W Polsce kupa firm ma swoje centra R&D i nie wątpię, że z czasem jakieś ciekawe, nowe rozwiązania zostaną u nas wypracowane (oczywiście pod marką Samsunga, LG lub innego Ericssona). Pytanie, czy Polscy emitenci nie mają perspektyw/możliwości, żeby wprowadzić takie technologie.
|
Cześć,
Poniższe pytanie opiera się na dwóch założeniach: 5G to technologia, która zrewolucjonizuje wiele branż, a także: ci, którzy wykorzystają ją jako pierwsi zdobędą swego rodzaju przewagę konkurencyjną. Pytanie zatem: którzy emitenci GPW (lub nie tylko GPW) planują wykorzystać tę technologię w swoich produktach?
Pomijam oczywiście telekomy. W pytaniu nie chodzi również o to, że za chwilę wszyscy będziemy mieć telefony z 5G i nie będzie to żadna nowość. Chodzi o produkty/usługi, które do tej pory nie były możliwe w obecnych warunkach technologicznych. Chodzi też o dostawców podezespołów/podwykonawców tej infrastruktury (szeroko rozumiane)
|
Temat:
GPRE
Teoretycznie może to być kurs średni z ostatnich kilku miesięcy, a wtedy cena będzie rzeczywiście sporo niższa. Ja trzymałem od debiutu - dywidenda wpadła i sprzedałem po 6.5 zł. Udana inwestycja. Potencjalny dodatkowy zysk to 5-6%, ale stracony (gdy cena okaże się niższa) - dobrze ponad 10%. Ja dla mnie niekorzystny stosunek, wychodzę :)
|