w Warszawie, w siedzibie Kancelarii GESSEL, Koziorowski sp. k. przy (informacja ukryta), Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Zortrax S.A.
Porządek obrad:
1. Otwarcie Zgromadzenia.
2. Wybór Przewodniczącego Zgromadzenia.
3. Stwierdzenie prawidłowości zwołania Zgromadzenia i jego zdolności do podejmowania uchwał.
4. Przyjęcie porządku obrad Zgromadzenia.
5. Podjęcie uchwały w sprawie sporządzania przez Spółkę jednostkowego sprawozdania finansowego zgodnie z Międzynarodowymi Standardami Sprawozdawczości Finansowej/Międzynarodowymi Standardami Rachunkowości.
6. Podjęcie uchwały w sprawie ubiegania się o dopuszczenie i wprowadzenie akcji Spółki do obrotu na rynku regulowanym prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A., dematerializacji akcji Spółki oraz upoważnienia Zarządu do zawarcia z Krajowym Depozytem Papierów Wartościowych S.A. umowy o rejestrację akcji Spółki w celu ich dematerializacji.
7. Podjęcie uchwały w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego Spółki poprzez emisję w trybie oferty publicznej nowych akcji zwykłych na okaziciela serii F z wyłączeniem w całości prawa poboru dotychczasowych akcjonariuszy, zmiany Statutu Spółki w związku z podwyższeniem kapitału zakładowego, dematerializacji akcji serii F i praw do akcji serii F oraz ubiegania się o dopuszczenie tych akcji i praw do obrotu na rynku regulowanym i ich dematerializacji
8. Podjęcie uchwały w sprawie uchylenia uchwały nr 14 i uchwały nr 15 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 13 maja 2016 roku.
9. Podjęcie uchwały w sprawie przyjęcia programu motywacyjnego dla członków Zarządu Spółki, kluczowej kadry menadżerskiej oraz współpracowników Spółki na lata 2017-2018.
10. Podjęcie uchwały w sprawie emisji warrantów subskrypcyjnych serii A1 z prawem do objęcia akcji Spółki serii E oraz warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego w drodze emisji akcji serii E, z pozbawieniem dotychczasowych akcjonariuszy prawa poboru akcji serii E oraz warrantów subskrypcyjnych serii A1.
11. Podjęcie uchwały w sprawie zmiany Statutu Spółki.
12. Podjęcie uchwały w sprawie przyjęcia tekstu jednolitego Statutu Spółki.
13. Podjęcie uchwały w sprawie przyjęcia Regulaminu Obrad Walnego Zgromadzenia.
14. Zamknięcie obrad.
|
|
cały czas cisza. ja mam kolejną rozprawę dopiero w czerwcu
|
|
Też miałem propozycję z Afortii zamiany obligacji Polfa na Afortii. Obligacje miały być dwuletnie a operacja miała wyglądać następująco i tak dla przykładu masz obligacji Polfy za kwotę 20000 PLN wpłacasz do Afortii 20000 PLN i masz obligacji Afortii za 40000 PLn. Pieniądze miały być przeznaczone raz mówiono mi że na wykup akcji Pan Rafała B. z akcjonariatu Afortii, innym razem że na odkupienie akcji Polfy, a prawda jest pewnie taka że Afortii potrzebuje pieniędzy na spłatę zobowiązań wobec swoich obligatoriuszy i w ten sposób szuka gotówki A to co będzie za dwa lata to już nieistotne. Sprawa miała być szybko załatwiona bo takiej okazji już nie będzie. Osobiście nie skorzystałem z kolejnego umoczenia pieniędzy raz już umoczonych w Polfie
|
|
Ja posiadam obligacje i jak na razie nikt z Firmy ani Kurator się ze mną nie kontaktowali. Jako, że z czasem u mnie krucho rozważam zatrudnić kancelarię która będzie mnie reprezentowała. I tutaj zwiążę się z pskrp.pl/pomoc-prawna-dla-obli...
|
|
|
|
Pieniądze za 9 kupon zaksięgowane na koncie
|
|
|
|
Przecież na WZA Zortraxu nic nie było o serii E tylko zatwierdzili serię D, obligatariusze mieli możliwość objęcia serii C, więc albo będzie dyskonto przy wprowadzaniu na GPW albo możliwość zamiany obligacji na akcję (to raczej nie wchodzi w grę bo jest potrzebny dodruk akcji) albo nic nie będzie.
|
|
Poniżej info z KNF o Zortraksie - czyli wniosek złożony w grudniu, w połowie stycznia Zortrax poproszony o uzupełnienie i teraz przeszło 4 miesiące ciszy
Zortrax S.A. 2016-01-18 Prospekt akcji Data Czynności po stronie urzędu Czynności po stronie emitenta (w dniach kalendarzowych) 2015-12-18 wniosek 2016-01-15 28
|
|
Wyrok uprawomocnił się 11 grudnia 2015 a oni komunikat giełdowy podają po 3 miesiącach - powiem jedno żenada ja na spółkę notowaną na NC
|
|
Upadłość układowa. Czyli tera wszystko w rękach Mecenasów
|
|
|
|
Mecenas zajmuję się moją sprawą. Ja mam obligacje Polfy Production S.A.. Sprawy są już w Sądzie Okręgowym w W-Wie i w Prokuraturze. Wiem że Mecenas również jest obeznany w sprawach obligacji serii A i C POLFY S.A. Uważam sprawę za wygraną ale czy odzyskam pieniądze to już nie jestem przekonany. Na rozprawie Polfy (23.10.15,)Pan Prezes Rafał B. zapewniał że w ciągu pół roku spłaci wszystkich wierzycieli. Ale wg mnie niezawisły Sąd podejmie decyzję o upadłości likwidacyjnej
|
|
|
|
Witam. Szukam obligatoriuszy serii A1 Polfa Production. Celem omówienia dalszych działań związanych z sytuacją spółki.
|
|
Czy mają Państwo już jakieś informacje na temat zakończonej subskrypcji na akcje. Jaka redukcja itp
|
|
Kupon zaksięgowany. Zmienili rachunek na Toyota Bank i pewnie dlatego dzień później.
|
|
Tylko że ja mam konto w millenium s.a. a oni wysyłają też z tego banku i płatność powinna być od razu zaksięgowana na moim koncie
|
|
Dzisiaj po raz pierwszy nie otrzymałem w terminie kuponu za obligacje serii B (poprzednie 4 wpłaty były do dnia 09 przypadającego na miesiąc wypłaty). A to dziwne przecież pozyskali chyba jakieś środki finansowe z emisji akcji
|
|
Wg mnie wycena spółki wydaje się z kosmosu. Odnośnie zapisów to można złożyć na dowolną liczbę akcji nie przekraczającą ofertę. 16 akcji za 1 obligację gwarantują. Reszta zależy od ilości składanych zapisów na akcje. Jeżeli wszyscy Obligatariusze złożą swoje zapisy to dostajemy tylko po 16akcji/obligację, a nadwyżka środków przechodzi do puli ogólnodostępnej i tam jest redukcja. Ciekawi mnie tylko to że jeżeli kupujemy akcje z dyskontem a Pan Prezes kiedyś w wywiadzie powiedział że zarobimy 10krotność jako nagroda to akcje na GPW powinny chodzić po około 400PLN ale wtedy to wycena spółki musiałaby być na poziomie 2,5mld PLN.
|
|
162500akcji x 32,50 PLN=5120000 PLN
|
|
Czytając raporty spółki dziwie się że jeszcze nie upadla.Za złe wyniki finansowe Zarząd obarcza Obligatariuszy którzy nasłali na nich komorników i działania zbrojne na Ukrainie. Swojej winy jakoś nie widzi. Polfa S.A - tragedia, Polfa Węgry - spółka widmo, podobnie Polfa Trade, - Jest malutka nadzieja w Polfie Production która dostała dofinansowanie do badań nad lekiem antynowotworowym - o ile tylko na badaniach się nie skończy. No i jest jakiś kolejny tajemniczy inwestor strategiczny - ale czy po zrobieniu Due diligence zdecyduje się inwestować to raczej wątpie.
|
|
Coś się zaczyna dziać na Zortraxie. Czyżby nowa era? Poniżej mail od Pani Sylwii Szeląg
Szanowni Państwo,
W związku z szybkim rozwojem firmy Zortrax, w której obligacje Państwo zainwestowali, pragniemy serdecznie zaprosić na specjalne spotkanie z Zarządem spółki Zortrax. Zostanie na nim zaprezentowana nowa zaawansowana technologicznie drukarka „Inventure”, która powstała dzięki Państwa zaufaniu. Omówione zostaną również perspektywy rozwoju czołowego polskiego producenta drukarek 3D wraz z planami debiutu spółki na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A..
Spotkanie odbędzie się 28 maja 2015 roku o godzinie 11.00 w hotelu „Polonia Palace” w Warszawie, Al. Jerozolimskie 45 (sala Grodno).
Wszystkich zainteresowanych bardzo prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia 26 maja 2015 r.
Liczba miejsc jest ograniczona, a o uczestnictwie zadecyduje kolejność zgłoszeń.
R.S.V.P. do dnia 26.05.2015r.
|
|
W Millennium
|
|
Wczoraj zaksięgowany na koncie
|
|
O co w tym wszystkim chodzi????
RB 11/2015 - korekta do Raportu Bieżącego nr 7/2015
Utworzono: środa, 25, marzec 2015 16:08
W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 7/2015 z dnia 20 lutego 2015 r. - wobec doręczenia przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, X Wydział Gospodarczy ds. upadłościowych i naprawczych, postanowienia o oddaleniu wniosku Nobipharma sp. z o.o. o ogłoszenie upadłości Polfa S.A. obejmującej likwidację majątku Spółki wraz z uzasadnieniem - Zarząd Polfa S.A. z siedzibą w Warszawie niniejszym informuje, iż wniosek Nobipharma sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie został oddalony z uwagi na niewykazanie przez wnioskodawcę przymiotu wierzyciela względem Polfa S.A.
Podstawa prawna: § 3 ust 2 pkt 13 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect".
|
|
05.01.2015 INDYGO Nadzwyczajne walne zgromadzenie BALTICINV Nadzwyczajne walne zgromadzenie ECERAMICS Nadzwyczajne walne zgromadzenie LZMO Nadzwyczajne walne zgromadzenie EFH Nadzwyczajne walne zgromadzenie Lista emitentów ESPI/EBI - źródło Notowania Archiwum Notowań Z regionu Video Apteki nie dołączą do KDR bez zmian w prawie – PharmaNET Więcej DebatyDebata PAP Biznes: W 2015 roku trudno liczyć na duże zyski na rynkach finansowychDebata PAP Biznes: Pozabankowy rynek pożyczkowy wymaga skutecznych regulacjiNa niskich stopach procentowych skorzysta gielda, niekoniecznie gospodarka - debata PAP Biznes Więcej WIADOMOŚCI 31.12.2014 23:59 - 18271644 POLFA SA Informacja istotna Raport Bieżący nr 54/2014 Polfa S.A. z siedzibą w Warszawie („Emitent”) informuje, że w dniu wczorajszym Emitent zbył papier wartościowy. Cena została ustalona z dyskontem w stosunku do wartości nominalnej zbywanego papieru wartościowego. Umowa zawiera odpowiednie zapisy zabezpieczające interesy Emitenta na wypadek nieuregulowania ceny w uzgodnionym terminie. Podstawa prawna: §3 ust. 2 pkt 1 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu „Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect”. Więcej na: http://biznes.pap.pl i http://biznes.pap.pl/espikom ebi zdz Depesza pochodzi z biznes.pap.pl z 31.12.2014 23:59
|
|
To jest hurtownia leków i sprzętu z którą się nie rozliczyli. To już koniec. Na pensje i premie na koniec roku starczy a kontrahenci i obligatorjusze na drzewo. Jak z całej działalności od początku jest minus to inaczej być nie może. Ciekawe jak tam Prezes B. I przewodniczący RN pan S. się wytlumaczą
|
|
Wg mnie jeżeli nie dojdzie do układu Polfy z Nobipharma to jest po Polfie i po pieniądzach.
|
|
Informacja istotna 2014-12-30 23:40 A A+ A+ Polfa S.A. z siedzibą w Warszawie („Emitent”) informuje, że w dniu wczorajszym Emitent powziął informację o tym, że Nobipharma sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie złożyła w dniu 9 grudnia 2014 roku do Sądu Rejonowego dla m.st. Warszawy w Warszawie, Wydział X Gospodarczy ds. Upadłościowych i Naprawczych, wniosek o ogłoszenie upadłości obejmującej likwidację majątku Emitenta. Emitent informuje, że pomiędzy Emitentem a Nobipharma sp. z o.o. nie toczy się jakiekolwiek postępowanie sądowe. Emitent informuje również, że zamierza podjąć działania prawne zmierzające w szczególności do umorzenia postępowania o ogłoszenie upadłości.
Podstawa prawna: §3 ust. 2 pkt 13 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu „Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnec
|
|