PARTNER SERWISU
apbfvtdk
inwestor1234

inwestor1234

Ostatnie 10 wpisów
Zauważ Irfy, że zaszedł drugi z warunków rozpoczęcia się korekty, a więc i spadku Zrembu, o którym pisałem dawno temu. DJ przekroczył 11000 oraz akcje Budopolu miały swój skok powyżej 1,35. Teraz spadamy do DJ ok. 10300, wtedy należy kupować.

Mamy korektę i kurs, jak było do przewidzenia, ruszył w górę. Teraz cierpliwie poczekać i będą wakacje na Majorce.

Jak widać wszedłeś za wcześnie Marcinie71, też wchodzę z małym pakietem. Takie spółki rozpalają wyobraźnię, ale ewentualny szybki wzrost będzie dopiero, gdy pojawi się korekta na szerokim rynku. Wtedy spekuła rzuca się na takie perełki i się na nich wyżywa.

Witam,

bardzo cenię Stock Watcha za jego naukowość - nie rozumiem nawet wszystkich słów, których używa, więc go podziwiam, ale akcje JUPITERA kupiłem 2.03. po ogłoszeniu wyników. Nie dlatego, żebym lekko potraktował jego ostrzeżenie, lecz dlatego, że to nie naukowcy zyskują na giełdzie. Jeśli wyniki były dobre, to niezależnie od tego, czy były naciągane czy nie, to obiektywne wskaźniki są bardzo pozytywne, a to przyciąga inwestorów, których większość tak jak ja nie rozumie wszystkich słów Stock Watcha. Gdybym nie czytał tego wpisu kupiłbym znaczny pakiet i dużo zarobił, a tak kupiłem tylko średni pakiet i średnio zarobię.

Pozdrawiam wszystkich naukowców (łącznie z tymi w Zrembie)

Młody niedoświadczony inwestor

Będąc młodym i niedoświadczonym inwestorem stwierdzam, że zmienił się rating Zrembu, wyniki mnie zaskoczyły negatywnie. Ale oczekuję wzrostu ze względu na wzrost DJ (ze względu na wiosnę) do ok. 11000. Potem powrót do ok. 10000 i tak w koło. Wig odpowiednio opóźniony co do wzrostów i przyśpieszony co do spadków. Uwaga po mału zbliżamy się do kursów przy których należy sprzedawać. Jeszcz 2-3 tygodnie i należy sprzedawać,niech kupują Ci, którzy oczekują gruszek na wierzbie. Ostrych wzrostów i znacznego przebicia poprzednich maksimów nie będzie. Kilka miesięcy huśtawki.

Mogłem wczoraj sprzedać, ale pakiet nie jest za duży, więc z czysto akademickiej ciekawości postanowiłem go zostawić aż do wyjścia z tego korytarza .93 - .95. Lubię taki dreszczyk emocji. A poza tym szkoda mi Waszego towarzystwa. Jak wyjdzie w góre, to dam urosnąć. Jak w dół - sprzedam natychmiast.

Strategia dla drobnych ciułaczy:
kupno po .93, sprzedaż .95
Po setnym obrocie powinno się coś uzbierać.

Czemu nikt nic nie pisze?

Jeszcze nie czas - czas będzie po 30 zł

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 26 maja 2010 18:45:21
Liczba wpisów: 27
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,485 sek.

adbiypan
hidguxvx
uayymwrb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 138,84 zł +380,69% 96 138,84 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cpfvsepg
tmrtyzyx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat