snzjkitc
Advertisement
PARTNER SERWISU
bxxpgtwp
strawka

strawka

Ostatnie 10 wpisów
Dziękuję bardzo za odpowiedź. A nie mógłbyś mi czasem podpowiedzieć jak zapisać taki alert w sytuacji, gdy chcę aby transakcja np. kupna była zawierana dnia następnego po cenie zamknięcia? sygnałem do kupna jest przecięcie od dołu wykresu średniej 10dniowej przez wykres ceny

Witam,

mam zbudowany system oparty na pojedynczej średniej prostej. Jak mam ustawić, żeby transakcja kupna/sprzedaży była zawierana w dniu następującym po dniu, w którym wystąpił sygnał (po cenie zamknięcia)?

Teraz transakcje są zawierane w różnych odstępach - 1,2,4,5 dni po wystąpieniu sygnału, bez żadnego logicznego schematu (uwzględniałam święta i weekendy jednak dalej nie ma sensu to w jakim czasie po wystąpieniu sygnału zawierana jest transakcja).

Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

a jak w Metastocku mam przetestować swoją startegię? wiem, że przez system tester, ale co i jak powpisywać, żeby np. generował się sygnał kupna, gdy cena przecina od dołu średnią to już nie mam pojęcia. Czy ktoś byłby tak miły i mi pomógł?
Mam jeszcze pytanie czy da się gdzieś ustawić koszty transakcyjne, tak aby były uwzględnione w analizie?

Cześć,

mam wielką prośbę o pomoc. Chce skorzystać z programu ISPAG przy budowie systemów transakcyjnych. Nie mam jednak pojęcia jak ustawić, żeby generował mi się sygnał sprzedaży lub kupna w wyniku przecięcia średniej i wykresu ceny. Ponadto nie wiem jak potem w formie liczbowej zapisać analizę - tak żeby było widać np. zysk z całego okresu inwestowania, liczbę trafionych transakcji, itd.

Czy ktoś mógłby mi pomóc, albo polecić inny program i opisać jak można zrobić w nim coś takiego?

Próbowałam na stronie bossa.pl i stooq.pl ale nic mi tam nie wychodzi.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 14 listopada 2013 21:57:37
Liczba wpisów: 4
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,260 sek.

bkthpkjg
bhqtddnf
xlzsicpz
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 751,90 zł +383,76% 96 751,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qzrziygr
mpaoolmb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat