Temat:
IMPEXMET
Dziękuję za szybką odpowiedź. Teraz wiem na czym polega różnica.
|
Temat:
IMPEXMET
Witam wszystkich ! Jestem początkującym graczem/inwestorem giełdowym i mam takie pytanie do zaawansowanych w tym temacie osób. Przeglądałem raport Impexmetal za pierwsze półrocze 2013r. i nie rozumiem (oczywiście nie tylko tego) takich dwóch rubryk związanych z działalnością operacyjną. Mianowice czym się różni pkt. II Zysk (strata) na działalności operacyjnej 40 834 tys. od VII pkt. Przepływy pieniężne netto z działalności operacyjnej 5 144 tys. rzecz jasna poza sumą :).
|
Temat:
GWARANT
Witam ! Mam takie pytanie odnośnie fundamentów spółki a konkretnie o treść raportu. W raporcie za pierwszy kwartał 2013 r. jak za cały rok 2013 r. w rubryce zysk / strata na sprzedaży spółka ma stratę a na działalności operacyjnej zysk. Czy ja dobrze rozumiem, że spółka na podstawowej działalności czyli sprzedaży swoich usług ma stratę a te zyski z działalności operacyjnej to jakieś inne formy jak na przykład dotacje czy inne formy przychodów nie związane z podstawową formą zarabiania w tym przypadku usługi ochroniarskie. Wiem że raporty spółek z nc są okrojone i nie widać dokładnie jak te pieniądze przepływają, ale może ktoś jednak to bardziej rozumie ode mnie. Bo mnie interesuje ten zysk netto, czy spółka jest rentowna czy po prostu jakieś chwyty stosuje że ten zysk się pojawia ale nie z tego czym de facto spółka się zajmuje.
|