Dziękuję bardzo za odpowiedź. A nie mógłbyś mi czasem podpowiedzieć jak zapisać taki alert w sytuacji, gdy chcę aby transakcja np. kupna była zawierana dnia następnego po cenie zamknięcia? sygnałem do kupna jest przecięcie od dołu wykresu średniej 10dniowej przez wykres ceny
|
|
Witam,
mam zbudowany system oparty na pojedynczej średniej prostej. Jak mam ustawić, żeby transakcja kupna/sprzedaży była zawierana w dniu następującym po dniu, w którym wystąpił sygnał (po cenie zamknięcia)?
Teraz transakcje są zawierane w różnych odstępach - 1,2,4,5 dni po wystąpieniu sygnału, bez żadnego logicznego schematu (uwzględniałam święta i weekendy jednak dalej nie ma sensu to w jakim czasie po wystąpieniu sygnału zawierana jest transakcja).
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
|
|
a jak w Metastocku mam przetestować swoją startegię? wiem, że przez system tester, ale co i jak powpisywać, żeby np. generował się sygnał kupna, gdy cena przecina od dołu średnią to już nie mam pojęcia. Czy ktoś byłby tak miły i mi pomógł? Mam jeszcze pytanie czy da się gdzieś ustawić koszty transakcyjne, tak aby były uwzględnione w analizie?
|
|
Cześć,
mam wielką prośbę o pomoc. Chce skorzystać z programu ISPAG przy budowie systemów transakcyjnych. Nie mam jednak pojęcia jak ustawić, żeby generował mi się sygnał sprzedaży lub kupna w wyniku przecięcia średniej i wykresu ceny. Ponadto nie wiem jak potem w formie liczbowej zapisać analizę - tak żeby było widać np. zysk z całego okresu inwestowania, liczbę trafionych transakcji, itd.
Czy ktoś mógłby mi pomóc, albo polecić inny program i opisać jak można zrobić w nim coś takiego?
Próbowałam na stronie bossa.pl i stooq.pl ale nic mi tam nie wychodzi.
|
|